Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Ja som toto dielko zbožňoval. Scenár- Alta Vášová - kedysi autorka detských, dnes feministických kníh a tak trochu vševedko. Hudba: Dežo Ursíny - ikona slovenskej experimentálnej hudby, ktorej mi nikdy nebolo dopriate porozumieť. Texty piesní: Ján Štrasser - tie som chápal dokonale a spieval stále dokola. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Hudba a písně byly stejně jako pěvecké výkony skvělé (s výjimkou scén z dětského domova, v nichž zpívaly děti a jejich opatrovnice), na Mekyho Žbirku s Marikou Gombitovou a Marií Rottrovou se dobře dívalo, a na první (i druhý a třetí) pohled tak trochu bizarním plusem bylo i to, že rodiče hlavní hrdinky hráli Marie Rottrová a Luděk Sobota a jednu z vedlejších a úplně zbytečných postav bůhvíproč Petr Nárožný. Herecké výkony nic moc, chalani na skateboardech byli vyloženě trapní... Čistý průměr za dvě a půl hvězdy. Ale soundtrack si opatřím. ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Hodnota tohto diela spočíva v nostalgii. Ako dieťa som mal rád jedinú pasáž a to keď spievali deti “Spravilo sa to samo 😉”. Ako pubertiaka ma tento čudný počin nezaujímal vôbec. No a dnes, dnes keď som už úplný starý ***** a asi aj trochu dosť dospelý, tak som si užil piesne, prekrásnu sexi a neuveriteľne nádherne spievajúcu Marie Rottrovú a tiež ľahkosť príbehu. Viac ako kedykoľvek predtým som si vychutnal “Spravilo sa to samo 😉”, úplne v pohode som sa dokázal povzniesť nad naivitu, chybičky, a podobné drísty, ktoré tu môžu recenzenti hľadať a užil som si tento kratučký muzikál až s nečakanou odozvou. A práve preto a tiež z pozície veku, dávam 4. Kedysi dávno by som nedal toľko ani približne. Lenže “Spravilo sa to samo”. ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších muzikálov pre deti, a keď vezmeme do úvahy, že hlavné postavy hrajú neherci – speváci, možno ich herecký výkon považovať za slušný. Film je našťastie len nepatrne postihnutý propagandou, čo sa prejavuje napríklad tým, že detský domov vyzerá takmer dokonale a len jedno z detí na izbe je malý cigánik. Moje skúsenosti sú opačné. ()

Froschyankee 

všetky recenzie používateľa

10/10. Ak jestvuje slovenské popové nebo, Dežo Ursiny stojí pri bráne a jamuje. Dementné komentáre niektorých mojich predchodcov ukazujú celkom jasne, že písať recenzie by mala byť výsada a nie pravidlo. Neberte nám princeznú je famózne nadčasový hudobný film a aj po tridsiatichpiatich rokoch má stále výborne znejúci soundtrack. Skladby ako Dvaja, Šaty, Svitá, Tri Slová patria ku klasike slovenského popu a navždy zostanú v srdciach nielen mojej generácie ale aj deciek porevolučného obdobia. Film samotný má iste pre dnešného diváka naivný nádych, ale v každom prípade vyvoláva skôr zimomriavky a nadšenie než pocit trápnosti. Podprahový odkaz a silné posolstvo, ktoré ukazuje skutočne srdce a nefalšovane pravé sociálne cítenie. V českej kotline paradoxne nie je vôbec známy, ale pre dve až tri generácie slovenských detí a pubertiakov zostane tým najlepším čo splodila ponormalizačná televízia. Hudobný poklad! Silne doporučujem každému. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • Pesničky z muzikálu kolovali medzi ľuďmi nahraté na magnetofóne, a tak vznikol dojem, že vyšli aj na platni. Muzikál mal vyjsť v Opuse na platni hneď po jeho uvedení, ale nevyšiel. Oficiálny dôvod sa nevie. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Miroslav Žbirka (Katkin priateľ) priznal svoju najhoršiu nočnú moru, ktorá sa mu zdala počas dní nakrúcania filmu: „V desivom sne stojím pred publikom a nemôžem zaspievať žiadnu pieseň, napriek tomu, že mi nadšený dav tlieska. Našťastie išlo iba o zlý sen a nič také sa v skutočnosti nestalo." (Raccoon.city)
  • Soundtrack bol vydaný až po dvadsiatich rokoch po premiére muzikálu v televízii. V roku 2007 sa umiestnil na 27. mieste v ankete 100 najlepších slovenských albumov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama