Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Hudba a písně byly stejně jako pěvecké výkony skvělé (s výjimkou scén z dětského domova, v nichž zpívaly děti a jejich opatrovnice), na Mekyho Žbirku s Marikou Gombitovou a Marií Rottrovou se dobře dívalo, a na první (i druhý a třetí) pohled tak trochu bizarním plusem bylo i to, že rodiče hlavní hrdinky hráli Marie Rottrová a Luděk Sobota a jednu z vedlejších a úplně zbytečných postav bůhvíproč Petr Nárožný. Herecké výkony nic moc, chalani na skateboardech byli vyloženě trapní... Čistý průměr za dvě a půl hvězdy. Ale soundtrack si opatřím. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nikto bez nostalgie určite nebude tento muzikál považovať za geniálne dielo. Hrajúci speváci ako herci nie sú žiadne terno, navyše slovenčina je od tých českých otrasná (ale pri speve je záhadne ok), dialógy akoby písal šiestak na základnej škole... Ale... Ale okrem nostalgie aj dnes funguje toľko zložiek muzikálu, obraz, hudba, rozprávková krajina oproti sterilnému prostrediu detského domova. Túžba detí po pochopení a po rozprávke nekončí asi v žiadnom veku, ako nás Marika presvedčila. Keď zaznie Spravilo sa to samo, tak som namäkko. Alebo aj keď sa objaví rebel Žbirka v dúhovom (už vtedy!) svetri a postaví do pozoru celú kráľovskú rodinu. Jednoducho tento muzikál by mala vidieť každá generácia a určite si vždy nájde vďačného diváka. –––– Fakt, ty nie si žiadna princezná. Si obyčajná mama. ()

Reklama

Bobek15 

všetky recenzie používateľa

Marika Gombitová je vynikajúca speváčka, ale hrať, bohužiaľ, nevie. Celkovo film neponúkol veľa z filmového umenia. Trápne scény, žalostné dialógy, amatérske herecké výkony, "coolový" gang a pamätný Žbirkov sveter. Marika aj Miro majú množstvo krásnych piesní, ale tie, ktoré zazneli v tomto muzikáli, k nim nepatria. Vlastne len s výnimkou piesne Potme Ti budem čítať z dlaní ma žiadna z nich neoslovila. Jedna * v podstate len zato, že mi bolo ľúto hodnotiť ako odpad film, nostalgicky vnímaný ľuďmi ako roztomilá československá muzikálová klasika. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Akýkoľvek kultový status tento film v rámci československej kinematografie má, asi nebol úplne pre mňa. Od detinských hereckých výkonov, totálne biedneho scenáru (hlavne dialógy medzi Katkou a jej priateľom) až po uši-rvúci soundtrack, úprimne som to nedával. Ale vydržal som nakoniec celých 55 minút. Ono dá sa to pozrieť raz. Či si to však pozriem niekedy z nostalgie znova, veľmi, veľmi pochybujem. ()

Anetulicek 

všetky recenzie používateľa

Nostalgické a chytľavé piesne, ktoré rezonujú v celom muzikále sa odrazilo na hodnotení...Marika a Meky, jednoducho nie sú herci, to je viac než citeľné, ale naproti tomu, musím uznať, že sledovať ten amaterizmus tej doby v celku pobavil. Všetci spievajú skvelo, deti sú milé, pán Sobota je tak akosi do počtu... 4* ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • Režisér raz tak nakričal na detských hercov, že sa až rozplakali. Dôvodom bolo, že predčasne zjedli rožky. Režisér kričal: "S čím teraz budeme hrať!?" (Raccoon.city)
  • Filmovalo sa prevažne v Čechách. Mestské scény sa točili v Prahe na Smíchove, vila Katkiných rodičov sa nachádza v Liberci a detský domov vznikol na zámku v Žižkovoch pri Plzni. (corona)

Reklama

Reklama