Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (199)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Až keď som začal písať komentár, tak som si uvedomil, že som pozeral zelene peklo z 2013 a nie z roku 1988. Niekto ma pri premenovaní filmu riadne ojebal. Tušil som ojeb, nielenže kvoli slušnému vizuálu, ktorý Talianske hororu z tejto kategórie postrádali, ale aj kvoli známej herečke, ktorú poznám z iných hororov. Ale až keď bol spomenutý 11 september som začal naozaj pochybovať, že vidím ten správny film a to som tento už mal aj hodnotený a aj mi bol v niektorých scénach povedomý. Predtým som dal 3*, ale ktoré teraz nemajú vobec žiadnu cenu, lebo tento krát ma film bavil a to veľmi. Environmentálne posolstvá sa nás dotýkajú i v každodennom živote a i keď problemy pralesov na nasej pologuli nevnímame, sú ľudia, ktorí by za dobru vec polozili aj život aj keď do cela zbytočne. Eli rotha nemam ako režiséra príliš v láske, lebo aj do štandardného príbehu vie prihodiť nejakú výstrednosť a túto to nebolo ináč. Lebo spojil aktivistov, ktorí bojujú za zachovanie nielen pralesa, ale aj jeho obyvateľov a na druhu stranu, práve oni budú určovať, čo budú mat domorodci na obed. Pekný paradox, ale u Rotha nič nezvyčajne. Je tu aj dávka humoru lebo zhulených domorodcov som naozaj nevidel. Stále sa tu niečo deje a príde aj na bitúnok a to doslova, tak u mna spokojnosť a zavážil aj fakt, že tu sa neodstraňovali zvieratá ako na bežiacom páse. Mením hodnotenie na silne 4*. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem se konečně dočkal. Ikdyž uznávám, že jsem měl trochu strach jak to Eli Roth ukočíruje. Nakonec jsem měl strach neoprávněnej. E. Roth nic neuspěchal a tohle čekání se jednoznačně vyplatilo. Za sebe musím říct, že mě tohle oživení kanibalskýho žánru nadmíru pobavilo. Ale chápu, že tohle nesedne každýmu. Především humor. Jenže tenhle humor je chtěnej a to je velkej rozdíl oproti většině filmů kde scény humorný rozhodně být nemají, jenže tak ve finále vyzní. Jediným negativem je scéna kdy se rudoši "zhulej" to už bylo přehnaný a hlavně nereálný. Jinak vše klapalo jak mělo. Perfektní celkovej vizuál, nádherná příroda, vhodná muzika, nějaký to gore, spousta vtipnejch hlášek a obstojní herci. Spokojenost. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je vážně něco. Pro dobrotu na žebrotu... :-D Po skončení jsem nevěděl jestli to je na pět hvězd nebo na odpad. Dám tomu průměrnou trojku, ale jedno se Rothovi musí nechat, opravdu ví, jak zaujmout. Tento film není pro každýho... Už dlouho jsem neviděl takovou nechutnou prasárnu (myšleno spíše v dobrém). Dějově se to celkem dá, maso to je opravdu solidní, ale s některými scénami to Roth trochu přepálil a začalo se to dostávat spíš do sféry komedie (marihuana). 65% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nič pre jemnocitné povahy. Aj napriek tomu, že som film ohodnotil silným priemerom si myslím, že má toho veľa čo ponúknuť. Eli Roth to skrátka vie, hlavne čo sa krvavých scén týka, momentálne podľa mňa v tomto smere patrí k absolútnej špičke. Páčilo sa mi aj, ako tu narábal s postupným charakterovým rozvojom jednotlivých postáv a to až do takej miery, že niektorým ten záverečný masaker divák aj podvedome želá. K tomu treba pripočítať výbornú kameru, super prírodné scenérie a zaujímavý domorodý habitat. Pozorný divák si tiež všimne veľmi šikovne zakomponovanú politickú satiru, iróniu osudu hlavnej postavy alebo čierny humor, ktorý aj napriek nepríjemnej situácii všetkých zúčastnených vo mne dokázal vyvolať úsmev na tvári. Škoda toho konca, ten mohol byť ešte dôslednejší, na to, na čo sa divák mohol po celý čas tešiť vlastne ani neprišlo a spravodlivá satisfakcia tak vyletela von komínom. 69/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Jen se mi potvrdilo to, co už jsem poznamenal u Knock, Knock. "Je znát, že Eli Roth má (skrytý a nepřiznaný) smysl pro černý humor". Zde už to není ani skryté a nepřiznané, je vidět, že Eli nedokáže, nebo mnohem spíše asi ani nechce ze svých filmů shodit punc béčka jako hrom. Je samozřejmě diskutabilní, na kolik je to (ne)patřičné a (kontra)produktivní u filmů typu home invasion nebo survival, takže negativní ohlasy jsou pochopitelné, no já na to hážu lejno, protože přinejmenším je to originální. K obsahu asi nemá moc cenu co dodávat, dobře se na některé scény nedívá, ale protahování a s ním spojený humbuk byl spíše zbytečný. 80% především za konečně něco nového. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (8)

  • Film se natáčel v Tarapotu v Peru, v Santiagu v Chile a v New Yorku v USA. Natáčelo se od 5. listopadu 2012 do 22. prosince 2012. (rafix)
  • Snímka je plná odkazov na slávny film Ruggera Deodata Cannibal Holocaust (1980), pretože je to jeden z najobľúbenejších filmov režiséra Eliho Rotha. Samotný názov The Green Inferno bol taktiež pracovným názvom spomínaného filmu, neskôr bol zmenený, aby bol jeho názov viac šokujúci a aby presne divákovi napovedal, o čo v ňom ide. (beso74)
  • Domorodci z peruánskej džungle, ktorí sa objavili v tomto filme, neboli podľa slov z traileru ešte nikdy filmovaní alebo fotografovaní človekom zo západu. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené