Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Ó, áno, filmová legenda... Po zhliadnutí konštatujem - nie je to zlé, má to pár dobrých fórov a nezabudnuteľných piesní, ale nedokázalo ma to až tak veľmi zaujať (resp, ma to to veľmi nebavilo :)). Ledva 4,5/10 a pruhovaný Meky tomu položil základ (Gombitová občas dávala také vysoké tóny až ma pílili uši...) ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

1 / 10 Viem, že tu s tým svojím hodnotením vyzerám ako kacír, ale toto bolo skutočné utrpenie - naivné herecké výkony, veľmi mizerné dialógy (a scenár vôbec), nevýrazná vizuálna stránka a čo je najhoršie - pre mňa osobne neznesiteľná hudobná zložka. Pôvodne som chcel celý film hodiť rovno do odpadu, no nemal som na to žalúdok - to však nič nemení na fakte, že tá jedna * je skôr zo súcitu. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Neberte nám princeznú nepatrí medzi vydarené muzikály. Napriek tomu je aj po rokoch celkom obľúbený a pesničku Šaty je dosť často počuť z rozhlasových staníc. Keď sa zamýšľam nad obľúbenosťou muzikálu nutne dôjdem k záveru, že napĺňa sny. Sny, v ktorých Marika chodí a pobieha, sny v ktorých si môžeme pripomenúť hudbu legendárneho Deža Ursínyho aj vidieť Mekyho v originálnom svetri. Na tri hviezdičky to bohato stačí. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Akýkoľvek kultový status tento film v rámci československej kinematografie má, asi nebol úplne pre mňa. Od detinských hereckých výkonov, totálne biedneho scenáru (hlavne dialógy medzi Katkou a jej priateľom) až po uši-rvúci soundtrack, úprimne som to nedával. Ale vydržal som nakoniec celých 55 minút. Ono dá sa to pozrieť raz. Či si to však pozriem niekedy z nostalgie znova, veľmi, veľmi pochybujem. ()

adamix 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nepochopím, prečo vysokoškolákov hrajú viditeľne starší herci ale to je v tomto prípade jedno pretože Gombitová a Žbirka sú maskoti tohto slovenského muzikálu, na našom území po Fontáne pre Zuzanu asi najslávnejším. S výbornými a chytlavými pesničkami ktoré sú legendárne. Ale ako menšiemu sa mi to páčilo viacej, nič však nemení na fakte, že je na slovenské pomery viac než dobré. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • Miroslav Žbirka (Katkín priateľ) spomína, ako dosal a prijal úlohu v muzikáli: „My sme boli v tom čase dosť zaneprázdnení hraním s Modusom. A pred jedným naším koncertom na južnom Slovensku prišiel za mnou a Marikou režisér Hoffmeister s ponukou na tento projekt. Keď som počul meno Dežo Ursiny, tak som to viac nepotreboval riešiť a súhlasil som. Marike (Katka) som tiež povedal, že keď robí hudbu Ursiny, niet sa čoho obávať.“ (Raccoon.city)
  • Soundtrack bol vydaný až po dvadsiatich rokoch po premiére muzikálu v televízii. V roku 2007 sa umiestnil na 27. mieste v ankete 100 najlepších slovenských albumov. (Raccoon.city)
  • Povestný pestrofarebný pásikový vlnený sveter, ktorý mal Miroslav Žbirka (Katkin priateľ) po celú dobu na sebe a bol symbolom muzikálu, si chcel Miro zobrať, ale mu ho nechceli dať. Neskôr ho rozčúlilo, keď videl tento sveter v 80.okoch v programe Ivana Mládka, kde ho spoznal v jednej scénke. Následne preto požiadal produkciu, či by tento sveter mohol aspoň ešte raz vidieť ale nebolo mu vyhovené. Miro sa nikdy nedozvedel, či originál sveter z filmu ešte existuje. Keď sa v Bratislave na Novej scéne hral tento muzikál, vyrobili nový identický sveter. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama