Reklama

Reklama

Príbeh je situovaný na filipínsku základňu americkej armády presiaknutú korupciou. Celé transporty zbraní a vybavenia tu prechádzajú do rúk údajne ľavicových partizánov, v skutočnosti však výrobcov a pašerákov drog. Jedného dňa však s nováčikmi prichádza na základňu aj skromný šofér, vojak Joe Armstrong (Michael Dudikoff), a hneď pri prvom fingovanom prepade jedného z transportov sa postaví presile útočníkov. Síce zachráni peknú dcéru veliteľa základne, ale svojím zákrokom sa  zároveň dostane do ohrozenia života. Seržanta Jacksona, ktorý ho má priviesť k rozumu, však v súboji porazí a nakoniec ho získa ako spojenca a priateľa v boji proti korupcii. Rozhodujúca bitka môže začať... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (17)

  • Počas filmu ani raz nezaznie priezvisko hlavnej postavy. (Johnny.ARN)
  • Režisér Sam Firstenberg v jednom z interview uviedol, že Americký Ninja je jedným z jeho dvoch najobľúbenejších filmov (ten druhý je Breakin' 2: Electric Boogaloo), ktoré režíroval - kvôli naivite, skutočnému priateľstvu, láske a mladíckym ideálom, ktoré film obsahuje. (Stefan_M)
  • Vo filmovom traileri sa film pôvodne volal "American Warrior", no tesne pred uvedením do kín bol názov zmenený na "American Ninja". (Stefan_M)
  • Michael Dudikoff pred začatím filmovania neovládal bojové umenie. (Stefan_M)
  • Ačkoliv se Joe (Michael Dudikoff) ve filmu objevuje od samotného začátku, poprvé promluví až ve 14 minutě. (Žralok)
  • Ve filmu si ve vojenské ubytovně můžete všimnout vzácného plakátu z roku 1984 rockové kapely KISS. Podle tehdejších zákonů byly tváře členů kapely zakryty. (TomikZlesa)
  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama