Reklama

Reklama

Prvých 100

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Jason Rothenberg

Predloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrajú:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(100)

Pred 97 rokmi nukleárna vojna zdecimovala Zem a zničila celú civilizáciu. Prežilo len 400 obyvateľov 12 medzinárodných vesmírnych staníc, ktoré boli v tom čase na obežnej dráhe. Odvtedy sa vo vesmíre narodili tri ďalšie generácie a celková populácia sa rozrástla na tisíce. Týchto 12 staníc sa navzájom prepojilo, vznikla akási "Archa", ktorej jediným účelom je, aby ľudstvo prežilo. Život na Arche je zložitý, obyvatelia sú prísne kontrolovaní, všetko je na prídel a za akýkoľvek zločin je tu možné uložiť trest smrti - ak nemáte menej ako 18 rokov. Život vo vesmíre je však čoraz ťažší a reálne hrozí, že Archa vymrie. V zúfalej snahe zabrániť vyhynutiu ľudstva, je skupina 100 mladistvých väzňov tajne vyslaná na Zem aby zistili, či je na planéte opäť možný život. Títo mladí ľudia doslova zdedili Zem a teraz musia čeliť náročným rozhodnutiam o živote, smrti a pokračovaní ľudského pokolenia... (TV Dajto)

(viac)

Recenzie používateľa Real Tom Hardy k tomuto seriálu (4)

Prvých 100 (2014) 

A Grounder and a Reaper walk into a bar. The bartender looks to the Grounder, he says "we don't serve your kind around here." The Reaper gets up and leaves. ()

Season 2 (2014) (S02) 

"MOCKERY IS NOT THE PRODUCT OF A STRONG MIND." -------------- Neopísateľné zlepšenie oproti prvej sérii a maximálna spokojnosť. Schrúmané za pol dňa a pol noci. Udalosti a situácie boli serióznejšie, dramatickejšie a mali váhu. Odpadlo mnoho zbytočných emócií, ubralo sa aj na patetickosti postáv a ich konania. Mnoho zvratov, nových postáv a ďalších lokácií. Je vidieť, že CW uvidelo potenciál a pekne ho využilo. 2. séria zo mňa vytiahla veľkú variáciu emócií, čo sa tak často nestáva a preto to bolo ešte do finále bez váhania za 5*. Posledné dva diely sú u divákov jednoznačne dosť polarizované, dá sa ale zhodnúť, že priniesli len "čo do pi.e" efekt a nie náhlu chuť na ďalšiu sériu. Kvôli týmto posledným dvom dielom sa však nechystám haniť celú sériu a preto nechávam 5 hviezdičiek. EDIT: 19.6.2019 - znižujem na štyri hviezdy, po opakovanom zhliadnutí ma stále (dokonca po roku a pol) to finále vážne serie. ()

Season 3 (2016) (S03) 

"LONG LIVE THE KING!" -------------- Doteraz mi hlava nebere tú perfektnú transformáciu z veľmi slabej prvej série na dokonalú druhú a teraz nemenej zaujímavú tretiu. V trojke sa otvorilo množstvo rozličných príbehových liniek, ale hlavne sa uzatvorili niektoré, mne osobne nesympatické, ako napr. City of Light, čo mi dalo obrovskú vieru do štvrtej série. Monty so svojím chladným, bezemočným a hlavne RACIONÁLNYM konaním sa stal rozhodne najlepším článkom série, rovnako ako aj Clarke so svojím sexy spoločenským statusom - Commander of Death. Jediná drobná, dá sa povedať výhrada, je voči Ice Nation, keďže počas série boli prezentovaní ako obrovská hrozba, pričom sa jej takmer vôbec nevenovalo a ako tak pozerám na prvé epizódy 4. série, zrejme to tak aj zostane. Na margo Ice Nation, konečne kráľ aj vyzerá ako kráľ a nie ako nejaký náhodný vyziabnutý vandrák. ()

Season 4 (2017) (S04) 

"IT'S THE END OF THE WORLD. DARKNESS IS ALL WE HAVE LEFT." ----------- Na začiatku série som bol celý natešený, že sa bude znova zachraňovať svet, ale už to nebolo také šťavnaté a nemalo to ten drive, ako predtým. Atmosféra sa moc nedržala, zmenilo sa to až s príchodom čierneho dažďa, čiže tak v polovici série. Osobne som sklamaný, že sa Roanovi nevenovalo trochu viac, okrem pár jedincov bol snáď jediný plne pri zmysloch. Na druhej strane však cením, ako sa tvorcovia absolútne vôbec nepárali s minulosťou a jej objasňovaním (myslené celkovo na seriál, nie na 4. sériu) ako je zvykom. Päťka má potenciál, je veľa spôsobov, ako sa k nej postaviť, osobne som sa tešil na prebudovanie sveta, čo sa evidentne nestane, ako už cliffhanger, ktorý ma neskutočne nasral, naznačil. Najviac ma dostalo, keď scenáristi zadreli, že 6. séria príde určite a keby to bolo na ich rozhodnutí, potiahnu to až na 10. No odpadol som skoro. ()

Reklama

Reklama