Reklama

Reklama

Skutočný príbeh inšpirovaný zážitkami a skúsenosťami 19-ročného študenta Jasona Mossa, ktorý prežil blízky vzťah s 33-násobným sériovým vrahom Johnom Wayneom Gacym niekoľko mesiacov pred jeho popravou.
Talentovaný devätnásťročný vysokoškolský študent Jason Moss si začne písať s americkým sériovým vrahom Johnom Wayneom Gacym, ktorý zabil 33 mladých chlapcov a dnes čaká vo väznici na popravu. Oficiálnym dôvodom jeho záujmu je príprava seminárnej práce, pod povrchom však mladík skrýva oveľa ambicióznejší cieľ, na aký chce zloducha využiť. Gacy sa stáva akýmsi Mossovým mentorom. Študent sa mu pritom snaží dostať na telo aj do mysle, ale zločinec je geniálny manipulátor, ktorý dokáže narušiť psychickú rovnováhu svojej obete dokonca aj počas pokojného rozhovoru o úplných banalitách. Gacy dokáže vtlačiť svoju vôľu aj do rezonujúceho mozgu mladíka a v jeho mysli oživí veľmi temné myšlienky. Mladík upadá do zvláštnych stavov a celý proces vyvrcholí pri záverečnom stretnutí zločinca a študenta tvárou v tvár vo väzení pred popravou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (53)

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Dear Mr. Gacy mohl být zajímavou dialogovou konfrontací, jaká byla k vidění např. v Apt Pupil. Hra na kočku a myš, v níž se střídají role a důsledky jsou na obou stranách. Leč ovace se nekonají. Během první půl hodiny jsem se nemohl ubránit pocitu, že pan Gacy si to chce s mladým studentem rozdat po telefonu, což zrovna nesouviselo s tím, co jsem od filmu očekával. Jeho postava navíc není příliš přesvědčivá. Tváří se jako oběť svých zločinů, ke kterým se nepřiznává a zároveň má pod palcem několik bachařů a navíc vyhrožuje svému "kamarádovi" svými konexemi, kterému mu mohou pořádně zatopit. Nevím zda nebyla bizarní už samotná skutečná událost, nicméně tenhle kousek se zkrátká topí v béčkových vodách a není poblíž žádný záchranný kruh. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Ako správna Slovenka si neodpustím slovné spojenie "Ty kokos!". Pôvodne som ani netušila, že film je podľa skutočnej udalosti. Myslela som, že je tam proste len Gacy a ostatné je niekoho fantázia. Ale zdá sa, že klauna Gacyho som si naštudovala málo. Ale o to viac ma prekvapil záver. Prvá polovica filmu bola taká zlatá stredná cesta ale ako sa to Jasonovi začalo vymykať spod kontroly, priznám sa, že občas mi tuhla krv v žilách. Bolo to napínavé a pútavo podané. Úvodné "zoznámenie" s vrahom Gacym bolo výborné, finále so skutočným Jasonom takisto. Stále som na vážkach a premýšľam či tomu dať 4* alebo dať rovno plný počet. Herci boli podľa mňa presvedčiví, William Forsythe a Jesse Moss odviedli skvelú prácu. Ani sa mi nechce veriť, že Jesse Moss je ten istý chlapec z filmu Tucker a Dale vs. smrteľné zlo, pretože tam sa mi hnusil a naopak tu ma zaujal. No a už to tu bolo spomínané, že William sa na skutočného Gacyho nepodobá (no a vlastne ani Jesse na Jasona i keď obaja sú Moss), súhlasím, že to vôbec nevadí. Tento film u mňa rozhodne zanechal veľa pocitov. ()

Reklama

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Nadaný žák jinak-aneb. Co se stane, když jste arogantní studentík a rozhodnete se, že tak trochu zneužijete a poděláte arogantního strejdu s třiatřiceti hlubokými zářezy na pažbě. Psychologická hra o divném kamarádství kočky(převlečené za myš) s myší(převlečenou za kočku) funguje velmi dobře. I když filmu podráží nohy občasné přehnané hysterčení některých vedlejších postav a předvídatelnost, na působivosti tohodle dopiso-telefono-facetoface pingpongu to nic neubírá... Realita byla asi určitě jiná(už jen z toho pohledu, že za Gacym chodila pravidelně spousta magorů, fandů a kámošu-Moose rozhodně nebyl nějáká vyjímka) ale tu filmovou přetahovanou(o nadvládu)bych viděl minimálně na hezkou remízu. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Výber hercov skutočne dokonalý. Atmosféra viac než zaujímavá. Prečo sa vôbec Gacy zapodieval Jasonom to mi ako tak jasné je. Mladý chlapec, možnosť manipulácie, možnosť rozptýlenia, skrátka ešte si spríjemniť posledné chvíle pred smrťou. To, že sa na to Jason dal je tiež jasné. Seminárna práca. Lenže všetko to, čo si Jason zaumienil sa mu vymklo z rúk a skoro to neustál. Mohol nahovárať sám sebe, aj Gacymu, že to robil kvôli svojej práci, ale pravda je niekde úplne inde. Pravdepodobne ho nesmierne vzrušovalo a zaujímalo všetko to, čo Gacy vykonal. Na jednej strane mu bol odporný, ale na strane druhej ho fascinoval. Ja teda neviem, prečo Jason svoj život ukončil tak, ako ho ukončil, ale v hlave musel mať z toho všetkého riadny bordel. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

W. Forsythe je dobrý herec, ktorý sa výborne hodí hlavne do vedľajších, prevažne záporných rolí. Priznávam, že som ho už sakra dlho nevidel, naposledy myslím v gangsterke Co dělat v Denveru... Neviem čím to je, ale myslím že by bola škoda nechať ho zakapať v béčkových filmoch. Film Mr. Gacy bol odvysielaný opäť na takmer bezvýznamnej stanici Wau. Je to už tretí film v krátkom slede, ktorý odvysielali v pôvodnom znení s titulkami! (+ Defendor a Psí život). Film herecky ťahá W. Forsythe takmer sám. Mladík, ktorému jeho život učaroval sa síce snaží, ale nie je to vynikajúci výkon. Povedzme že len dobrý a filmu postačuje. Dej je dosť predvídateľný( mama má vždy pravdu!) , ale to nevadí. Na tv film je to slušné a oplatí sa filmu venovať čas, zvlášť ak vám W. Forsythe ako herec sedí. 80%. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (3)

  • Jason Michael Moss nenadviazal vzťahy iba s Johnom Wayne Gacym, ale aj s ďalšími sériovými vrahmi. Boli to Richard Ramirez, Henry Lee Lucas, Jeffrey Dahmer a Charles Manson. (Raccoon.city)
  • Jason Michael Moss spáchal samovraždu vo veku 31 rokov. V kúpeľni sa strelil do hlavy. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama