Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na jednom z ostrovov v Karibskom mori, kde stojí základňa námornej pechoty, sa už dlhší čas dejú zvláštne veci – miznú tu totiž dobre vycvičení americkí vojaci priamo zo strážnych stanovísk! Práve preto sem prichádzajú na príkaz značne znepokojeného velenia mlčanlivý Joe Armstrong (Michael Dudikoff) so svojím čiernym parťákom Curtisom Jacksonom (Steve James), aby všetko vyšetrili. Zistia, že za únosmi sú tajomní ninjovia, ktorí pracujú pre nechutne bohatého a mocného obchodníka s drogami. Ten z nich vďaka neznámej látke vyrába poslušné, nemysliace stroje, perfektne ovládajúce kung-fu, ktoré rozširujú jeho súkromnú armádu. Zneužíva na to revolučný objav profesora Sanborna (Ralph Draper), ktorého drží vo svojom sídle ako rukojemníka a núti ho k spolupráci hrozbami. Joe a Curtis budú musieť pri svojom pátraní bojovať nielen s armádou preprogramovaných ninjov, ale aj s nepriateľskými a značne skorumpovanými miestnymi úradmi... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (164)

xaver 

všetky recenzie používateľa

Zase ten hodný ninja, který bojuje proti zlým ninjům v žoldů padoucha.Chápu, že se v USA nemohou točit jenom dobré filmy, stejně je tomu tak kdekoli jinde, ale těch naprosto primitivních a slaboduchých amerických filmů je tolik, že vyvolávají pochybnosti o intelektuální i mentální úrovni nejen amerických autorů ale i diváka. ()

humanbeing 

všetky recenzie používateľa

Jednička má tady víc bodů možná za serióznější první dvě třetiny a drsnějšího ninja záporáka, ale nemůžu si pomoct, dvojka mě po letech bavila o dost víc. Vážně se tenhle film samozřejmě brát nedá, tudíž jako komediálně laděný ninja akčňák s hodně velkou porcí nadsázky je to parádní volba pro nudný večer. Je řada důvodů, proč raději sáhnout po pokračování než po originálu: Karibik je atraktivnější prostředí než džungle, souboje s ninji jsou tu podstatně propracovanější (a pořád zábavně špatné), jsou četnější a děj se hýbe o něco rychleji. Zápletka je víceméně totožná. Opět je tu dívka v nesnázích, zlý drogový boss ovládající armádu ninjů a Dudikoff je zase ten, před kterým se všichni záporáci klepou strachy. Jako seriózně braný film je to obří průšvih, ale pokud se na něj podíváte jako na film, co vás má potěšit, tak je to za jasné čtyři hvězdy. ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Typický akčný biják z osemdesiatych rokov. Výpovedná hodnota nulová, dej plytký, herci hrozní. Ale v tej dobe to naozaj malo štýl, bolo to proste in. Také filmy vtedy bežali, na týchto súbojoch vyrástla celá jedna generácia. Namakanému Dudikoffovi s jeho parťákom černochom ste v súbojoch s nindžami proste fandili - napriek tomu že tí nindžovia pôsobili viac ako paródia než na zastrašenie :-) Akokoľvek mi to dnes príde lacné a trápne, musím tomu dať aspoň aké také hodnotenie. Z nostalgie. Mimochodom Michael Dudikoff je neuveriteľný tragéd, čo sa týka herectva. Ale takí sú tu všetci, to je poznávacou značkou pre tieto lacné béčkové akčné hovadiny. 1/5 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou... toto sú slová, ktoré som použil v komentári ku prvému dielu tejto akčnej fikcie. Kľudne ich môžem zopakovať aj pri tomto druhom pokračovaní, pretože ho presne vystihujú. Nič sa nezmenilo. Dudikoff a James sú znova po dvoch rokoch v akcii. A zasa je to tak isto ako pred tým. Kalamity action heroes! ** ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Dudikoffova postava se stává v tomhle filmu neskutečně tuctovou a nezajímavou, prostě jen další akční hrdina z mnoha. Jeho drsnější a nepřístupnější pojetí z prvního filmu je naprosto zapomenuto, hodně se tentokrát sází na humor, což je fajn jenom místy. Souboje místy ujdou, místy nic moc, stejně jako zápletka, která se hodně tříští na hloupostech. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (9)

  • Oba hlavní hrdinové patří k jednotce Rangers, jejich nášivky s orlí hlavou ovšem jsou označením 101. výsadkové divize. (Žralok)
  • Natáčalo sa od 5. januára do 4. marca 1987 v Južnej Afrike. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama