Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Jeden z najúžasnejších filmov z druhej svetovej vojny aký som kedy videl. Hneď úvodná "Naturalistická" scéna vyrazí dych, hudba neskutočná, príbeh sa dá pomaly prežiť s hercami a Tom Hanks je neuveriteľný. Spielberg ukázal, že je "Pán" režisér. Toto dielo poukazuje na život vojakov počas bojov v Normandii, ich priateľstvá, plnenie úloh a morálku armády 2nd. Rangers z Airborne group.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Výborné zakončenie ešte lepšej trilógie Pán Prsteňov. Od prvého dielu sa tešíte až na koniec, pretože chcete vedieť ako to skončí. Ale keď prišiel koniec, chcete aby to pokračovalo. Peter Jackson dokázal natočiť neskutočne výborný film, ktorého dej, postavy sú tak epické a hudba keď sa k tomu pridá, je Vám až ľúto, že nesedíte na hradbách Minas Tirith a nepozeráte bitvu o Stredozem z prvej línie. Zatiaľ najlepšia trilógia vôbec, akú som videl.

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Frank Darabont natočil film podľa knižnej predlohy od Stephena Kinga, ktorý rozpráva príbeh o dozorcovi vo väzení, kde sú väzni odsúdený na trest smrti. Ale je to tak do hĺbky a dojemne spracované a postavy sú tak perfektne opísané, že sa vžijete do role Toma Hanksa a prežívate každú jednu situáciu. Alebo ako ja, len budete s otvorenými ústami pozerať na tento snímok. Michael Clarke Duncan veľmi milo prekvapil a ukázal, že vie hrať aj iné postavy a hlavne postavy, ktoré majú " dušu ". Výborné dielo. 98% - 5*

Avengers: Pomstitelia

Avengers: Pomstitelia (2012)

THE BEST. To je jediné čo ma napadne ako prvé pri písaní tohoto príspevku. Ale poporade. Predstavte si, že máte ako malý sny o tom, že chcete vidieť hrdinstvo na veľkom bielom plátne. A Josh Whedon ten sen splnil. Ešte nikdy sa mi nestalo, že by som sa v kine rozplakal od smiechu a to 2x. A vždy sa mi to stalo pri Hulkovi. Prvý krát som zažil v kine potlesk a tiež 2x. Ešte v žiadnom filme som nevidel ( ani v komédiách) tak perfektne nasadený humor. Ešte nikdy som nevidel tak bravúrne zvládnutú akciu. Whedon dokázal neuveriteľne skĺbiť hrdinov do jedného celku tak, že som ani na minútu nemal pocit, že je nejaký hrdina nadbytočný. Striedal sekvencie medzi nimi a tak to malo byť. Whedon presne vedel čo robí, a presne vedel čo mi fanúšikovia očakávame. Akcie boli veľmi prehladné, všetko ste videli. Epickosť je slabé slovo. To sa nedá opísať. Dialógy boli na každú postavu ako ušité, hudba vždy jemne podtrhla dôležitú scénu. Ešte sa mi nestalo, aby som sa po celú dobu usmieval a netrpezlivo čakal, čo bude ďalej. Ale ako Whedon vykreslil pôsobenie Hulka bolo famózne. Jeho charakter preválcoval aj hláškujúceho Tonyho Starka. Stark bol vždy výnimočný a nie je to inak ani tu. Keď som prvý krát videl kontakt Starka z oblekom Mark VII, nechápavo som čumel až sa mi pukance vysypali na zem. Ja som na tomto filme nevidel jedinú chybu. Alebo predsa jednu hej. Bolo to krátke. Chcem viac. 5* - 100%.

Captain America: Zimný vojak

Captain America: Zimný vojak (2014)

ÚPLNE NOVÝ MARVEL.Takže si to zhrnieme. Najlepšia Marvelovka po Avengers? Áno. Najlepší záporák od Marvelu?? Áno. A nakoniec najlepší Captain America. Takto má vyzerať leader a kapitán. Perfektný akčný blockbuster s prvkami špionáže a thrilleru. A tento nový kabát sa veľmi podaril a veľmi dobre sedí pre kapitána. Musím pochváliť dvojicu Russoových, pretože to zobrali z iného konca ( na ktorý mali cez 170 miliónov ) a táto investícia sa oplatila. Po akčnej stránke vynikajúce ( že som im aj odpustil rýchlo strihajúcu kameru ) hlavne súboje Cap a WS, automobilové naháňačky a kamera na pozadie Black Wido tento krát dostala nový rozmer ( asi to bolo jej vlasmi, kto vie ). Winter Soldier bezpochyby najlepší záporák. Takmer za celý film nepovie ani slovo a to mu dodalo na jeho atmosfére. Niekedy nastali pekné zvraty, že jedna pani za mnou v sále dosť hlasno vykríkla. Ale samozrejme nechýbajú ani humorné hlášky, kde ma najviac dostal hláškujúci Fury ( nečakané, ja viem ), keď sa hádal s vlastným autom a keď sa snažil Falconovi vysvetliť, že okná z vonku nemajú čísla poschodí. Fury bol pre mňa najväčšie prekvapenie po WS. Ale čo najviac dodávalo akčnej stránke ten pocit parády?? Hudba. Henry Jackman dokázal vybrať a zakomponovať neskutočné motívy, ktoré sa veľmi dobre počúvali už hneď z úvodu. Už len dodám, že potitulkové scény sú naozaj veľmi dôležité a zásadné pre ďalší vývoj Marvel Universe. A sú dve, tak nezabúdať a neodchádzať nikam skôr. 100% - 5*.

