Reklama

Reklama

Exists

  • Veľká Británia Exists
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brian (Chris Osborn) a jeho brat Matt (Samuel Davis) sa rozhodnú pre menšie dobrodružstvo: pozvú Mattovu priateľku Doru (Dora Madison Burge) a dvojicu priateľov (Roger Edwards, Denise Williamson) do divočiny južného Texasu, aby si tu spravili divoký víkend na chate ich strýka. Brian, neustále sa pohybujúci s niečím, s pomocou čoho sa dá zhotovovať obrazový materiál, má však ešte jeden motív, ktorý si necháva pre seba. Veľmi rád by na kameru zachytil záhadnú bytosť, ktorá vystrašila ich strýka natoľko, že sa sem už nejaký čas neodvážil vybrať. V momente, kedy sa partia dostane do blízkosti chaty, sa začnú objavovať náznaky, že v strýkovej historke bude oveľa viac ako len zrnko pravdy... (beso74)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (99)

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Po mojí delší pauze od FF jsem to riskl se Sánchezem, tudíž jsem docela rád, že jeho novinka není vyloženě urážející ingrediencí již dávno zkyslého subžánru. Typické nešvary samozřejmě nechybí, tady s tím už tvůrci zřejmě moc nezmůžou. Zajímavou volbou bylo ale dosazení hudby, díky níž se Exists cíleně odklání od navození co nejrealističtějšího prožitku ke klasičtější filmařině. Ale kecal bych, že místy to nefunguje. Žádné dlouhé čekání na zásadní zlom, film šlape hned od začátku a některé scény (útěk na kole, převrácení karavanu) jsou docela povedené. A Bigfoot? Ten má masku pěknou, ale co je překvapující, tak je to taky pekelně rychlá svině, který nemáte šanci zdrhnout :) ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Sanchézův zřejmě nejzajímavější a nejzábavnější počin. Všechny jeho ostatní filmy hážu do pytle s nadpisem NUDA. Na to, že se jedná o Found Footage se film celkem rychle rozjede a ukazuje nám Yettiho velmi rychle, sice jsem si tuhle sviňi představoval celkem jinak než jako Homo Sapiens, ale to je menší detail. Vcelku jsem se bavil, atmosféra jde z filmu cítit, škoda že to na konci nevyvrcholilo v krvavé orgie, to bych šel určitě i výše. 60% ()

Reklama

Šakalík 

všetky recenzie používateľa

Takhle by to šlo. Svižně natočený handy-cam s typicky dementními postavami, což je úděl, kterého se tento žánr asi nikdy nezbaví. Především ten černoch je zralý na pár facek (naopak jeho přítelkyně je velká fešanda a nesl jsem krajně nelibě, že jí filmaři nechali zařvat tak brzo. :-)). Jinak je film docela koukatelný. Má jednoduchý a přímočarý děj, překvapivě dobře namaskovaného Yetiho a několik napínavých pasáží. Když filmu odpustíme nějaké ty bolístky pro žánr typické (roztřesená kamera, již zmíněné tupé postavy) ve výsledku dostaneme solidní nízkorozpočtový horůrek. Nic víc, nic míň. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Partia priateľov vyráža na letné kempovanie do Texaských hôr, kde ich začne prenasledovať legendárny Bigfoot... Eduardo Sánchez je solídnym hororovým tvorcom, ktorý sa svojho prelomového Blair Witch tieňa už asi nikdy nezbaví, napriek tomu, že dokázal natočiť (podľa mňa) už minimálne 1 lepší horor – atmosférický "Seventh Moon". V tomto prípade si príliš originálny námet nevybral a tak aj dopadol. Found footage horory na tému Bigfoot / Sasquatch tu už boli ("Bigfoot County", "The Lost Coast Tapes", "Willow Creek", "Hunting the Legend") a hoci by sa "Exists" dal označiť za najlepší z nich, medzi takou slabou spoločnosťou to nie je veľká výhra. Obyčajný, ničím výraznejší found footage (pod)priemer; no čo k tomu viac písať. Kto má chuť vidieť ako sa to má robiť kvalitne a stačí mu k tomu aj iná príšerka, nech radšej skúsi nórsky "Trolljegeren". ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Postava Bigfoota je desivá, strach z neznámeho funguje, niektoré scény vyložene mrazivé (karavan) - vlastne, keby postavy neboli úplne sprosté, keby ich dialógy nepozostávali z 90% z "maaan" a "fucking motherfucker", keby sa film nesnažil desiť miliónkrát prežuvaným štýlom oddych-ticho-ľakačka-oddych-ticho-ľakačka, keby sa dej odohrával v divácky atraktívnejšom prostredí (napr. zasnežené hory, ktoré by si yeti zaslúžil), dalo by sa hovoriť aj o 4hviezdí. Na to ale Sánchez robí príliš veľa začiatočníckych chýb, čo by som od jedného zo zakladateľov môjho obľúbeného subžánru nečakal. Človek potom dostáva pocit že Blairská striga bola trefa do čierneho ktorá vznikla náhodou. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (2)

  • Brian Steele, ktorý stvárnil v tomto filme Bigfoota, takisto stvárnil Bigfoota aj v rodinnom seriáli Harry a Hendersonovci (1991). Rovnaké postavy s diametrálne rozdielnymi vlastnosťami. (KN1Fe)
  • Natáčalo sa v štáte Washington. (Marceloo)

Reklama

Reklama