Reklama

Reklama

Exists

  • Veľká Británia Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (99)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to tak zlé, ako som čakal. FF o Bigfootovi má čo divákovi ponúknuť. Nechýba tu napätie a ani zodpovedajúca atmosféra, aj keď by som jej privítal podstatne viac, možno by potešilo aj lepšie gore. Maska Bigfoota tiež nebola vôbec zlá. Na druhú stranu snímok obsahuje aj veľké mínusy, ktoré na FF tak neznášam - roztrasená kamera a časté rozmazané zábery. Navyše sa tu pridalo aj ďalšie negatívum, a to zlý strih. Rozuzlenie celkom potešilo. Na slabší priemer to preto stačí. 55/100 ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Found footage o Bigfootovi so všetkými plusmi a mínusmi, ktoré tento žáner obsahuje. Eduardo Sánchez sa s tým popasoval celkom slušne (kostým znesiteľný a našťastie je to dostatočne akčné, takže som pri tom nezaspal), ale žeby som skákal od radosti, tak k tomu mám rozhodne ďaleko. Ani neviem, či sa na túto tému dá nakrútiť nejaký peckový horor, a vlastne o tom začínam pochybovať. No napriek môjmu nízkemu hodnoteniu som videl aj väčšie bigfoot-kraviny, dokonca by som ešte povedal, že tento bol jedným z tých lepších. Nezaujalo ani neunudilo. ()

Reklama

schizmo 

všetky recenzie používateľa

Autor legendární found footage prvotiny The Blair Witch Project se navrací k handy cam řemeslu i do lesů, tentokráte však nebudeme mít co dělat s mysteriózním neznámem, ale s blízkým setkáním s Yettim alias Sesquatchem. Běhání po lese má celkem atmosféru i grády a to i přesto, že parta mladých lidí je postavena před poměrně konkretního intrudera. Najdeme zde zepár společných znaků, které odkazují na zmíněnou prvotinu, ale rozhodně nečekejte ten animální k posrání strach, který uměl navodit pouze TBWP. Zde působí trochu jiný strach - velké monstrum, které vás nahání po lese a vy máte jen mizivou šanci, že vám nenatrhne prdel, protože je silnější, rychlejší, v domácím prostředí s kupou výhod navrch. Jste tedy postaveni před otázku jak co nejdéle zůstat naživu, případně jak pomoct kámošům. O lekačky není nouze, bohužel ale ani o nelogické chování či kolísající tah na bránu. Jako solidní přidanou hodnotu beru závěrečné wtf rozuzlení, které vás při nejmenším šokuje! ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

I exist. You exist. Bigfoot EXISTS. Ďalší z príspevkov do radu found footage, tento krát o Bigfootovi. Od Eduarda Sáncheza som po tých rokoch už nič nečakal, ale nakoniec si natočil taký „Blair Witch s Bigfootom“, čo je po tých hlboko podpriemerných kúskov typu Lovely Molly alebo Seventh Moon rozhodne potešujúce. Je to síce len ďalší found footage so všetkými pre a proti ktoré k tomu patria, ale v rámci zvolenej témy to zvládol celkom obstojne. V horore s „blízkym príbuzným Yettiho“ sa asi nedá vymyslieť nič extra ohurujúce, ale v rámci žánru Exists bez problémov funguje. Chýba tu zbytočná úvodná zoznamovačka s postavami, kde sa dlhé minúty čaká kým sa vôbec niečo začne diať, ale namiesto toho sa ide hneď na vec, postavy nie sú otravné, ich konanie neirituje, majú pud sebazáchovy a v rámci možností jednajú uvážene (OK, asi až do posledných dvoch minút filmu, kde namiesto toho, aby som Bigfoota ktorý vyvraždil všetkých mojich kamarátov odstrelil, keď ho mám na meter od namierenej zbrane, tak si s ním (ňou?) radšej pokecám a uprosím ho, aby ma nechal na pokoji!). Množstvo scén efektne pracuje s napätím (útek na bicykli, dobíjanie sa do chatrče, karavan), vďaka krátkej stopáži to má spád a po celý čas sa vyhýba hluchým miestam. Škoda, že záver to celé viac nezintenzívnil, nepripravil si aspoň jediný nečakaný moment, ale namiesto toho to skončí v rovnakom tempe ako to aj začalo. Vo výsledku však nečakaná spokojnosť, ale vyššie hodnotenie tu jednoducho nie je začo udeliť. Vzhľadom na tému bigfoot + koncept found footage to vyslovene nemá čím ohúriť, avšak prevedenie to má slušné. Avšak pochybujem, že v danej tématike sa dá vymyslieť niečo lepšie. Subžáner found footage hororov už vyčerpal sto krát všetko možné, takže Exists aspoň neomieľa po dvanásťtisíci krát príbeh o duchoch, problémom je však to, že Bigfoot už dnes nikoho nevystraší. V rámci možností to však bola aspoň zábavná, občas správne napínavá osemdesiatminútová jazda. Oveľa lepšia ako väčšina chabých príspevkov s Bigfootom, napríklad nedávny Willow Creek. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Šakalík 

všetky recenzie používateľa

Takhle by to šlo. Svižně natočený handy-cam s typicky dementními postavami, což je úděl, kterého se tento žánr asi nikdy nezbaví. Především ten černoch je zralý na pár facek (naopak jeho přítelkyně je velká fešanda a nesl jsem krajně nelibě, že jí filmaři nechali zařvat tak brzo. :-)). Jinak je film docela koukatelný. Má jednoduchý a přímočarý děj, překvapivě dobře namaskovaného Yetiho a několik napínavých pasáží. Když filmu odpustíme nějaké ty bolístky pro žánr typické (roztřesená kamera, již zmíněné tupé postavy) ve výsledku dostaneme solidní nízkorozpočtový horůrek. Nic víc, nic míň. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)
  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)

Reklama

Reklama