Reklama

Reklama

My Friend Dahmer

  • Austrália My Friend Dahmer (viac)
Trailer 1

Príbeh sa zameriava na stredoškolský život Jeffreyho Dahmera (Ross Lynch), ktorý sa neskôr stal jedným z najznámejších sériových vrahov v americkej histórii a bol odsúdený za 17 vrážd. (Marceloo)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (29)

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Celkem zajímavá sonda do středoškolský etapy jednoho z nejpopulárnějších sériovejch vrahů. Spousta hardcore hororovejch hlupáků to zde rovnou hodí k odpadu jelikož čekali tři prdele krve, pravděpodobně netušíc že film je adaptací komiksu kterej vydal Dahmerův kamarád ze střední a zároveň jedna z postav filmu kterej se ho snažil přiblížit lidem tak jak ho viděli jeho nejbližší a jak se on choval k nim. Obsazení hlavní role je super a od první minuty víte že koukáte na magora se zábleskama normálnosti (návštěva víceprezidenta), a ne naopak. Film je tak o 30 minut delší než by bylo třeba a je tam spousta částí co by šla vystříhat, i tak to ani zdaleka neni náká hrozná sračka. Jen musíte vědět do čeho jdete. ()

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

! Toto je autentické svědectví z první ruky, nikoliv fikce. Životopisné drama vycházející ze stejnojmenné komiksové předlohy Johna "Derfa" Backderfa, kamaráda a spolužáka Jeffreyho Dahmera. Poprosil bych proto všechny, kdož ví o Dahmerově životě hovno a zjevně ani o něj nemají zájem, aby film ignorovali, nepsali sem sračky a raději si pustili nějakou vyvražďovačku pro dementy. Jste na špatné adrese. Toto je dobrý film. ! ()

Reklama

*CARNIFEX* odpad!

všetky recenzie používateľa

Veľká bieda, katastrofa. Čo je zaujímavé na detstve či dospievaní jedného z najväčších sériových vrahov, keď mnohých, respektíve takmer všetkých, zaujíma najmä to, čo prišlo POTOM. Možno keby šlo o precíznejšie spracovanie z obdobia dospievania, ktoré by zasiahlo po emocionálnej stránke, a človek by tak skutočne nazrel do formujúcej sa temnej duše Dahmera, možno by k ako takému vyvolaniu pocitu úzkosti došlo. Lenže toto je strašne mdlé, bez akejkoľvek snahy šokovať, a tak diváka citovo zasiahnuť. Dahmer bol údajne už ako malý chlapec zneužitý, pričom na základe tejto skúsenosti, sa zrejme pretransformoval na bytosť bez emócií. Nechápem, načo sa niekto do niečoho serie, keď to odjebe takýmto mizerným, trápnym spôsobom. Celý film, je len akousi sondou do mysle človeka, ktorý sa premáha, aby vykonal, respektíve nevykonal "prvú" vraždu. No a verte či nie. Ani k tej nedôjde. Životopisná dráma možno, no krimi, horor, thriller? To je kurva fór? No a neviem, z akého dôvodu, by mal byť tento film "pre niekoho" doslova jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, keď ho točil takýto looser, no chváliť tu nejakú kokotinu, len preto, že si berie na paškál tak negatívne preslávenú osobnosť kriminalistiky, rozhodne nemienim. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

My Friend Dahmer síce môže potešiť dôkladným dobovým prevedením a sympatickým hereckým obsadením, avšak nič z uvedeného nevynahradí ten premárnený potenciál. Toto mohol byť fakt solídny, priam až učebnicový film, ale bohužiaľ sa niečo pokazilo. Neviem, či to je chýba réžie či samotného scenára, ale My Friend Dahmer prehráva po takmer všetkých stránkach. Nefunguje ako štúdium psychicky narušených jedincov, ako hororový triler, psychologická dráma, či dokonca ani ako biografický film. Neuvidíte tu žiadnu vraždu, žiaden zvrat, rozklad Jeffovej osobnosti ani nič podobné. Občas síce film nahodí trošku temnejšiu atmosféru, ale vzápätí je všetko hodené do koša, pretože sa tam doslova nič nedeje. Ďalej sa ani rozpisovať nebudem, pretože to aj tak nemá cenu a svoje sklamanie som už opísal myslím dostatočne. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sa zameriava na stredoškolský život Jeffreyho Dahmera (Ross Lynch), ktorý sa neskôr stal jedným z najznámejších sériových vrahov v americkej histórii a bol odsúdený za 17 vrážd. - Pre mňa jeden z najočakávanejších filmov posledných rokov, ktorý síce hodnotím celkom nízko, ale za sklamanie ho vôbec nepovažujem. A to preto, že som od toho nečakal nejakú výraznú hororovú jazdu. Ako pohlad na ťažký život Jeffreyho počas jeho školských dní sa mi to páčilo, len je škoda, že to neponúklo trochu viac a v podstate je tu zobrazené len to, čo som o Jeffreym už dávno vedel. Páčilo sa mi to vizuálne, herec sa do hlavnej úlohy perfektne hodil a rád by som si pozrel sequel, v ktorom by sa režisér zameral na život Jeffreyho ako sériového vraha. + herečka z Nothing Left to Fear a Armed Response + herec z Mayhem + herečka z Tragedy Girls ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Alex Wolff (Derf Backderf) se zmínil o zvláštních událostech v Dahmerově skutečném domě během natáčení. Světla například pořád sama zhasínala a herci měli všeobecně pocit neklidu či nevolnosti. Vzpomíná na to jako na jeden z nejstrašidelnějších zážitků své herecké kariéry. (Delock)
  • Skutečný Derf Backderf (Alex Wolff) prohlásil, že mu bylo nepříjemné jakkoli komunikovat s Rossem Lynchem (Jeff Dahmer) během natáčení, protože jeho podoba s Dahmerem byla neskutečně přesná. (Delock)

Reklama

Reklama