Reklama

Reklama

V snímku Grave Encounters 2 sa nám predstaví študent filmografie, ktorý je posadnutý originálnym filmom Grave Encounters a dohodne sa s kamarátmi na návšteve psychiatrickej liečebne, v ktorej sa odohrával pôvodný film. (nessbeal)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (185)

Kryton odpad!

všetky recenzie používateľa

Už by(ch) měl (někdo) módu handy-cam-třesaček zastavit! Tento mix, který míchá Záhadu Blair Witch, Saw, Paranormal Activy a všelijaké Activity absolutně nefunguje. Efekty, herecké výkony, střih, kamera.....vlastně vše je totálně špatně. Narozdíl od ASYLUM se tady člověk ani nebaví. Příliš se to tváří vážně. Za chvíli se natočí horor i na baby-cam a bude to opravdu k pos*ání plenek. ()

Avathar 

všetky recenzie používateľa

„NEBOL TO LEN FILM,“ alebo DEATH AWAITS podruhé. Čakal som, že to bude horšie ako jednotka (ktorá sa mi veľmi páčila), ale aj tak som dosť sklamaný a rozčarovaný. Problém prvý: expozícia. Až neúmerne dlhá. Obyčajne mi to pri tomto type filmov nevadí, ale toto bolo fakt príliš rozťahané. Pozerať sa na dementov ako sa ožierajú, fuckujú a natáčajú si nejaké svoje filmíky ma teda fakt nebaví. Problém druhý: postavy. Televízny štáb v jednotke mi bol omnoho sympatickejší, než banda týchto kreténskych teens. Všetky postavy sú tu totálne vygumované (i keď holky sú aspoň pekné) a obzvlášť pri pánovi hlavnom hrdinovi, ktorý si počas celého filmu vystačí s jedným autistickým fejsom (hej, aj keď okolo vystrájajú ektoplazmy a umierajú mu kamoši) som sa modlil, aby sa objavil doktor Friedkin s kladivkom a vykonal lobotómiu, páč chlapec to evidentne potreboval. Herci hrajú mizerne a neveril som im ani žmurknutie očami. Problém tretí: nápady. Mám pocit, akoby tvorcovia vyhádzali na stôl všetky tromfy už v jednotke. Väčšina nápadov je teda buď zrecyklovaná (vyvolávanie duchov, rozhadzovanie stolov, vylamovanie dverí, slepé chodby), rozpačitá (duchovia manipulujúci s kamerami) alebo rovno blbá (červené dvere a spôsob akým sa dostať z budovy, záver so stenou). Problém štvrtý: nadväznosť na prvý diel. Tu narážam hlavne na jeden fakt a síce – objavenie sa starého známeho (Seana/Lancea) z jednotky. Na jednej strane ma to potešilo. Na strane druhej... Robertson dosť prehráva, vyzerá ako pojašený klaun skrížený s Tarzanom a celkovo vôbec nepôsobí ako duševne narušený, skôr ako taký poskakujúci debilko, ktorý občas zožere nejakú tú krysu. Keď sa toto všetko spojí, vznikne z toho podivný zlepenec, ktorý pôsobí preplácane, nabubrelo a občas silno fraškoidne. Atmosféra sem tam funguje, prostredie je stále dostatočne pochmúrne, recyklované nápady sú ešte jakž-takž funkčné, plus jeden príjemný nápad (keď sa vám zdá, že sa hrdinovia dostali z najhoršieho, ale...). To celé zavŕšené dosť podivným koncom, ktorý je asi taký ako celý film: nemastný, neslaný. Škoda. Entuziazmus tvorcov sa niekam stratil a GRAVE ENCOUNTERS 2 tak pôsobí len ako povinný sequelový dojazd. Nebolí to, nie je to vyložene odpad, občas sa mihne fajn nápad, alebo zapracuje „handy-cam“ atmosféra, ale inak vlažné a bez chuti. 2,5* ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Grave Encounters 2“ má tu výhodu, že i přesto, že je čekáte, jsou zde docela dobré, děsivé a hlavně lekací scény, které na diváka budou mít pořád ten správný efekt. Navíc je zde ještě přidáno více nadpřirozena, což snímku také přidává. Vzhledem k těmto prvkům a dříve popsanému, bych druhý díl hodnotil stejně jako první. Jsou zde slabá místa, je zde opakování, ale v oblasti found footage je tohle něco, co pořád alespoň trochu vyznívá nadprůměrně. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Postavy sa mi tentoraz páčili. Nie že by som sa bál a pozeral sa cez vankúš, čo zvyčajne u hororov veľa ľudí robí, ale pri pár situáciách som sa zľakol a veľmi. Výber miesta výborný, len ma sklamalo vyobrazenie duchov, tie ich tváre mi prišli skôr smiešne. Škoda len toho konca, mám v hlavne veľa otázok a nezrovnalostí, ale aj cez to je to za poslednú dobu jeden z najlepších hororov, čo som videl. Postupné zvyšovanie intenzity paranormálnych javov je to, čo mám na podobných hororoch rád. Určite jedna z najdesivejších duchárčin posledných rokov. Autentická forma sfilmovania ručnou kamerou nie je pre tentokrát len kópiou nápadu úspešných hororov, ale maximálne efektívne využitým nápadom. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle zklamalo. První díl byla parádní žánrovka od který jsem nic nečekal a nakonec jsem se i dost bál. A do teď to považuju za 3 nejlepší Found footage film. A že jich je plno. Na dvojku jsem se dost těšil. Ale od prvních pár minut jsem zjistil že čichám průser. Jde o to že tady se do 40 minut ani k blázinci nepřičichnem, vidíme jen pár scén kde mladí lidi kalí, a blbnou. Což mě teda vůbec nebavilo. No a pak se dostaneme do blázince a.... Nic. Od začátku tu jsou lekačky, žádné bouchání dveří, žádný náznaky prostě hned se tu snaží film vylekat. No a to vůbec nefunguje. Zatímco v prvním filmu tu duchové jsou spíše na konci tak tady jsou hned od začátku takže nuda. pro mě lehký podprůměr. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)
  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama