Reklama

Reklama

V snímku Grave Encounters 2 sa nám predstaví študent filmografie, ktorý je posadnutý originálnym filmom Grave Encounters a dohodne sa s kamarátmi na návšteve psychiatrickej liečebne, v ktorej sa odohrával pôvodný film. (nessbeal)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (185)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel found footage hororu Grave Encounters nebol ani trochu originálny, ale hlavne kvôli pár pôsobivým momentom sa jednalo o vcelku vydarenú záležitosť. Pokračovanie však ale oproti jedničke pôsobí ako bohapustá sebaparódia. Partia študákov nejakej filmovej fakulty sa rozhodne navštívíť blázinec z jedničky a dokázať že to nebol film, ale realita. No a čaká ich tam presne to isté čo čakalo hrdinov prvého dielu, pretože toto pokračovanie jedničku dejovo priamo kopíruje. Najhoršie je že tentoraz sú hrdinovia skutočne nesympatická sebranka vyhulených teenagerov, ktorým som za ich hlúpe kecy a debilitu želal smrť už od začiatku. Zhruba dve tretiny filmu sa okrem nudného rozjazdu dali v pohode stráviť. Posledná tretina je ale skúška divákovho vkusu a vyvalí sa na vás toľko nezmyslov a klišé, že je to až nechutné. Záver až drzo vykráda Evil Dead 2 a posledný záber je už vyložený výsmech. ()

Forsberg11 

všetky recenzie používateľa

Možno nie zbytočné, ale určite nepodarené a trápne pokračovanie celkom slušného prvého dielu. Síce ma potešili niektoré nápady a scény (duch kameraman) ale preafektované herecké výkony, blbé postavy a stále tá isté FF omáčka mi liezli hore krkom. Jeden z filmov, ktoré netreba vidieť viackrát (a možno ani raz) a pri ktorých ani netreba strácať čas ich dlhým komentovaním... 40 %! ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Po obstojnom záujme o found footage horor Grave Encounters prichádza po roku jeho pokračovanie, ktoré z neho priamo vychádza. A to nielen príbehovo, ale aj "reálne", keďže sa zaoberá ľuďmi, ktorých pôvodný film uchvátil natoľko, že sa rozhodnú navštíviť psychiatrické priestory kde sa odohrával, aby si overili, či tu pôvodní aktéri skutočne mohli zmiznúť. Samozrejme narazia na niečo podobné a v duchu originálu si všetko handy-camujú. Rozbeh je síce strašne zdĺhavý, prestrelený, ukecaný a hodnú chvíľu trvá, kým sa začne diať niečo, čo by pripomínalo horor. Chválim však následný rozvoj deja a nadstavbu na originál, ktorá pekne sedí, i keď je všetko o niečo väčšie; väčšia stopáž, viac motačiek, lokácií, zámerov, postáv, akcie, ale aj lepšie vybavenie a viac efektov. Mne sa to zdalo približne rovnako dobré ako jednotka (teda zľahka nadpriemerné) a myslím teda, že komu sa páčila, bude sa mu páčiť aj pokračovanie. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Jednotka sa mi páčila,dvojka vobec.Kým som čakal keď sa tam bude niečo diať,tak som skoro zaspal.Pozerať sa na pubertiakou,ktorí si myslia že im patrí svet,veľmi mi tu vadili.Keby som pozeral teenagersku komédiu,tak začiatok by bol cool,ale na takýto horor dosť nevhodné.Neviem pochopiť prečo tvorcovia,stavili práve na toto.Čaro raz videného už bolo v jednotke,tu už nemalo čo prekvapiť.Ešte ten koniec bol docela dobrí.Jedine čo ma šoklo,keď začal žrať tých potkanov ale nič viac,lebo velká podoba s jednotkou. ()

karlik4801 

všetky recenzie používateľa

Kdyby postavy uvažovaly jako lidi a nedělaly takový kraviny, mohlo to být super. Jenže když všichni kolem umírají a postava jde na záchod o dvě místnosti dál natočit závěť, to by fakt udělal každý. Proč je to natočené z pohledu herce? Kdyby to bylo natočené normálně, o hodně by si film přilepšil. A ještě ten debilní začátek, ten to celé pokazil, úplně zbytečné a nudné scény. Je to jiné než první díl a jde to hodně poznat. Hlavní postavy vás začnou už za chvíli srát. Párkrát jsem se lekl a v nějakých scénách i bavil, ale většina filmu mě zklamala. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (7)

  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)
  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)

Reklama

Reklama