Reklama

Reklama

Triler Vražedná hra je pokračovaním filmovej série, ktorej predchádzali snímky Ako Pavúk a Zberateľ bozkov. Príbeh nás zavedie do čias, keď Alex Cross (Tyler Perry) pracuje ako detektív policajného oddelenia v Detroite spoločne so svojim dlhoročným priateľom Tommym Kaneom (Edward Burns) a detektívkou Monicou Asheovou (Rachel Nichols). Práve ona sa dostane do rúk sériového vraha  prezývaného Picasso (Matthew Fox). Avšak jeho hlavným cieľom je dostať priemyselného magnáta Gilesa Merciera (Jean Reno). Vrahove kroky sú nepredvídateľné. Cross sa pokúsi preniknúť do jeho násilníckej mysle, aby odhalil prekvapenie, ktoré si preňho nachystal tentokrát. (TV Markíza)

(viac)

Videá (41)

Trailer 1

Recenzie (201)

zbyshek 

všetky recenzie používateľa

Přišlo mi to všechno jako nedotažené do konce... Prakticky nulový příběh, nudné dialogy a hlavně bídný hlavní hrdina. Nic proti Tyleru Perry, ale buď měl opravdu ten nejchytřejší mozek na světě, nebo řežisér trochu přestřelil. Tak či tak, jediný kladný bod podle mého je Matthew Fox. Myslím, že záporáka fanatika zahrál obstojně. Tím jak zhubl a vyholil se působil dobře, jako psychouš. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní psycholog Alex Cross je zpátky. A nehraje ho Morgan Freeman. Bohužel. Z přemýšlivého detektiva je unuděný tuctový chlapík s pupkem, který ví i to, co neví scénárista. Přijde na místo činu a hned tuší, co za mordem stálo, jakou barvu trenek vrah nosí a kdy naposledy měla oběť orgasmus. Sorry, ale rozbor vraha z několikavteřinového pohledu na mrtvolu mohl na diváka fungovat možná v roce 1994, ale dnes už to ani úsměvné není. Celý tenhle zbytečný kousek působí dojmem, jako by se většina tvůrců nudila a pro výsledek neudělala nic navíc. Prostě to nějak splácneme, naznačíme, s kým má divák tu čest (mnozí pamatují, že tu byla solidní detektivka + už méně solidní pokračování s Morganem Freemanem a že knižní předloha má slušnou základnu čtenářů), sebereme honorář a půjdeme zprznit další filmovou látku. Rob Cohen už dávno neplatí za alespoň průměrného rutinéra, jeho Stealth a třetí Mumie dopadly bídně, tady jsme v podobných číslech. Postavy nikoho nezajímají, zápletka a rutinní dialogy zrovna tak, akce je bez invence. A navrch oplácaný Jean Reno začíná platit za unaveného plátce nájmu. Když na scénu (do arény) vstoupí hlavní záporák, máme se začít děsit jeho pošahanosti. To se neděje. Radost na tváři se nám vkrade až po sto minutách, kdy vyběhnou závěrečné titulky. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ne,rozčilovat se rozhodně nebudu.A vlastně ani dělat kritiku komentům,který jste tady vysrali.Vážně nemůžete chtít,abych se tady hrabal ve vašich shnilejch hovnech.Samozřejmě ,že Cohen filmy točit umí,ale taky už,jako každej z nás udělal několik nepovedenejch věcí.Že tenhle krimi thriller s docela solidní akcí šlape jako hodinky,to uzná každej potencionálně normální,ne na hlavu padlej jedinec.Já sice trochu tápal v tom,proč Fox všechno to dělá,jakej přesně motiv je,ale taky mě to nakonec napadlo.Ale rozhodně ne v první minutě,jako všechny tady ty studovaný embrya,který píšou u každýho filmu,jak je to klišovitý,předvídatelný,a jak každej film dopadne vítězstvím hlavního hrdiny,a všechno dopadne happyendem.No jasně,vy motouzové,každej film nějak končí,tak proč ne dobře.Až bude všechno končit na hovno,tak tady budete vysírat,proč taky něco nemá happykonec.A Tyler Perry.Já vlastně proti němu nic nemám.Nehraje bůhvíjak,ale že vás sere,že to neni dvacetikilová laťka vod plotu,to nechápu.Je to film,ne konkurz na fotky do magazínu pro teplouše.Ale dost už,film samozřejmě má svý mouchy,ale protože filmovej svět teď jede na obrovskejch kokotinách,tak tohle potěší.80%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $35miliónovTržby USA $25,888,412Tržby Celosvetovo $34,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,866,084 //počet predaných kusov 93,962Tržby za predaj DVD v USA $12,629,851 //počet predaných kusov 838,042║ Matthew Fox na nespoznanie vychudnutý, otras, no príbeh sa snaží aj byť ako tak zaujímavý ale Tyler Perry to nedokáže utiahnúť v danej úlohe skôr prehráva, miestami dosť mdlé, akcia ako tak újde /40%/ ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

