Reklama

Reklama

Kanibalové 2

  • Taliansko La montagna del dio cannibale (viac)
Trailer

Tento kmen žije v horách uprostřed ostrova. Nejvyšší vrchol nazývají Horou kanibalského boha. Na jejím vršku je svatyně šamanů, kteří provádějí posvátné lidožroutské obřady. Susan však nechce nikdo doprovázet, a proto se musí na cestu do hor vydat pouze s několika přáteli. Na Novou Guineu přijíždí manželka známého cestovatele Susan. Hledá manžela, který je již několik měsíců nezvěstný. Domorodci jí vyprávějí o zvláštních indiánech, kteří uctívají svého boha lidskými oběťmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

T2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Príbeh je klasický tuctový vývar z vtedajšieho "Talianskeho" kanibalského/ zombíckeho trendu na prelome 80.rokov, hlavne prvá polovica filmu je len naťahovaná nuda, občas príde nejaké to nešťastné úmrtie, potom sa to trošku rozhýbe až pri samotnom závere ale aj tak nič prevratné sa za celý čas neudeje a prevažne len sledujeme ako sa naši hrdinovia nezáživne cváchajú džungľou či po popri rieke. Prekvapeným je že sa na tomto krvavom žváchanci zúčastnila aj trošku známejšia Ursula Andress(Dr. No), neviem čo od takéhoto počinu čakala ale určite nie väčšiu slávu. Film okrem pár slušne spravených nechutností nič neponúkne. /10%/ ()

choze 

všetky recenzie používateľa

KANIBALůM 2 (takto je překřtil český distributor a s o rok staršími KANIBALY aka CANNIBAL HOLOCAUSTEM nemají nic společného) jsem se ve videopůjčovně dlouho vyhýbal, protože jsem předpokládal, že když v nich hraje Ursula Andress, sotva tam bude něco skutečně drsného. A nemýlil jsem se, i když pes je zakopaný někde jinde. Ten film je totiž v prvé řadě neskutečně amatérsky natočený a scenáristicky slaboduchý a odkvétající dvaačtyřicátnice Ursula je paradoxně tím, co ho zachraňuje. Scéna, kdy je nahá připoutána ke kůlu v jeskyni a mladé kanibalky ji rituálně pomazávají jakousi sračkou, pokus o její znásilnění a její útěk ze zajetí, při kterém vypadá v těch svých rozevlátých hnědých šatičkách a s rozpuštěnou blond hřívou jako nějaká barbarská bojovnice (viz. plakát), to vše až v samotném závěru filmu, je jediným osvěžením v dlouhé řadě nudných záběrů na džungli a její navzájem se požírající faunu, které tvoří většinu filmu. Ano, najdeme tu kuchání zvířat a pojídání jejich i lidských vnitřností a nechybí ani kastrace, je tu vlastně úplně všechno, co dělá kanibalský film kanibalským filmem, ale je to naprosto o ničem, protože Martino je scenárista a režisér na dvě věci. Zbytečný, i když v závěru příjemně lechtivý, kanibalský šrot. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Film "La montagna del dio cannibale" je také to klasické talianske nízkorozpočtové béčko, ktoré sa točilo koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia. Snímok určený výhradne do videopožičovieň. Pre monohých odpad, pre niekoho kultová klasika. Pre mňa horko ťažko dvojhviezdičková záležitosť. Nebudem sa o tom viacej rozpisovať. Pohorším sa však nad tuzemskou video distribúciou a nad tým ako kurevsky prznia názvy filmov. Tento titul vyšiel v Česko-Slovensku pod názvom "Kanibali 2". Ja sa pýtam, že akí kanibali dva?! Čo to má spoločné s filmom "Cannibal Holocaust" (Kanibali), ktorý natočil režisér Ruggero Deodato v roku 1980? Absolútne nič. Navyše je totálne absurdné, že Deodatovi "Kanibali" (Cannibal Holocaust) boli vyprodukovaní o dva roky neskôr ako títo akože "Kanibali 2" (La montagna del dio cannibale). ** ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Celú kanibalskú ságu treba dbať s ohľadom na neprebádané a kultové obdobie pre shocking samotný v rámci žánru. Dačo podobné možno nájsť v počiatkoch slasherov či zombie periódach, ktoré potrebovali štartovacích ťahúňov. Je to samozrejme veľmi slabé, nevýrazné a štylizačne manipulatívne, ale aspoň sa protagonisti nenatáčajú, ako sú tortúrovaní (mini kvit za absenciu VGA v prvej osobe) a mám pocit, že málinko poddimenzované, ako dáky selektívny príklad zlého filmu ofackaného fanúšikmi. Takých je nepomerne viac a paradoxne s odstupom času. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Typický zástupca kanibalských filmov, ktoré patria do brakového trilového subžánru. Ale oproti takým Kanibalom z roku 1980 má v niečo navrch. Možno aj obsadením, Stacy Keacha by som v takomto druhu filmu určite nečakal, a možno ani bondgirl Ursulu (von der Leyenovú), tak či tak tam iba kvôli jednej vyzliekacej scéne a veľa toho neponúkla. Brutalita a gore scény sa objavia až v závere, teda keď nepočítam rozrezanie leguána ešte za živa. Príbeh obsahuje viacero nelogizmov (súboje, oštepy, gore,...) a divných chovaní postáv a to podkopáva aj akú-takú atmosféru. Nedotiahnutý záver iba podtrháva kvalitu scenára a vôbec celého snímku. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel především na Srí Lance. Velká část záběrů byla natočena v botanické zahradě v Peradeniy. (gjjm)

Reklama

Reklama