Reklama

Reklama

Captain America: Zimný vojak

  • Česko Captain America: Návrat prvního Avengera (viac)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Captain America bojuje s profesionálnymi zabijakmi, ktorí majú umlčať jeho snahu odhaliť obrovské sprisahanie skupiny zloduchov proti celému ľudstvu. V boji proti presile sa spojí s Black Widow, ďalšou superhrdinkou z tímu Avengers. Po odhalení skupiny sprisahancov a ich diabolského plánu na zotročenie všetkých obyvateľov Zeme požiadajú o pomoc nového spojenca, okrídleného superhrdinu Falcona. Čoskoro sa však ocitnú zoči-voči nečakanému a neporaziteľnému nepriateľovi, ktorým je maskovaný bojovník Winter Soldier.

Po katastrofických udalostiach, ktoré ochrancovia Avengers prežili v New Yorku, sa Steve Rogers, čiže superhrdina Captain America, utiahol do ústrania, pokojne žije vo Washingtone a snaží sa prispôsobiť modernému svetu. Keď však dôjde k útoku na jeho kolegu z organizácie S.H.I.E.L.D., zapletie sa do pavučiny intríg okolo pripravovaného sprisahania skupiny zločincov, ktorí si chcú podrobiť celú Zem. Spoločne s ďalšou superhrdinkou Black Widow, v súkromí Natashou Romanoff, sa Captain America pokúša odhaliť chystaný globálny útok, ktorého cieľom je zotročenie celého ľudstva a súčasne na každom kroku čelí útokom profesionálnych zabijakov, ktorí ho majú umlčať. Keď odhalia skutočnú šírku zákerného plánu nepriateľov Zeme aj ich identitu, Captain America a Black Widow povolajú na pomoc svojho okrídleného spojenca Falcona. Čoskoro sa však ocitnú tvárou v tvár nečakanému a veľmi zdatnému nepriateľovi, ktorým je maskovaný bojovník Winter Soldier. Pod maskou bojovníka na strane zla sa však skrýva muž, ktorého Captain America dobre pozná z minulosti, ba dokonca boli kedysi najväčší priatelia... Problém je, že jeho súčasní velitelia mu vymazali pamäť, aby zabudol na minulosť a on už nikoho nespoznáva. (TV JOJ)

(viac)

Videá (27)

