Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

Froschyankee 

všetky recenzie používateľa

10/10. Ak jestvuje slovenské popové nebo, Dežo Ursiny stojí pri bráne a jamuje. Dementné komentáre niektorých mojich predchodcov ukazujú celkom jasne, že písať recenzie by mala byť výsada a nie pravidlo. Neberte nám princeznú je famózne nadčasový hudobný film a aj po tridsiatichpiatich rokoch má stále výborne znejúci soundtrack. Skladby ako Dvaja, Šaty, Svitá, Tri Slová patria ku klasike slovenského popu a navždy zostanú v srdciach nielen mojej generácie ale aj deciek porevolučného obdobia. Film samotný má iste pre dnešného diváka naivný nádych, ale v každom prípade vyvoláva skôr zimomriavky a nadšenie než pocit trápnosti. Podprahový odkaz a silné posolstvo, ktoré ukazuje skutočne srdce a nefalšovane pravé sociálne cítenie. V českej kotline paradoxne nie je vôbec známy, ale pre dve až tri generácie slovenských detí a pubertiakov zostane tým najlepším čo splodila ponormalizačná televízia. Hudobný poklad! Silne doporučujem každému. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Herecké výkony hrozné, najmarkantnejšie to cítiť pri Gombitovej a Rottrovej, dialógy hlúpučké, proste keď prebieha hraná časť, človek ju musí nejako pretrpieť, často so škripajucími zubami. Keď sa ale začne spievať (a toho spevu je tam chvalabohu hodne), akoby sa ocitáme v úplne inom vesmíre. Fantastická Ursíniho hudba, výborné spevácke výkony. Marika ako speváčka jednoducho nemala v Československu žiadnu konkurenciu. ()

Reklama

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Pokud bychom to brali vazne, musela by mit Rottrova se Sobotou (rodice) Gombitovou (dcera) uz v 15 letech... :))) Ale jinak jde o velmi zajimavy pocin, ktery jsem neznal. Zpevaci hraji svoje herecke party celkem uspokojive a muzika je skvela! Cele je to trosku halucinogenni, a to me bavilo. Mam rad divne veci. :) ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Z tohto "muzikálu" som mal komplexy už v detstve, ale dal som mu druhú šancu a... nič sa nezmenilo. Neskutočnej naivite príbehu môžu konkurovať len herecké výkony všetkých zúčastnených a hudba je jedným slovom otrasná. Nechápem komu sa toto môže seriózne páčiť, ja sa nemám o čo oprieť. A Luděk Sobota wtf? 3-/10 ()

ZajoMajo 

všetky recenzie používateľa

Tento film nech ani nehodnotia ludia, ktori nemaju deti - lebo nepochopia o com vlastne je. Ja som to pustil malej 2,5 rocnej dcere a je z toho unesena mozno prave tak, ako som z toho uneseny ja, ked som mal sest. Na konci mala plakala a chcela film od zaciatku. Piesen SLOVA-OBYCAJNE SLOVA - si spieva doteraz, snad trochu inak, ale chytlava hudba skveleho Ursiniho - je proste chytlava hudba - ktora sa v dnesnej dobe uz nesklada. Perfektny muzikal - postaveny na perfektnych skladbach... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • Názov Neberte nám princeznú vznikol tak trochu na protest. Vtedy autorov v televízii zarazili rôzne veci - napríklad spomínať princezné a zvony, vraj pripomínali feudalizmus a kostoly. (Raccoon.city)
  • Štáb veľmi rozmýšľal, či zaradí do filmu scénu, kde deti premohli príslušníka verejnej bezpečnosti, či to nebolo na vtedajšiu dobu za hranou. (Raccoon.city)
  • Miroslav Žbirka (Katkín priateľ) spomína, ako dosal a prijal úlohu v muzikáli: „My sme boli v tom čase dosť zaneprázdnení hraním s Modusom. A pred jedným naším koncertom na južnom Slovensku prišiel za mnou a Marikou režisér Hoffmeister s ponukou na tento projekt. Keď som počul meno Dežo Ursiny, tak som to viac nepotreboval riešiť a súhlasil som. Marike (Katka) som tiež povedal, že keď robí hudbu Ursiny, niet sa čoho obávať.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama