Reklama

Reklama

Neberte nám princeznú

(TV film)
  • Česko Neberte nám princeznu (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinka príbehu Katka sa naozaj nemôže na nič sťažovať. Má dostatok všetkého, môže žiť bezstarostne, rodičia jej kúpia, na čo si len spomenie. A predsa... Katkini rodičia si vo víre povinností a záľub nenájdu čas na to najdôležitejšie - na vlastné dieťa. A Katku to, samozrejme, veľmi trápi. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (94)

Bobek15 

všetky recenzie používateľa

Marika Gombitová je vynikajúca speváčka, ale hrať, bohužiaľ, nevie. Celkovo film neponúkol veľa z filmového umenia. Trápne scény, žalostné dialógy, amatérske herecké výkony, "coolový" gang a pamätný Žbirkov sveter. Marika aj Miro majú množstvo krásnych piesní, ale tie, ktoré zazneli v tomto muzikáli, k nim nepatria. Vlastne len s výnimkou piesne Potme Ti budem čítať z dlaní ma žiadna z nich neoslovila. Jedna * v podstate len zato, že mi bolo ľúto hodnotiť ako odpad film, nostalgicky vnímaný ľuďmi ako roztomilá československá muzikálová klasika. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

1 / 10 Viem, že tu s tým svojím hodnotením vyzerám ako kacír, ale toto bolo skutočné utrpenie - naivné herecké výkony, veľmi mizerné dialógy (a scenár vôbec), nevýrazná vizuálna stránka a čo je najhoršie - pre mňa osobne neznesiteľná hudobná zložka. Pôvodne som chcel celý film hodiť rovno do odpadu, no nemal som na to žalúdok - to však nič nemení na fakte, že tá jedna * je skôr zo súcitu. ()

Reklama

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Naivita hereckých výkonů je dána výchozí zápletkou - zobrazením vztahů mezi rodiči a dětmi. Vazba je zesílena ještě tím, že hlavní hrdinka Katka je jedináček. Televizní film zaujme hlavně příznivce Mariky Gombitové, Marie Rottrové a Miro Žbirky. Tvůrcům slouží ke cti umné propojení písniček, takže snímek lze klidně označit i jako muzikál. Odvyprávění příběhu pomocí jednotlivých písniček má mnohem větší spád než mluvené mezihry. Díky přiměřené stopáži však příběh nenudí a navíc ve druhé polovině, která se odehrává v dětském domově, je využitý i motiv "hry na princeznu". Nadčasové zobrazení symbolu šatů, triček (potažmo hmotných věcí), kterými si rodiče kupují své potomky. Obě zpěvačky dokázaly přes věkový rozdíl pouhých 16 let dobře zahrát vztah dcery a matky. Z hudebního hlediska je zajímavá písnička "Dieťa z dobrej rodiny", kterou v úvodu zpívá pouze Marika Gombitová a následně v úpravě ji zpívá s Miro Žbirkou. ()

adamix 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nepochopím, prečo vysokoškolákov hrajú viditeľne starší herci ale to je v tomto prípade jedno pretože Gombitová a Žbirka sú maskoti tohto slovenského muzikálu, na našom území po Fontáne pre Zuzanu asi najslávnejším. S výbornými a chytlavými pesničkami ktoré sú legendárne. Ale ako menšiemu sa mi to páčilo viacej, nič však nemení na fakte, že je na slovenské pomery viac než dobré. ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Pokud bychom to brali vazne, musela by mit Rottrova se Sobotou (rodice) Gombitovou (dcera) uz v 15 letech... :))) Ale jinak jde o velmi zajimavy pocin, ktery jsem neznal. Zpevaci hraji svoje herecke party celkem uspokojive a muzika je skvela! Cele je to trosku halucinogenni, a to me bavilo. Mam rad divne veci. :) ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (33)

  • Mariu Rottrovú vtedajšie vedenie televízie v muzikáli veľmi nechcelo, ale dramaturgičke Gabriele Vyskočilovej sa ju podarilo pretlačiť. (Raccoon.city)
  • Pesničky z muzikálu kolovali medzi ľuďmi nahraté na magnetofóne, a tak vznikol dojem, že vyšli aj na platni. Muzikál mal vyjsť v Opuse na platni hneď po jeho uvedení, ale nevyšiel. Oficiálny dôvod sa nevie. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama