Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Krimi

Recenzie (1 854)

plagát

Chudiatko (2023) 

Ani Tim Burton by sa za toto nehanbil. Ja myslím, že toto môže Timík dokonca závidieť. Extravagantné, nápadité, originálne a ku tomu absolúúútne perfektne zahrané. Ženský Frankestein bez pozlátka, s kvalitným príbehom, ktorý mohla vypľuť na svet dozaista len chorá myseľ, ale chvalabohu sa tak stalo. Emma Stone je tu veľmi veľmi škaredá, ale paradoxom je, že Bella v jej podaní si vás proste získa. A odporúčam pozerať v pôvodnom znení s titulkami. Chúďatko je veľmi zvláštny film, avšak nastavuje ľuďom do istej miery zrkadlo do ktorého sa len ťažko pozerá.

plagát

WrestleMania XL (2024) (relácia) 

Sobota 4⭐️ Nedeľa 5⭐️. Krásna Wrestlemania. Krásna. A milujem Samanthu Irvin. Nepoznám lepšieho announcera. WWE malo na toto vždy nos, ale sledovať a počúvať pri práci ju, je ozajstný zážitok. Nedeľa aj za 10⭐️.

plagát

Král zabijáků (2023) odpad!

Hraje tu Grillovaný František a toho mám rád, tak som do toho išiel napriek percentuálnemu varovaniu. Úvodná scéna vôbec nebola až taká ponižujúca, kým si týpek nestrhol moustache. Alain Moussi je absolútny degener a zle kopajúci neherec, pričom film mal byť práve na kopancoch tak trochu dosť postavený. Ono to vlastne nespĺňalo ani len základné stavebné prvky deväťdesiatok, po desiatich minútach sa plne odhalil impotentný scenár aj zlá kamera a teda už zostávalo iba dúfať, že uvidím aspoň nejaké eRkové násilie. Točiť takéto niečo by malo byť trestné. 10%. Za hudbu 0%.

plagát

Půlnoční nebe (2020) 

George je skvelý herec, ale len priemerný režisér, ktorého režisérsky štýl mi väčšinou nesedí narozdiel od toho hereckého, ktorý žeriem. Tu sa ponúkol v oboch pozíciách a opäť vytiahol dnes veľmi modernú tému apokalypsy, lenže …… Lenže natočil uspávanku. V komentároch sa tu často skloňuje nuda a je to nuda. Luxusne natočená, s vyhajpovaným záverom, ale stále len nuda. A s tou bradou vyzeral skutočne staro. Ak by som nemal deti, tiež by som sa rozhodol ostať ako ostal George. Pretože nik iný okrem nich zato nestojí a s takou diagnózou dobrá voľba …. Tú vieru v ženu-partnerku mi chladne vytrhla rovno s aortou a hodila do mlynčeka na mäso. Chlastal by som, fetoval, grcal a masturboval. A vlastne … 😁😁, len vybavenie nemám takto luxusné ako v jeho observatóriu. Najlepšia bola tá možnosť hologramov ľudí. To bolo perfektné. Dramatických momentov tu bolo ako šafranu, nevedeli chytiť za srdce, ani rozpumpovať adrenalín. Navyše si George režisér nedal pozor na detaily, takže ani v tej najtreskúcejšej zime nebol vidieť hrdinom dych. Detská herečka ma neoslovila, až mi bola miestami nesympatická. Pozitívny bod si určite zaslúži hudba a samotný vizuál filmu ako taký. Škoda, že zvyšok puzzle už nedosahoval túto kvalitu. Paradoxom je, že gro filmu som dopozeral v bolestiach, ale aj napriek nim ma občas bralo na spanie. To je asi jediný fungujúci účel The Midnight Sky. Celkovo sklamanie.

plagát

Vlastníci (2019) 

Havelka to zabil. Toto je jeden z najlepšie napísaných scenárov v histórii. Herecké osadenstvo bolo úžasné a zahralo také bomby, že jeden nestíha. Dokonalý obraz dnešného človeka. Hanbím sa za ľudí, aj z osobných dôvodov. A všetci títo sú zároveň voličmi.

plagát

Čo žerie Gilberta Grapea (1993) 

Klasika. Práve týmto filmom odštartoval Leo svoju hviezdnu kariéru. Johnny Depp bol už toho času hercom od ktorého sa niečo očakávalo, ale Leo dostal ťažkú rolu retardovaného chlapca. Taká úloha sa ťažko udržuje v medziach uveriteľnosti tak, aby to herec zbytočne neprehrával. Je to príbeh klasickej americkej rodiny v malom mestečku, ktorá si zažila osobnú tragédiu (obesenie otca). Páčilo sa mi ako si ľudia navzájom pomáhali. Poviem vám, takto to isto nefunguje. Ľudia sa na vás vyjebú, keď to najmenej očakávate a sú plní výhovoriek prečo to museli urobiť. Zbabelosť a ľahostajnosť ich spája. Gilbert Grape niesol na pleciach zodpovednosť za celú rodinu a vysporiadaval sa s tým s úžasným pokojom. Aj Gilbert ale potreboval oporný bod. Film má svoju kvalitu, i keď nepatrí k mojim srdcovkám. Hallström neskôr ale natočil iný absolútne úžasný film.

