Reklama

Reklama

Nemocnica Parkland: Atentát na Kennedyho

  • Slovensko Parkland (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

VOD (1)

História ľudstva je nielen históriou prevratných objavov a pokroku, ale i históriou bezbrehého násilia, z ktorého sa tým, čo prežili, i po rokoch či desaťročiach tají dych. Pribúda dátumov spojených s tragédiami, ktoré hlboko otriasli vierou celého sveta v ľudskosť a ktoré nám rok čo rok znova pripomínajú, akých zverstiev je, žiaľ, schopný druh, ktorý sám seba hrdo a z viacerých dôvodov naozaj nepatrične označuje prívlastkom „pán tvorstva“. Jedným z týchto dátumov je i dvadsiaty druhý november 1963 – deň, keď počas návštevy Dallasu došlo k dodnes mnohými konšpiračnými teóriami opradenej streľbe, pri ktorej vyhasol život tridsiateho piateho prezidenta Spojených štátov Johna Fitzgeralda Kennedyho (Brett Stimely). No ten deň sa krvavými písmenami navždy nezmazateľne zapísal nielen do dejín, ale i do sŕdc a pamäti tých, ktorých sa tento incident bezprostredne dotkol – príslušníkov tajných služieb, ktorí nedokázali ochrániť svojho najvyššieho veliteľa; majiteľa odevnej továrne (Paul Giamatti), ktorý ako jediný zachytil atentát na videu; staršieho brata (James Badge Dale) údajného strelca (Jeremy Strong) či lekárov a sestier v Nemocnici Parkland, ktorí horúčkovito, no neúspešne bojovali o prezidentov život... (TV Markíza)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (72)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Parkland možná nemá čím překvapit,ale i přesto velmi dobře funguje jakožto netradiční pohled na dané události,k čemuž přispívá i používání autentických záběrů.I přes svoje televizní vzezření a fakt,že všichni vědí co se bude dít se tvůrcům daří držet solidní napětí a minimálně první půl hodina je opravdu výborná a zralá na plný počet.Pro "fanoušky" ideální jednohubka...80% ()

FilmFan24 

všetky recenzie používateľa

1 a 3 dny, které se udály po atentátu na Kennedyho v Dallasu. Režijní debut Petera Landesmana plný vypjatých situací v podání známých i méně známých herců a plný zajímavých informací z pozadí neblaze známé události, které mě nenechaly ani na chvíli vydechnout. P.S. Vůbec by mě nenapadlo, že rakev s ostatky prezidenta nemohli dostat do letadla... ()

Reklama

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Film se mi velmi líbil,ale něco mi tomu chybělo.Bylo to určitě zajímavě natočené a tehdejší snímky byly také dobře vloženy,ale vše to bylo takové na mě moc jednoduché.Kdyby tam bylo více akce,dám čtyři.Ale nemyslete si,že když dávám tři hvězdy,že se mi film nelíbil.Bylo zajímavé sledovat,jak se doktoři nejdříve snažili oživit J.F.Kennedyho a pak ještě jeho vraha.Na konci se mi líbilo,jak ukázali pravý život opravdových hrdinů z té doby.Za mě dávám 70% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku to vyzerá ako jedna z inteligentných politických konverzačiek typu Margin Call, alebo ešte lepšie Bobby, ale ono to nakoniec politické moc neni a o inteligencii by sa tiež dalo polemizovať. Nemocnica Parkland nie je o tom čo sa vtedy stalo, ale ako to ľudia prežívali. A v tom je ten problém. Patetické až to bolí, hromada nešťastných ľudí, trpiacich svoje papierové dialógy. Priemer ktorému som tie slzy neveril ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

No, jestli Zac Efron zachraňoval Kennedyho, asi je jasné, kde se stala chyba. Ale vážně. Po padesáti letech si Američané připomínají smrt muže, jehož přežití by asi podle všeho mohlo změnit svět. Nevíme, nedošlo k tomu. JFK bude věčným tématem. Film má skvělé obsazení a místy výborné herecké výkony, ale když se podívám na záznam, který se v podstatě náhodou podařilo zachytit Abrahamu Zapruderovi, záznam, který zachycuje to, jak byl JFK postřelen, mrazí mě mnohem víc z toho, jak jsou lidé bestiální a co jsou schopni udělat. Film vyniká snahou zachytit události, které normálně lidé vidět nemohli. To se mu daří, ale je to vlastně jen vzpomínka na děsivý čin. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (6)

  • Film bol natočený k 50-temu výročiu od spáchania atentátu na J.F. Kennedyho v Dallase. (peiton)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)

Reklama

Reklama