X-Men: Budúca minulosť

X-Men: Budúca minulosť (2014)

Budúcnosť je nová, neznáma. Minulosť je stará, zmenená. Toto je výstižný popis toho, ako som to vnímal, keď som to dopozeral. To otvorilo také dvere do nového sveta X-Men ságy, že by sa cez ne v pohodičke predrala aj Godzila. Bryan Singer presne vedel, čo spraviť, aby všetky diely do seba zapadli, ako puzzle a ešte ich aj doslova zmietol zo stola. To je tá spomínaná minulosť. Stredom obidvoch časových línii, je Wolverine. Osudová postava. Ako sa dokonale dokázali "páni" scenáristi pohrať s tým, aby využili veškerý potenciál ma milo prekvapilo. Ďalej jedno veľké plus pre "pánov" z Visual Effects, ktorý dokázali niektoré scény tak vypracovať, že to vyzeralo bravúrne. Pohrali sa. Ako všetci herci dokázali zahrať svoje postavy, to boli nadľudské výkony. Aj pre tých čo hrali pomenej. Ellen Page sa ukazuje čo raz lepšie a lepšie. A to nehovorím o rastúcej megahviezde Jennifer Lawrence ( čím to je, že dobré herečky majú často meno Jennifer ) a sú veľmi pekné. Tento film sa ani nedá popísať slovami. Zmena oproti ostatným dielom o 180°. Singer dokázal doterajšie akčnejšie diely prehupnúť do Sci-Fi rozprávania o tom čo bolo/bude. A to dokáže málo ľudí. Hudba pozostávala z klasickým motívov starších dielov ale dostala trošku nový kabát. A to bolo tiež veľmi dobre. Osudová ako má byť. Takže potlesk aj pre Johna Ottmana. Vedel by som pokračovať donekonečna a ešte ďalej s používaním superlatívov. Takže to zhrniem. Tento film treba vidieť pred Vašou smrťou, pretože kto to neuvidí, tak nepochopí to čo teraz napíšem. "Budúcnosť je neistá, minulosť je zabudnutá ale dni našej budúcej minulosti práve prichádzajú s takou blockbusterovou bombou, akú ste ešte nevideli". 100% - 5*.

Rambo: Do pekla a naspäť

Rambo: Do pekla a naspäť (2008)

Pamätám si jeden článok ako som čítal, odkiaľ si Stallone vzal námet. Jednoducho z reality. Prišiel na americkú vládu ( presne neviem ) a opýtal sa ich, kde sa práve koná nejaký najvážnejší vojnový konflikt. Odpoveď bola jednoznačná: v Barme. A máme tu námet na Rambo IV. Je až neuveriteľné ako dokázal Stallone zosobniť postavu Johna Ramba. Je mi až ľúto, prečo je posledný diel posledný, a tak krátky. Ale má to všetko čo má mať. Jeden veľký vojnový veterán vs. armáda vojakov. To je John Rambo ako ho poznáme.

Matrix

Matrix (1999)

Tento film urobil prielom vo svete Sci-Fi filmov. Jedna z najlepších trilógii aké som videl. A samozrejme Reevesova osudová úloha. 97% - 5*

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Najlepší diel z celej série. Po slabšom 3. diely som si povedal, že ak má byť 4. diel, tak to musí byť niečo poriadne. A Sly ma vypočul. Dokázal nám naservírovať dokonalý zápas, ( ktorý si samozrejme šetril na koniec ). Odohrajú sa dva zápasy, kde obidva sú výnimočné. Nielen priebehom, ale aj hudobným doprovodom. A to nespomínam jeho tréningovú sekvenciu, ktoré inšpirovala tiséce ľudí, aby začali so svojím telom niečo robiť. Ďakujem Sly. 100% - 5*

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Hovorím si Sherlock Holmes = detektívka plná napätia pri riešení neľahkých úloh. S týmto pocitom som išiel do kina. A čo som dostal?? Úplne niečo iné. Guy Ritchie dokázal natočiť svižnú, akčnú polo-detektívku s prvkami temna a starej mágie, v ktorej hlavná postava, charizmatický Robert Downey jr. všetkých preválcuje svojou múdrosťou a intelektom. Jeho dôverný Dr. Watson ( Jude Law ) bol statočný a trpezlivý. Hudba ako vždy od Hansa Zimmera sa nedá inak ohodnotiť ako na výbornú.Veľmi dobrý, svižný, atmosférou nadýchaný film. Len tak ďalej Ritchie.