Reklama

Reklama

Lego príbeh

  • Česko LEGO® příběh (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh filmu nakrúteného pomocou počítačovej animácie podľa pôvodného scenára sleduje osudy Emmeta – obyčajnej, dokonalo priemernej minifigúrky LEGO, ktorá je omylom považovaná za najvýnimočnejšiu osobu, ktorá jediná môže zachrániť svet. Je odvedený do spoločenstva cudzincov, ktorí sa vydali na veľkolepú výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takúto cestu zúfalo nepripravený, čo prináša množstvo komických situácii. (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (1 054)

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Kostičkový svět se vším všudy. Jako malý jsem nikdy stavebnici Lega neměl (maximálně tak pár igráčků), všechno jsem si ale vynahradil nedávno, jelikož jsem pro tuto firmu pracoval. Celý den jsem si mohl hrát a ještě jsem za to byl slušně placenej : ) Pravda, tenhle filmový svět je rozlehlejší a akčnější než byl ten můj na pracovním stole, takže bych měl přimhouřit nějaké to očičko, jenže něco mi k té kýžené páté hvězdičce chybí. Nejspíš si tolik nerozumím s humorem pánů režisérů Lorda a Millera. Abych to shrnul tak napíšu, že LEGO příběh je úžasně nakažlivý, barevný a kýčovitý, jen škoda že ne tak docela boží .. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Nemohl by mi někdo dát kus kryptonitu?!“ Moje první zkušenost s mým kdysi milovaným legem na filmovém plátně. Začátek je trochu vlažnější a o zábavu se stará vlastně jen Freemanův Vitruvius. Pak se ovšem film rozjede, na scénu se dostane maximálně stylový Arnetův Batman, přidají se i další postavy a divák náhle sleduje velmi zábavnou (a skvěle ohudebněnou) podívanou s kupou hlášek a narážek (z nich jsou však některé opravdu vtipné jen v angličtině, např. „Rest in pieces!“). Občas tvůrci sází na poněkud infantilní notu, ale třeba takové „spaceship!“ mě upřímně rozesmálo. Co se týče propojení reálného a lego světa, považuju to za dobrý nápad, ovšem jeho zpracování mi už přišlo podstatně méně zdařilé (a souboj nudně dospělého se zábavně dětským na můj vkus vyznívá až moc rodinně, i když k tomuhle filmu to už tak nějak patří a samozřejmě to souvisí i s cílovou skupinou). Kouzelný závěr (duplon!) však napomáhá k celkově pozitivnímu zážitku ze snímku a já i díky němu Lego příběhu přiklepávám slušné 4*. „Zdravím vespolek. Neznáte mě, ale jsem v televizi, takže mi můžete věřit.“ ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bolo to peklo. Boli tam lasery! Žraloky! Žraloky s lasermi! Naštvané sekretárky!“ Nakoľko keďže sa okolo nezaujímavého hlavného hrdinu a nezaujímavej hlavnej hrdinky sformuje banda v čele s Batmanom či (rýchlo však uväzneným) Supermanom, mohlo by sa zdať, že tento film musí byť neskutočná prča a smršť nápadov. Nanešťastie som sa nijako zázračne nebavil, až na pár úžasne absurdných nápadov (DUPLO, neviditeľné auto Wonder Woman). V scenári oceňujem hlavne pôvabnú pasáž s "inými svetmi LEGO" (postava sa dostane do televízneho živého programu, ale toto vysielanie logicky nie je vidno v stredovekom legu - v Stredoveku predsa nemali televízor! - a tak to, čo postava rozpráva, v stredovekom legu číta chlapík na koni). Naopak neoceňujem kuriózne hrané finále. Škoda, že ústredný nudný párik kradne priestor takým úžasným charakterom, ako sú Pirát, Batman, večne optimistická jednorožcová ružová mačička a kozmonaut z 80-tych rokov neustále túžiaci postaviť raketu. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Prezentácia filmových trademarkov Warner Bros. vo svete značky kráľa stavebníc. Naj-product-placementový film všetkých čias (keď nepočítame Logoramu), skrývajúci sa za rodinnú zábavu. Zoberiete do mulťáku decká, za majlant im prikúpite popcorn a cestou domov utratíte zbytok peňaženky v predajni Lega. Zopár cool vtipov a dôkladné technické spracovanie, ale tí roboticky rozpohybovaní panáčikovia nie sú o nič živší než primitívne nagrafikovaní Cartman s Kennym. A záverečné prekvapenie s "veľkou myšlienkou" nezmyselné. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Ťažké rozhodovanie medzi 3 a 4*. Myšlienkovo aj spracovaním, pri ktorom sa vlk nažerie a koza zostane celá, teda deti zabavia a niečo si odnesú aj dospelí, je to obdobne popkultúrny mix Waltera Mittyho a Ralpha Rozbi-to. Teda trochu ako notorická torta psíka a mačičky, do ktorej sa podarilo napchať všetky zábavné a kreatívne prvky svetov legendárnej dánskej stavebnice a ešte niečo navyše (tu jasnejšie, tu skrytejšie humorné odkazy na všetko čo vás napadne). A s neskrývaným podtextom o zväzujúcom stereotype a pravidlách, ktorými sa musíme riadiť. Lenže aj ten už začína byť poriadne klišé a všetko to pôsobí ako milé divadielko, z ktorého sa miestami nechcene stáva takmer nezvládateľná, neprehľadná "taškařice". Ale sakra, má to šmrnc a bavil som sa, to sa musí nechať. Plus otlčený kozmonaut mi pripomenul vlastné detstvo, strávené s jeho kamarátmi. Ja to vravím stále, tá nostalgia je mrcha. 75% ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (50)

  • Při Emettově (Chris Pratt) vidění můžeme kromě proroctví slyšet i Hustěnčino (Elizabeth Banks) vysvětlování, proč Emetta zachraňuje – což se stane za chvíli. Dále je tam slyšet i Emettova replika: „Ukaž, jaký jsi hrdina,“ ze závěru filmu. (SpiderBoy)
  • V dialógoch možno zachytiť repliky z filmov 96 hodin (2008) ("Nie je to nič osobné, len biznis.") a Temný Rytier (2008) ("On je hrdina, ktorého si zaslúžite,") Vo filme si tiež možno všimnúť odkazy na Matrix (1999) a The Magic Portal (1989) čo bol mimo iné prvý LEGO stop-motion animovaný film. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (viac)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (viac)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (viac)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (viac)

Reklama

Reklama