Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Recenzie (498)

plagát

Štvanec (2008) 

Je to opäť originálny kórejský krimithriller s perfektnou atmosférou, ale čo mi nejde v príbehu pochopiť, je neschopnosť policajtov. Aby nechali ujsť sériového vraha, ktorý sa im priznal, mi príde ako dychberúca a absolútne nelogická sprostosť. Ale napriek tomu mal príbeh grády a skvelé temné vyvrcholenie.

plagát

Viděl jsem ďábla (2010) 

Brutálny film o seriálovom vrahovi, ktorý inšpiruje manžela jeho obete k šokujúcej pomste. Niektoré scény sú naozaj čvachtavé, ale tak chápem, nejde o romantickú rodinnú komédiu. Je to taký uletený mix Hannibala a Se7en, ktorý si ide svojou vlastnou, zaujímavou cestou.

plagát

Prvé znamenie: Prichádza Satan! (2024) 

Poctivá pocta kultovému Omenovi. Nečakal som, že pri súčasnom počte brakových a tuctových hororov, ktoré zaplavujú kiná a bluray, sa objaví niečo inovatívne. Artové poňatie a prehľad režisérky a scenáristky o Omenovi v jednej osobe robí z príbehu a prequelu súčasný nadštandard, ktorý stojí určite za pozretie.

plagát

Muž odnikud (2010) 

Šťavnaté scény, výborné súboje na ostrie noža, hutný revenge kúsok. Síce so sladkým záverom, ale nevadí. The Man from Nowhere je vydarenou adaptáciou na pomstu, payback a zároveň aj fajn nahliadnutím do skupiny veľmi kvalitných kórejských krimi filmov.

plagát

Misery nechce zomrieť (1990) 

Vynikajúce spracovanie Kingovej knihy. Po The Shining je to pre mňa hneď druhé v poradí obľúbenosti. Kathy Bates je brutálne šialená, mrzká a really fuckin' twisted. 😄  Skrátka No. 1 fan.

plagát

Sopranovci - Irregular Around the Margins (2004) (epizóda) 

Tak toto je jeden z najsilnejších dielov piatej série i celého seriálu. Práve tu je vidieť, ako môže Tony jednať z pozície moci a keby veľmi chcel, aj si získať Chrisovu Adrianu. Christopher tu vyzerá ako malý školák, ktorý mohol dopadnúť veľmi zle s guľkou v hlave. Šťastie má len v tom, že je Tonyho synovec a rodina je rodina, krv je krv.

plagát

Breezy (1973) 

Prišlo mi to celé, ako nejaká variácia na príbeh Kubrickovej Lolity. Ale o niečo poslabšia a prázdnejšia s jednoduchým koncom. Ten vekový rozdiel bol už too much a silne pochybujem, že by tento vzťah v realite aj vznikol a fungoval.