„Najväčší castingový fail 2012.“ Prevažne komediálny herec Tyler Perry bol už podľa prvých plagátov chybná voľba do úlohy detektíva Alexa Crossa, našťastie sa na neho po pár minútach dá zvyknúť, no stále pôsobí veľmi ťažkopádne. Čo však prekvapí je priam smiešny Matthew Fox (naposledy výrazná úloha iba v sérii Lost), ten síce budí rešpekt vďaka tomu, ako dokázal vyformovať svoju postavu (naozaj klobúk dole!), na druhej strane s ubúdajúcim telesným tukom stratil očividne aj ten kúsok hereckého talentu. Pokiaľ ho film zobrazuje ako nemilosrdného zabijaka tak do role zapadne, ako náhle však otvorí ústa a začne doslovne guľať očami opadá akýkoľvek rešpekt a naozaj som mal niekedy problém zadržať smiech. Nepresvedčivé herecké výkony by sa možno dali zniesť, ak by ich držal zaujímavý príbeh, štýlové audiovizuálne prevedenie alebo aspoň slušná akcia. Viac menej nefunguje ani jedno – príbeh síce ponúkol jeden zvrat, ktorý som nečakal (SPOILER zabitie Crossovej manželky KONIEC SPOILERU), ale inak sa jedná o prevarené klišé s množstvom chýb – raz Cross dokáže za sekundu opísať priebeh vraždy s každým detailom (úvodná scéna v dome so 4 mŕtvymi), inokedy mu nedôjde, že ho má zameraný sniper, v závere sa z neho zázračne stáva skúsený bitkár, ktorý dokáže konkurovať aj protivníkovi, ktorý ovláda rôzne martial arts a predtým sám dokázal zlikvidovať ochranku v celej budove. Záverečné rozuzlenie vyhráva ďalšiu pomyselnú cenu za „najtuctovejší záver 2012“, kde sú všetky motívy vysvetlené za pár sekúnd tesne pred titulkami, navyše aj s dodatočným „wtf?“ momentom. Prevedenie navyše pôsobí lacno, priam televízne – ešte taká akcia v mrakodrape, keď sa Mathew Fox plaví v potrubí, aby sa dostal k cieľu je „béčkovo“ prestrelená a vo svojej podstate zábavná (ak ste naladený na správnu nôtu), taktiež aj neskôr scéna vo vlaku s raketometom, no čím ďalej v závere sa z nej stáva amatérska rutina, kameraman dostáva epileptické záchvaty a záverečný súboj Perry VS Fox je maskovaný tak neprehľadnou a doslovne zbytočne sa metúcou kamerou (na čo preboha kamerou 10 minút nekontrolovane kmitať pri zábere na tvár?!), len aby zamaskovala Perryho neschopnosť viesť súboj jeden na jedného. Akcia sa tým pádom stáva maximálne neprehľadná a záverečné zúčtovacie stretnutie dvoch postáv uplynie bez akéhokoľvek zainteresovanie diváka, v podstate ako aj celý film. To hodnotenie viac menej z milosti, že sa s takýmito hercami do filmu niekto odvážil pustiť, pár bodov si u mňa film získal za občasnú „béčkovo-zábavnú“ akciu s Matthewom Foxom(keď je pri nej ticho); a za celkom rozumne zvolenú stopáž, ktorá odsypala skôr, než ma film začal iritovať. CELKOVO: 2* ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (7)

  • Scénář byl původně založený na románu Jamese Pattersona „Cross“. Z marketingových důvodů byl název filmu změněn podle jiného Pattersonova díla "Já, Alex Cross". Scénář je však velmi volná adaptace a moc podobností mezi filmem a knihou nenajdeme. (josefklimes)
  • Alexov (Tyler Perry) najlepší priateľ a partner sa v knižnej podobe volá John Sampson. Vo filme ho nahradil Thomas Kane (Edward Burns). (beso74)
  • Luxusní vila na ostrovech Bali, kde se po předstírané smrti Leon Mercier (Jean Reno) skrývá, ve skutečnosti patří režiséru Robu Cohenovi. (Conspi)

Súvisiace novinky

Tyler Perry na stopě zločinu

Tyler Perry na stopě zločinu

21.03.2011

Na návrat policejního psychologa a vyšetřovatele Alexe Crossa, kterého ve filmech Sběratel polibků a Jako pavouk ztvárnil Morgan Freeman, jsme se těšili. V nové verzi si ho měl totiž zahrát Idris… (viac)

Reklama

Reklama