Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quinn Harris (Harrison Ford) je drsný pilot, ktorý si bezstarostne žije uprostred rajskej prírody. Život ubieha presne podľa jeho predstáv až do chvíle, keď stretne Robin Monroeovú (Anne Hecheová), bystrú, energickú a neurotickú Newyorčanku, ktorá tu trávi dovolenku so snúbencom Frankom Martinom (David Schwimmer). Ani počas nej nedokáže ambiciózna novinárka odmietnuť jednodňovú fotoreportáž z neďalekého Tahiti. Presvedčí Harrisa, aby ju tam dopravil lietadlom. Dvojica sa však počas letu ocitne v silnej búrke a musí núdzovo pristáť na opustenom ostrove... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (365)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príjemná romantická komedia v ktorej sa na ostrove na ktorom stroskotajú dávajú dokopy neskutočne zábavný a keď je opitý tak aj roztomilý frajer Ford a neurotická kariéristka Anne Heche. A do toho sa tam v poslednej tretine primotajú miestni piráti, ktorí ale našťastie veľa schopností a rozumu nepobrali. Dejovo to mohlo byť oveľa prepracovanejšie a na ostrove mohol ústredný pár zažiť viac dobrodružstiev, ale našťastie film drží vysoko nad priemerom dokonale fungujúca chémia medzi Fordom a Heche. Ford tu stvrárnil jednu zo svojich najzábavnejších a najpohodovejších postav. Nestratí sa ani David Schwimmer ako snúbenec Anne Heche a dokonca tu má na konci najvtipnejšiu scénu v celom filme (ahaaaa). Keby to malo lepší scenár, tak by sa z toho stala romanticko-dobrodružná klasika. Ale aj v tomto prevedení to je dostatočne nadpriemerný film, ktorý si rád raz za čas pustím znova. 7/10. ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Oddychovka ako vyšitá. Pre mňa top komédia môjho detstva. Harrison Ford a Anne Heche sa skutočne nemali príliš v láske, po ztroskotaní na pustom ostrove. Ale akosi sa to potom, po pár spolu strávených dňoch medzi nimi začne zlepšovať. Pre mňa asi najlepší moment filmu, keď strielali piráti z lodi na Quinna a Monreovú a nakoniec si prestrelili loď. Naozaj oddychovka, nič viac, nič menej v tomto filme nehľadajte. Film na uvoľnenie a pobavenie a vo svojom žánre nadpriemerne dobrý. Bohužial u mňa priemer, ktorý neurazí, ale v top filmoch nikdy nebude. /70%/ ()

Reklama

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Budouci Marin Fristova a byvaly Uprchlik tady spolu krasne ladi. Prestoze nekteri vidi v jeji orientaci problem, podle me to mezi nimi jiskri az az. A ackoli je tady Harrison temer 2x starsi nez Anne, jsou kouzelny par (ale je dobre, ze svuj vek ve filmu otevrene nepriznal - i kdyz jsem byla stejne prekvapena jako Robin, protoze na to opravdu nevypadal). Tohle duo v krasnem prostredi me vzdycky prijemne pobavi a potesi. Treba scena na vrsku hory za krovim je senzacni! A k tomu skvela hudba! Jen dve veci mi zazitek trochu kazi - tou prvni je David Schwimmer (ten jeho tupy vyraz nemam rada ani v Pratelich) a tou druhou otresny dabing Lucky Vondrackove (at radsi zpiva, to ji aspon trochu jde). ()

O´Neill 

všetky recenzie používateľa

Velice pohodová odreágovačka, která utekla rychleji než mrknutí oka. Celý film sice šel v podstatě od ničeho k ničemu, ale dohromady dávál docela solidní dávku komedie, a pohody. Ford s Hechce jsou nejvíc v pohodě, a Schwimmer to samé. Zkrátka to herci zahrali opravdu výtečně. Hodina a půl utekla nehorázně rychle, a díky tomu dávám čtyři hvězdy., ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Já se ráda líbím, ale ne Vám..“ Jak už tomu v romantických komediích bývá, zpočátku dva zcela protikladné světy si k sobě najdou cestu. Tentokrát jde o sblížení stále šarmantního Forda a sympatické Heche prostřednictvím několikadenního trosečnictví na polynéském ostrově. Zkušený Reitman natočil komedii osvědčeného charakteru, v které vás kromě jiného může zaujmout konec pirátské lodi ve stylu sebedestrukce kojota při honu na pouštní kukačku či to, že v některých scénách Harrison oprášil výcvik Han Sola a pilotoval De Havilland Beaver sám (on má totiž stejný doma v hangáru). Nutno dodat, že Anne Heche je o dost hezčí než Chewbacca.. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)
  • Letadlo, kterým Quinn (Harrison Ford) létá, je DeHavilland Beaver. Harrison Ford je licencovaný pilot, který vlastní DeHaviland Beaver. Musel ale získat několik certifikací, aby mu pojišťovna dovolila nejen létat, ale také létat s ostatními herci na palubě. (veronikajel)
  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama