Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečných událostech z Itálie roku 2007. Americká studentka spolu s přítelem zavraždila svoji spolubydlící jen kvůli tomu, že se nechtěla připojit k jejich sexuálním hrátkám. Její polonahé tělo bylo nalezeno s podříznutým krkem. (virus10)

Recenzie (16)

rowdys odpad!

všetky recenzie používateľa

Ak sa chcete zorientovať v prípade Amandy Knox, tak tento americký paškvil ani nepozerajte. V jednom kuse zavádza, je plný faktických chýb. Neviem si predstaviť ako sa tvorcovia pripravovali na film, keď nesprávne interpretujú i tie najzákladnejšie dôkazy, ako že Knoxovej krv sa našla vo vzorke Kercherovej krvi, pričom v skutočnosti šlo len o DNA a aj to len preto, že zdieľali spoločnú kúpeľnu (navyše vzorka sa v Guedeho procese ako dôkaz úplne vylúčila). Z Guedeho rovno spravili Knoxovej dílera, nehovoriac o tom, že pri výsluchu polícia i žalobca hovoria anglicky, pričom práve straty v preklade z taliančiny stáli za tým, že si Knoxovej výpoveď odporovala s predošlým výsluchom a mohol by som pokračovať výpoveďou majiteľa obchodu, Knoxovej rozhovorom so spolubývajúcimi krátko po vražde, kde prezrádza, že Kercherovú našli s podrezaným hrdlom, pričom tak film zo seba nechcene vlastne spravil prívrženca žaloby atď atď... Ak si nechcete nechať skresliť mienku, film ani nepozerajte a radšej si prečítajte zhrnutie doterajšieho procesu na wikipédii, ktorá je aspoň podložená citáciami. Lifetime si totiž, mám pocit, fakty cucali z prsta. ()

Yoss 

všetky recenzie používateľa

Film je film a nikdy netreba brat vazne poznamku 'podla skutocnych udalosti'. Tvorcovia si podla vsetkeho niektore fakty prisposobili, ale treba povedat, ze prave preto je to film a nie dokument o pripade Amandy Knox. TV spracovanie je z neho vyrazne citit a nezachrani to ani velmi sympaticka hlavna predstavitelka :) ()

Reklama

Mark1983 

všetky recenzie používateľa

Myslím,že film je celkem koukatelný a dokonce napoprvé dost zajímavý celým dějem.Samozřejmě se jedná o zcela obyčejnou průměrnou kriminálku,ale já se zadíval a bavilo mě to až do konce.Ale upozorňuji předem,že se hlavně jedná o vyšetřování vraždy a soudní jednání,což doslova velká scéna s onou vraždou tam není,jen určité úryvky při poskytnutí verze vyšetřovatelů u soudu. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Film vyšiel ešte predtým, než odvolací súd Amandu oslobodil, preto končí ako končí. Prišlo mi, jak keby sa tvorcovia snažili nevyjadriť žiadny názor, následkom čoho trochu pôsobí, že považuje Knoxovú za vinnú. Ono to dievča má empatiu na úrovni Hanibala Lectera, aj keď ja ju považujem skôr za nevinnú, zo scény, jak skáče na kriminálke mlynské kolá, mi opäť odletel dekel. :D ()

NikiVai 

všetky recenzie používateľa

Pamatuji doby, kdy jsem sledovala výhradně televizi a spoustou filmů byla okouzlená. Nepochybuji, že před těmi dvaceti lety by mě i tento snímek zaujal. Dnes už v něm vidím ale laciné pozlátko, scénář psaný horkou jehlou a herecké obsazení slabý průměr. Tvůrci mohli ještě chvíli počkat, aby příběh dokončili, tak jak se skutečně stal a mohli si dát i práci, aby jejich svědectví působilo méně jako obhajoba a víc jakonezaujatý pohled na celý případ. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (2)

  • Skutečná vražda, o které film vypráví, se stala v Perugii. Tvůrci ale nedostali souhlas zde filmovat, a proto se většina filmu natáčela v Římě. (..Lucas..)

Reklama

Reklama