Trailer 1

Recenzie (1 416)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Prostředí i doba se mění, žánrově se zapomíná na jakýkoli idealismus, z počtu překvapivých zvratů přechází oči - a přesto je to zase na jedničku. V hlavní roli totiž zůstává oddaný srdcař, kterému nelze nefandit a kdybych měl do nějaké války naskočit, ať je to ta, kde mi po boku bude stát tenhle chlapík. Dokáže totiž vyjasnit stíny minulosti, prosvětlit houstnoucí budoucnost a ve spolupráci s úžasnou Black Widow a sympaťákem Falconem hláškovat v jednom kuse na pozadí dokonalé akce. Mnozí asi najdou v tomhle komiksovém světě spoustu chyb, ale já se mezi ně nezařadím. Šestá pětihvězdná Marvelovka v řadě totiž není náhoda. ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Nejvelkolepější Marvel od dob Avengerů, který se namísto cestou nadsázky a komedie vydal vstříc otázkám, zda-li má bezpečnost hodnotu i za cenu, že přijdeme o osobní svobodu. Jeden z nejvážnějších přírůstků do série, který ale pořád zná své diváky a neváhá tak jakékoliv vážnější scény vyvažovat pořádnou dávkou akce a vizuálně poutavých scén. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší ultimátny marvelácky zásah do čierneho. Je neskutočne zábavné sledovať ako sa jednotlivé comicsovky dokázali vymaniť spod úspechu spoločnej tímovky. Marveláci v súčasnosti disponujú brutálnym arzenálom materiálu na ďalšie desaťročie, takže sa máme na čo tešiť. Rôznorodosť samotných hrdinov je však priepastná a ďalšiu tímovku je preto potrebné oddlialiť a netreba to siliť. Žiadne hluché obdobie ale nehrozí a jednotlivé príbehy najznámejších bijcov tak na seba nenechali dlho čakať. Na moje prekvapenie práve najnevýraznejší hrdina marveláckych filmov spred roku 2012 sa dočkal zatiaľ najkomplexnejšieho pokračovania a svojou zápletkou, záporákom a znamenitou akciou nemal ďaleko aby sa vyrovnal práve spomínanej tímovke. Nakoniec známe vedľajšie comicsové postavy dostali zelenú a tak sa nieje čomu čudovať. Odmyslieť si schopnosti superhrdinov, stretávame sa s veľmi vyzretým politickým thrillerom, ktorým sa tvorcovia určite snažili priblížiť serióznejšiemu divákovi a ja si myslím, že svoj účel to splnilo. Pri pokladni však platíme hlavne za to, že chceme vidieť našich obľúbencov v plnej paráde a to som naozaj dostal. Nielenže akcia dostáva aj odo mňa tie najhodnotnejšie superlatívy a ponúka všemožné pohľady, ale hlavne práca s kamerou je fenomenálna a ku klišé sa počas naháňačiek, prestreliek a súbojov skĺzne naozaj len sporadicky. Jediným mínusom je zbytočný tretí rozmer. Charaktery postáv zhládnuté štandardne na výbornú, Chris Evans sa so svojim oštítovaným hrdinom naozaj zžil, tlieskam Redfordovmu výkonu a Marvelu, že sa podarilo naverbovať takúto osobnosť. Takže odo mňa preveľká spokojnosť a myslím, že úspechy v pokladniach dajú zelenú ďalších experimentom v budúcnosti a ja sa čím ďalej, tým menej obávam nejakého mega-failu. 95%. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No stalo se presne to, co jsem cekal a ceho jsem se bal. Presunem do soucasnosti prisel Captain America o svoji hlavni devizu a jedinou vec, cim se lisil. Takze ted, bez dobovy atmosfery a deje v minulosti, tu mame jen vicemene tuctovej komiksovej akcnak. Netvrdim ze spatnej, to rozhodne ne, jen to proste tak trochu pripomina G. I. Joea. Jinak pribeh sice neodhadnete behem deseti minut, ale ani necekejte nic extra komplikovanyho. Akce je dost, je skvela, kolikrat docela drsna a hlavne ji vetsina vypada celkem realisticky. Johansson neni tak otravna, jak jsem se bal, ale kdyby tu nebyla, nic moc se nestane. No a hlavni zaporak nedostane moc prostoru a co si budem povidat, ani neni moc zajimavej. Nicmene film slape od zacatku do konce, akce a triky skvely, herci sympaticky, takze nuda nehrozi, ale jak uz jsem rek, nicim extra to nevybocuje z rady. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Druhý Kapitán America, rozumne presunutý do "súčasnosti", je vážnejší a nabitý fyzickejšou akciou. Tá sa odohráva prevažne v uliciach (autá a streľba) a poteší, že v najlepšej scéne jej lídruje Samuel L. Jackson. Konšpiračná zápletka je ale neprekvapivá a v druhej polovici sa stáva neprehľadnou. Prvotná rôznorodosť prostredia akčných scén sa v druhej polovici taktiež vytratí. A moc akčným scénam nepomáha ani ich zakončovanie odfláknuto z prstu vycucnutými zvratmi (záchrana na poslednú chvíľu odkiaľkoľvek / akokoľvek). Divákova zvedavosť okolo identity zaujímavého záporáka ale vydrží až do konca. Ten, s historickým prepojením s Kapitánom, to celé obsahovo zachraňuje. Ako veľkolepá komiksová zábava na vypnutie hlavy je to OK. ()

Galéria (215)

Zaujímavosti (140)

  • V dubnu 2011, ještě před premiérou snímku Captain America: První Avenger (2011), oznámili scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely, že je Marvel Studios najalo pro napsání pokračování. Jejich scénář využil dějovou linii komiksu o Winter Soldierovi z let 2006-2011, jejímž autorem je Ed Brubaker. O rok později bylo datum premiéry filmu určeno na duben 2014. V létě 2012 se režiséry připravovaného snímku stali bratři Anthony a Joe Russoovi. Potvrzování herců z předešlých filmů a obsazování nových rolí začalo již v letních měsících toho roku a pokračovalo až do následujícího jara, kdy byli obsazení také Georges St-Pierre (Georges Batroc) a Robert Redford (Alexander Pierce). (Danny F.)

Súvisiace novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (viac)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (viac)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (viac)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (viac)

Reklama

Reklama