Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Na dobrý hudební film by to muselo vypadat jinak po všech stránkách. Zpracování je mimo mísu a herecký talent ústřední představitelé asi nechali v šatně. Pěvecký jim nikdo neubírá (Gombitová z mého hlediska nemá nejpříjemnější zpěv), ale hudební čísla postrádala právě to nejdůležitější z hlediska hudebních filmů a tím je výrazovost s jakou se prezentují. Písničky jsou otravné a občas mají tendenci být vlezlé. To se málo sympatické dvojce Gombitová a Žbirka, která se pro účely filmu vůbec nehodí, právě po celý film nedaří vyvážit. Film se snaží rozdávat dobrou náladu plnými hrstmi, ale ve své naivitě už příliš daleko nedohlédne. Mé hodnocení: 0% ()

adamix 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nepochopím, prečo vysokoškolákov hrajú viditeľne starší herci ale to je v tomto prípade jedno pretože Gombitová a Žbirka sú maskoti tohto slovenského muzikálu, na našom území po Fontáne pre Zuzanu asi najslávnejším. S výbornými a chytlavými pesničkami ktoré sú legendárne. Ale ako menšiemu sa mi to páčilo viacej, nič však nemení na fakte, že je na slovenské pomery viac než dobré. ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Ja som toto dielko zbožňoval. Scenár- Alta Vášová - kedysi autorka detských, dnes feministických kníh a tak trochu vševedko. Hudba: Dežo Ursíny - ikona slovenskej experimentálnej hudby, ktorej mi nikdy nebolo dopriate porozumieť. Texty piesní: Ján Štrasser - tie som chápal dokonale a spieval stále dokola. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Herecké výkony hrozné, najmarkantnejšie to cítiť pri Gombitovej a Rottrovej, dialógy hlúpučké, proste keď prebieha hraná časť, človek ju musí nejako pretrpieť, často so škripajucími zubami. Keď sa ale začne spievať (a toho spevu je tam chvalabohu hodne), akoby sa ocitáme v úplne inom vesmíre. Fantastická Ursíniho hudba, výborné spevácke výkony. Marika ako speváčka jednoducho nemala v Československu žiadnu konkurenciu. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • "Ja som tam mal vo filme iba jednoduché pasáže. Ja som napríklad klopal na dvere a hovoril som: "Katka, Katka" a to bol jeden záber. Mne sa práve z toho titulu strašne páči film," zaspomínal z úsmevom Žbirka (Katkin priateľ). (Raccoon.city)
  • Keď sa v roku 2015 slovenskí umelci zišli na spoločnom koncerte, aby si zaspomínali na 20. výročie smrti Deža Ursinyho, autora hudby k muzikálu, Miroslav Žbirka (Katkin priateľ) si prvýkrát na živom koncerte zaspieval skladbu, ktorá zaznela aj vo filme "Dvaja" a tak sa ju musel znovu poriadne naučiť, lebo počas natáčania filmu to išlo tak rýchlo, že Miro si texty ani nemusel pamätať, nakoľko mu ich Dežo z réžie predspievaval a on ich rovno aj nahrával. (Raccoon.city)
  • Štáb veľmi rozmýšľal, či zaradí do filmu scénu, kde deti premohli príslušníka verejnej bezpečnosti, či to nebolo na vtedajšiu dobu za hranou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama