Reklama

Reklama

Príbeh je situovaný na filipínsku základňu americkej armády presiaknutú korupciou. Celé transporty zbraní a vybavenia tu prechádzajú do rúk údajne ľavicových partizánov, v skutočnosti však výrobcov a pašerákov drog. Jedného dňa však s nováčikmi prichádza na základňu aj skromný šofér, vojak Joe Armstrong (Michael Dudikoff), a hneď pri prvom fingovanom prepade jedného z transportov sa postaví presile útočníkov. Síce zachráni peknú dcéru veliteľa základne, ale svojím zákrokom sa  zároveň dostane do ohrozenia života. Seržanta Jacksona, ktorý ho má priviesť k rozumu, však v súboji porazí a nakoniec ho získa ako spojenca a priateľa v boji proti korupcii. Rozhodujúca bitka môže začať... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (303)

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Becko v plnej nadhere na cele s Dudikoffom. Ako decko blbe som to zral, vsade sami ninjovia a pekne bojove sceny. A aj po 28 rokoch stale tvrdim, ze zo serie filmov Americky Ninja je jednotka suverenne najlepsim dielom. Michael Dudikoff sice vobec nevie hrat, film ale zachranuje dostatok akcie, prestreliek, ba dokonca aj na vybuchy dojde. Hral tu aj John Fujioka /Kdo najde pritele, najde poklad s dvojkou BS/TH/. Zaroven pre mna aj najlepsi diel pentalogie. 65 % ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Věk je na tom znát, taky, že to asi nemělo takový rozpočet jako Slyovky, ale čekal jsem to horší, nakonec jsme se s tátou, co nástup VHS prožil, dobře bavili. Michael Dudikoff občas převede komické kreace, moc toho nenamluví a je mi jasné, že jeho filmy měly úspěch hlavně v Evropě po pádu železné opony, mně však minul obloukem a potvrdilo se mi, že American Ninja bude dobrým prvním shledáním s touhle zapomenutou hvězdou. ()

K.I.N.G. 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je můj nejoblíbenější film z dětství a můžu říct, že mě neuvěřitelně baví i ted'. Je to přesně ten typ akčně-bojových filmů, které v té době tak frčely a které jsem měl a ještě i mám tak rád. Do toho všeho ještě Steve James, krásná Judie Aronson anebo třeba John Fujioka, kterého jsem znal například z filmu " Kdo najde přítele, najde poklad ". ()

jatamansi odpad!

všetky recenzie používateľa

Odpad, odpad, odpad. A platí to i pro všechny ostatní, ze kterých jsem zkoukla vždy prvních 10-15 minut a pak to vzala rychloposuvem a o nic nepřišla. Neznám snad horší sérii, a že jim to vystačilo na tolikrát. No, možná znám, policejní akademii, ale tam alespoň tři první ušly, pak už to bylo totéž. Takže tohle je víc než deset komentářů v jednom. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (17)

  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)
  • Ačkoliv se Joe (Michael Dudikoff) ve filmu objevuje od samotného začátku, poprvé promluví až ve 14 minutě. (Žralok)
  • V jedné ze scén Joe (Michael Dudikoff) opravuje auto a má špinavé ruce. Poté jej vyzve Jackson (Steve James) k boji, po němž má Joe ruce zcela čisté. (Raziel811)

Reklama

Reklama