Reklama

Reklama

Ivar s kráľom Haraldom v spoločnej snahe dobyť Kattegat a zničiť kráľovnú Lagerthu utrpeli porážku. Teraz rozmýšľajú nad ďalšími krokmi. Hvitserk si myslí, že môže požiadať o pomoc strýka Rolla, normanského vojvodcu, ktorý velí početnému vojsku. Anglický biskup Heahmund sa preberie v tábore vikinského nepriateľa a ochotne sa pripojí ku kráľovnej Lagerthe. Medzitým v Anglicku kráľ Ethelwulf zvoláva svojich vazalov, aby s nimi prebral možnosti, ako raz a navždy porazia barbarských severských nájazdníkov. Nečakaný sled udalostí však celú situáciu skomplikuje. Udalosti sa nevyvíjajú podľa plánu ani na ďalšom ostrove – Islande, kde Floki chce postaviť chrám na uctenie bohov. Jeho odporcovia na čele s Eyvindom (Kris Holden-Ried) sú totiž presvedčení, že Flokiho úmysly sú celkom iné. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (21)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jo, jo, předchozí epizodu jsem pochválil a okamžitě jsem byl po zásluze potrestán. V jednu chvíli jsem měl pocit , že sleduji hru o trůny, tam jsem taky narazil na extrémně rychlé přesuny v čase a prostoru. To, co předvedl Hvitserk na trase Norsko- Frankreich- Norsko, muselo být dílem bohů, jinak si to neumím vysvětlit. A to mu ještě muselo nějaký čas zabrat jednání s Rollem a příprava expedičního sboru na cestu. A podivná korunovace Alfréda? To byl fakt špatný vtip. ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Pátá série prozatím nejde hodnotit jako celek, tak si to pěkně shrnu zde. Nějak se nám to táhne. Samozřejmě, že s odchodem Ragnara na zasloužený odpočinek ztratil seriál nejsilnější figuru, ale s tím se muselo počítat. Na cosi jako historickou přesnost se taky můžeme vytlačit, absurdní kostýmní exhibice většinu snad též neuráží. Ovšem roztříštěnost děje a jeho napínání do podoby, v níž se v některých dílech jen Ivar meresjeví po place a tváří se jako Zkurv Zkurvysson, Floki civí na Island a Lagertha z nudy ojíždí exoty, začínají být problém. Nyní ale pojďme k důležitým věcem. Vždy mi zajímalo, jak se asi v oněch dobách lidé, neukřáci, žijící na venkově, tedy jedinci s vytříbeným čichem i chutí, dokázali věnovat erotice s protějškem, co stejně jako oni provedl poslední očistu těla přepředloni, když jej v v polích nachytala průtrž mračen. V Haraldově domovině to vyřešili moudře. Žijí ve vyhnilých velrybách, takže si nějaké nedostatečné intimní hygieny u partnera, z něhož servou nikdy neprané hózničky z kozlečiny, ani nevšimnou. Prostě se furt cítí.... jako doma. A jak si tak nechávám běžet mozkovnu na setvračník napadá mi, jak by asi začínla ve středověku sepsaná evropská verze kámasútry pro lidové vrstvy. ,,Nejprve si vyčistíme ústa zvětralým pivem, pak vytáhneme z chlívku ženu a položíme ji na lože rozkoší, tedy do sena, nebo na hnůj. U obou z ohanbí odrolíme svrchní krustu. Milostnou polohu zvolíme dle toho, v jaké zůstala partnerka po omráčení ležet. Pokud jsme ústa proplachovali příliš a nedokážeme natrefit otvor, vyřízneme si nový....". ()

Reklama

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hvitserk so súhasom ostatných požiada o pomoc Rolla. Clive Standen nemohol prísť, tak poslal len frankov. Haemunda zaujme jeho záchrana Lagerthou, aj jej šarm a rozprávanie o vikinských bohoch. Napriek zraneniu sa ku nej krivkajúc, plaziac, predsa len doprace, aby... No, veď ho už poznáte. Aby jej prisahal vernosť predsa! Ku bitke tentoraz nedôjde, Vikingovia sú aspoň ale v bojovej pohotovosti. Harald konečne vidí, že Ivar je nielen pomstychtivý, ale aj zákerný. Angličania riešia nečakaný, ba až fatálny útok bojovej včely na kráľa a musí sa cez intrigy vyberať nový. Keďže takto to podľa Wikipédie nebolo, môžete sa nechať prekvapiť. Floki vidí, že do raja nezobral len morálne čistých ľudí, ale aj zákernosti. Podpálenie chrámu tak nemusí byť len priamym zlom oponentov, ale aj pohnútkou pre Flokiho k činu od strany jeho sympatizantov. Stále ale odmieta prevziať moc. Dramaticko-dialógovo-intrigánska epizóda, ktorá stavia na niekdajšej sláve svojich charakterov, ktoré už veľmi neprehlbuje, len varí z použitého, ale ešte to ide. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ak to mám napísať bez okolkov na rovinu, tak Vikings sa dostali do pekných sračiek. Takýmito epizódami začína seriál už scenárovo balansovať na úrovni telenovely. Až mi pomaly začína byť ľúto pomerne dobrého hereckého obsadenia, ktoré sa snaží zo všetkých síl zachrániť to nevyrovnané a nelogické dejové klopýtanie. Zoberme si napríklad postavu Heahmunda. Nápad prepojiť jeho osud s Ivarom bol celkom fajn, no chvíľu potom, čo sa začne črtať nové zaujímavé spojenectvo už leží polomŕtvy pod nohami Lagerthy, ktorá zachráni. Prečo? To vystihujú najlepšie jej vlastné slová: “I don’t know”. A ja tiež neviem, prečo sa tam postavy bez potenciálu ako Hvitserk ďalej premávajú a postavy, ktoré potenciál majú sú zase “pochované” blbosťou scenára. Stupiditu dokresľuje nevysvetliteľná prítomnosť Frankov v občianskej vojne Vikingov. Bojím sa pomyslieť, čo bude ďalej... ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

keď nerátam klasické imbecilné scény z Islandu tak celkom fajn epizóda. Kriplíkovi došli posily z Franskej ríše, Lagertha ošukala nášho farárisa ako som predpokladal, a v Anglicku starý kráľ umrel na kúsanec od pčoli a Alfréd dostal korunu. Tak som zvedavý na battle 2.0 ktorá by možno mohla dôjsť v next parte. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama