Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(viac)

Videá (17)

Trailer

Recenzie (294)

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době, kdy je horror definovanej počtem rozsekanejch lidí na jeden metr, se může Collection sice s hrdostí pyšnit prvním místem, v porovnání s jedničkou však po režijní stránce nastal pád o dobrý dva levely. Tam kde Collector bodoval dusnou atmosférou, kdy v mnoha scénách divák téměř nedýchal, tam Collection jenom tupě váhá mezi akčností a horrorem, přičemž na akční film málo akce, na horror málo strachu a vší tý snaze pak dává korunu tupost postav, která všechno degraduje na lacinou grotesku. Vyložená sračka to sice neni a svůj účel film plní, předchozí díl byl ovšem dynamičtější a údernější, zatimco tohle začíná a končí skvělou scénou na diskotéce. Těch sto litrů krve na jednu krátkou scénu je ale sakra málo, aby mě to donutilo dát třetí hvězdu. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Před lety mě z ničeho nic zaujal napínavý COLLECTOR, no, a dvojka není nic než okoukanej mrdkou slepenej torture-pornovej sendvič SAW a HOSTELa, s úplně nechutnou záchranářskou misí jako náplní uprostřed. Furt se sice něco děje a krvavýho masa se válí všude dost, ale záporák ztratil jiskru a je to kurva neuspokojivá prázdná nuda kdesi v labyrintu pastí a končetin mrtvých těl. ()

Reklama

jarkolar 

všetky recenzie používateľa

Sbírka se v mnohém liší od prvního dílu, což naznačuje už úvod, který je možná trochu přehnaný, ale mě se rozhodně líbil. Přibylo akce a krve, trochu na úkor atmosféry a věrohodnosti, ale mně to prostě sedlo a dobře jsem se bavil. Já byl určitě rád za velkou změnu oproti jedničce, protože ikdyž mě první díl hodně bavil, koukat na to samé jen s obměněnou sestavou obětí a pastí už by tak zábavné nebylo. Jak už zmínilo hodně uživatelů ve svých komentářích přede mnou, velkým plusem byl také konec, který jsem ale po prvním díle tak trochu očekával. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Collection posúva hranicu únosnosti hlúposti zase o level vyššie. Prvý diel s názvom Collector ma svojho času príjemne prekvapil – neoplýval síce originalitou, len sa viezol na koncepte ala Saw, ale dokázal priniesť pár sviežich nápadov (v rámci možností), tempo bolo viac ako svižné, akcia fungovala na výbornú, a v rámci žánru dokázal nadmieru pobaviť ... a preto som možno subjektívne prihol aj hviezdičku navyše (4*). Na Collection som sa preto tešil, avšak vytriezvenie prišlo takmer po započatí prvých sekúnd. Ak platí pravidlo, že sequel musí byť 100x krvavejší, 100x väčší, 100x akčnejší (a 100x hlúpejší), tak Collection splňuje každé toto kritérium aj 2x. Z nenápadného decentného (čo sa týka pascí a ich uveriteľnosti) thrilleru/hororu sa totiž stala paródia seba samého. Pasce, v ktorých by skapal aj Cliffhanger sú maximálne „over-the-top“ (už len úvodný „mlynček na mäso“ počas diskotéky), a keby sa v závere ukázalo, že nás „collector“ je vlastne mimozemšťan a budova, v ktorej sa dej odohráva jeho vesmírna loď, na ktorej si takto skúša rôzne pokusy na ľuďoch, tak by som to filmu v rámci jeho prestrelenosti aj zožral. Do toho som zabudol zmieniť, že tak ďaleko od pravdy to zase nemusí byť (v prípadnom treťom pokračovaní), keďže už teraz náš „collector“ testuje ľudí a vyrába z nich akýchsi „zombie“ (wtf?). Postavy sú samozrejme, tak hlúpe, že štyria ozbrojení policajti v súboji proti jednému mu nedokážu uštedriť ani len škrabanec. Trocha digitálnej krvi dnes nikoho neohromí, takže Collection ostáva len úsmevne prehnané béčko s televíznym lookom hodiacim sa akurát „direct-to-video“. Pri ktorom sa mi navyše aj veľmi skromných 75 minút tiahlo ako večnosť. A to som do toho vkladal nádeje, no očividne bol Collector pre režiséra len ojedinele silná chvíľka, ktorá sa už určite nebude opakovať, to som si po tomto amatérskom počine takmer istý. CELKOVO: 2* (aj to len s prižmúrenými očami) ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Tak já bych The Collector a jeho pokračování The Collection přirovnal k Laid to Rest... Všechny filmy jsou prakticky jen bezduché řezničiny (což by mi nevadilo), ale zatímco první díly mají alespoň hororovou atmosféru, jejich pokračování se již soustředí jen na samoúčelnou brutalitu a pro mě zcela překvapivě na ne úplně dokonalé gore... Ne, z takovýchto filmů jsem už asi vyrostl... ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama