Reklama

Reklama

Exists

  • Veľká Británia Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (99)

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Slabá hvězdička za masku Yettiho a za milé minipřekvapení na konci (ale nečekejte nic extra). Jinak je to katastrofa. Nevím, co mi před pár dny hráblo a chtěl jsem si po dlouhé době pustit nějaké to found footage, tak jsem si dokonce sehnal tři, tohle je první a už tady se mi ukazuje, že to byl dementní nápad. Exists je kompilací snad všeho, co mě na současných hororech irituje - atmosféra nebo napětí neexistuje, o postavách víme kulové a všichni se chovají jako pitomci, nuda, klišovitá zápletka (navíc stylu "lidi jedou do lesa na chatu"), stupidní dialogy nebo dialogy typu "Utíkej!", "Co budeme dělat?", "Není tu signál!" apod. a samozřejmě nesmí chybět hromada nelogičností, z nichž mě nejvíc fascinovalo to, že Yetti žije v nějaké liščí noře (!!), nebo si do ní aspoň schovává oběti... Hlavně tomu chybí cokoli jako úvod, tudíž o to víc mi byl osud postav lhostejný. A když je chata v takovém stavu, jakém je, tak by mě zajímalo, co tam ti borci jedli... Je to fakt hodně, hodně špatné a před odpadem to zachraňují jen výše zmíněné plusy. Jinak je to fakt neskutečná bída a jeden z nejhorších hororů, jaký jsem v poslední době viděl... Slabá 1* ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Postava Bigfoota je desivá, strach z neznámeho funguje, niektoré scény vyložene mrazivé (karavan) - vlastne, keby postavy neboli úplne sprosté, keby ich dialógy nepozostávali z 90% z "maaan" a "fucking motherfucker", keby sa film nesnažil desiť miliónkrát prežuvaným štýlom oddych-ticho-ľakačka-oddych-ticho-ľakačka, keby sa dej odohrával v divácky atraktívnejšom prostredí (napr. zasnežené hory, ktoré by si yeti zaslúžil), dalo by sa hovoriť aj o 4hviezdí. Na to ale Sánchez robí príliš veľa začiatočníckych chýb, čo by som od jedného zo zakladateľov môjho obľúbeného subžánru nečakal. Človek potom dostáva pocit že Blairská striga bola trefa do čierneho ktorá vznikla náhodou. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled to vypadá celkem dobře - horor, ve kterém je Yetti jako monstrum (podobných filmů není zrovna moc), a to vše je natočeno jako found footage (což zavání např. Monstrem z roku 2008). Avšak ve výsledku mi to přišlo bohužel takové nemastné a neslané. Nejspíš jsem čekal asi nějaký větší wow-efekt, který se bohužel nedostavil. Honičky s Yettim nebyly špatné, vlastně ani vzhled monstra - nicméně tomu něco chybělo. Zkrátka horor, který se drží někde pod průměrem, což je škoda, jelikož potenciál zde byl. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

I exist. You exist. Bigfoot EXISTS. Ďalší z príspevkov do radu found footage, tento krát o Bigfootovi. Od Eduarda Sáncheza som po tých rokoch už nič nečakal, ale nakoniec si natočil taký „Blair Witch s Bigfootom“, čo je po tých hlboko podpriemerných kúskov typu Lovely Molly alebo Seventh Moon rozhodne potešujúce. Je to síce len ďalší found footage so všetkými pre a proti ktoré k tomu patria, ale v rámci zvolenej témy to zvládol celkom obstojne. V horore s „blízkym príbuzným Yettiho“ sa asi nedá vymyslieť nič extra ohurujúce, ale v rámci žánru Exists bez problémov funguje. Chýba tu zbytočná úvodná zoznamovačka s postavami, kde sa dlhé minúty čaká kým sa vôbec niečo začne diať, ale namiesto toho sa ide hneď na vec, postavy nie sú otravné, ich konanie neirituje, majú pud sebazáchovy a v rámci možností jednajú uvážene (OK, asi až do posledných dvoch minút filmu, kde namiesto toho, aby som Bigfoota ktorý vyvraždil všetkých mojich kamarátov odstrelil, keď ho mám na meter od namierenej zbrane, tak si s ním (ňou?) radšej pokecám a uprosím ho, aby ma nechal na pokoji!). Množstvo scén efektne pracuje s napätím (útek na bicykli, dobíjanie sa do chatrče, karavan), vďaka krátkej stopáži to má spád a po celý čas sa vyhýba hluchým miestam. Škoda, že záver to celé viac nezintenzívnil, nepripravil si aspoň jediný nečakaný moment, ale namiesto toho to skončí v rovnakom tempe ako to aj začalo. Vo výsledku však nečakaná spokojnosť, ale vyššie hodnotenie tu jednoducho nie je začo udeliť. Vzhľadom na tému bigfoot + koncept found footage to vyslovene nemá čím ohúriť, avšak prevedenie to má slušné. Avšak pochybujem, že v danej tématike sa dá vymyslieť niečo lepšie. Subžáner found footage hororov už vyčerpal sto krát všetko možné, takže Exists aspoň neomieľa po dvanásťtisíci krát príbeh o duchoch, problémom je však to, že Bigfoot už dnes nikoho nevystraší. V rámci možností to však bola aspoň zábavná, občas správne napínavá osemdesiatminútová jazda. Oveľa lepšia ako väčšina chabých príspevkov s Bigfootom, napríklad nedávny Willow Creek. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Mr. Sasquatch..?“ Bigfoot si sice kráčel po správné straně silnice, ale neměl blikátko ani reflexní vestu, takže nemá důvod být nasraný, nicméně nechte se překvapit, čím ho ten kvintet ve složení dvě hysterky, zhulený kameraman, jeho bratr a mada-fakka nigga s puškou vlastně vyprovokoval.. Formát found footage mě někdy vytáčí víc, někdy míň. Tady jsem si připadal jako už docela napité klíště (paradoxně při denních scénách), nicméně to nic nemění na faktu, že Sánchez od dob Baby Jagy, co si ráda hrála s větvičkami, žádnou další smysluplnou nahrávku nenašel.. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)
  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)

Reklama

Reklama