plagát

Pán Popper a jeho tučniaky (2011) 

Klasická príjemná rodinná komédia typická pre Jima Carreyho. Ak máte radi jeho humor, je ho tu dostatok. Asi ma aj prekvapilo koľko parádnych verbálnych vtipov tu bolo. Samozrejme potešil výber partnerky, ktorou bola Carla Gugino. Ju mám veľmi rád. Príbeh je streštený, ale to nijako neprekáža. Sympaticky nereálne. Jediná vec čo ma štvala je, že ešte aj podrbané tučniaky sa vrátia vždy k sebe. Môže to byť, že tučniak má viac citu ako ľudia? A to žijú v mraze 🐧. 3,5⭐️ a 70%.

plagát

Animalia (2023) 

Subžáner o blížiacej sa apokalypse bez väčších špeciálnych efektov, ale s nádychom reálnosti a mysteriózna zároveň je dnes hodne rozšírený. O niečo podobné sa teraz pokúsili frantíci i keď postavy sú všetko Maročania a aj dej sa odohráva v Maroku. Tentokrát je to spojené aj s akýmsi roadmovie a to je asi tá najvydarenejšia časť. Tá ma v sebe energiu, je sprevádzaná dobrou lokálnou hudbou. Prvá tretina má až na pár krátkych momentíkov pomerne nudný priebeh a vyhráva v nej pes, ktorý ale ako postava jak nečakane prišiel, tak odišiel. Niektoré postavy boli naozaj čudné. Tak napríklad, ale to tvrdili titulky, tam bol chlapec, ktorý mal odhadom podľa výšky, hlasu a správania tak 15 rokov, ale v rozhovore povedal, že má 7. A bol ku tomu výrazne nesympatický, ale o to nejde. Filozofické kecy postáv mali mať zrejme duchovno ľudský presah a mali ponímať o bohu, zmysle života a tak vôbec, no mnohým doteraz nerozumiem a to som zberateľom životných múdrostí. Zámer bol jasný, no výsledok pre mňa už menej. Oči sa mi začali zatvárať v čase režisérskych haluzí spôsobených zrejme nadmerným fajčením konope a iných chuťoviek, tak som to dopozeral napriek minutáži na dvakrát až na druhý deň. Nemám rád takéto rozdeľovanie filmov. To som ešte ale nevedel, že prichádza úplne nekonečná modliaca pasáž v mešite, ktorá mi z hľadiska príbehu nedala absolútne nič. Film sa tak zhruba z dvojhviezdičkovej prvej polovice namiesto prekvapivého finále preklopil do takmer odpadového záveru. Veľmi veľmi slabý počin, ktorý nezachránil ani pôrodný happyend. Happyendom pre mňa bolo, že to skončilo.

plagát

V letu (2024) odpad!

Netflix sa udrel opäť po vrecku, zaobstaral skúseného režiséra, niekoľko hviezdnych ksichtov a natočil vykrádačku zlodejských filmov. No a čo. Lenže film má neskutočné množstvo slabín. Najväčšou slabinou ihneď od prvej sekundy je Kevin Hart. Lenže týpek si to produkoval a tak ho nemohol nikto zo zoznamu vyškrtnúť. Omyl omylov a to mi pritom štandardne nevadí. Herecky je vlastne neherecký takmer celý zlodejský tím. Ku tomu scenár písal chromý lúzer po lobotómii a akčné scény boli natočené tak béčkovo až to bolelo. No proste materiál nehodný eFGéGého. Najviac mi je ľúto, že v tej sračke hraje Vincent so Jeanom. A ku rasovej a rodovej vyváženosti tímu zlodejov sa už vyjadrovať ani nejdem, lebo to je trápne jak stonožka. Mrzí ma, že svoj čas pálim na také …., ale aspoň som si očistil zeleninku a uvaril sviežu jarnú polievku. Nepozerajte to. Fakt katastrofa. Len kvôli Vincentovi som tu nechcel napáliť odpad. S kufrom proti pištoli? To vážne? Pristávacia dráha pre lietadlo očistená pre kolesá a osvetlená, ale krídla režú ľadové kocky? Sú tam ešte iné chuťovky abstraktnej logiky. A veta, spojte ma z NATO, ma odrovnala definitívne. Tak mi povedzte kto je tu kkt. Vlastne nie, až veta o minútu mi odpálila dekel úplne. Dajte mi NATO. 😂😂😂.

plagát

Milujem Slovensko (2013) (relácia) 

Predovšetkým dobrá nálada, tak by som charakterizoval túto reláciu. Televízna zábava, ktorá sa vie vcelku dobre vyhnúť trápnosti a to aj napriek Danglovi, či Nikodýmovi. Toto sa naučte a nie kradnúť.