Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (63)

  • Spoiler: Hlavná erupcia sopky nastane až po 53 minútach filmu. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Svojim scenárom prispel Leslie Bohem k tomuto filmu a aj k filmu Denné svetlo (1996). V oboch filmoch sú diváci vedení k presvedčeniu, že pes zomrel, no v oboch filmoch sa pes neskôr objaví a nakoniec prežije udalosti. (Pat.Ko)
  • Spoiler: Pierce Brosnan uviedol v tlačovom rozhovore krátko po uvedení filmu, že pred natáčaním tejto scény (čas cca 1 hodiny 28 minút) cvičil výkrik "Je to pyroklastický oblak!" pred zrkadlom šesť dní. Brosnan uviedol: "Je to kľúčová emocionálna scéna filmu a potreboval som tú výslovnosť mať presne správnu. To je herectvo." (Pat.Ko)
  • Spoiler: Keď láva začína ničiť horskú chatu, všetci bežia, aby sa dostali na malý čln. Pri prvom natočení tejto scény sa čln potopil. Jamie Renée Smith nevedela plávať a Pierce Brosnan ju držal, kým ju člen štábu nevytiahol z vody. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama