Reklama

Reklama

Gangsterský boss Ged Brennan a jeho zločinecký gang sa ocitne v ohrození. Ak chce Ged prežiť a pomstiť sa zradcom tak vo vlastných radoch, ako aj konkurenčnému gangu, musí vymyslieť dokonalý plán.
Ged Brennan je skúsený zločinecký boss, ktorý sa živí prepadávaním nákladných áut a vykrádaním ich tovaru. Tentoraz však lupiči vyšli naprázdno – kamión bol prázdny. Ged nemá z toho dobrú náladu Gedov hnev si odnáša jeho rodina, predovšetkým manželka. Ich malý syn netuší, čím sa otec živí. Keď ho odváža do drahej súkromnej školy chlapec chce, aby ho ocko vzal do svojej „roboty". Ged rozmýšľa nad ukončením zločineckého života a rád by začal legitímne podnikať. Na financovanie však potrebuje urobiť ešte jednu veľkú lúpež. Naplno sa spolieha na svoj tím, ale netuší, že jeden z jeho chlapcov sa chce osamostatniť a preniknúť do obchodu s drogami, ktorému sa Ged vyhýba ako čert krížu. Muž, ktorému Ged dôveroval, a zapredal sa srbskej mafii, tak ohrozí jeho finálnu lúpež. Zradený Ged musí vziať do hrsti všetok svoj rozum, využiť všetky svoje skúsenosti a prijať pomoc svojho bývalého konkurenta Frannera... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (21)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Gangsterka o britskom podsvetí. Nechapem, preco tu niektori spominaju Ritchieho. Stylom to s jeho filmami nema nic spolocne. Snad len to, ze skoro vsetky postavy su tupci, debily alebo uplni vypatlanci. Proste gangsterska spodina. Ale je to natocene seriozne. Skoro sa to az snazi o nejaku civilnu realisticku sondu do zivota tychto chudakov, ktori sa snazia postupit v gangsterskej hierarchi o nieco vyssie. Ale ako som spominal, az na jednu postavu, ktora je nad vecou a ohladom ktorej sa na konci odhali prekvapiva pointa, to je banda neschopakov, ktori nemaju sancu si polepsit. Film je miestami dost brutalny. Brutalita nevyznieva cool, ani z tych scen nevyplýva nejake napätie. Su len nechutne. Su dva typy gangsteriek. Seriozne o mafianoch, ktori vzbudzuju obdiv a komedialne o bande debilov u ktorych sa bavime na ich ucet. Toto je seriozna gangsterka o bande debilov, ktora nie je ani zabavna a ani postavy nevzbudzuju obdiv. Je to dost velka nuda. Cely cas sa to pomaly vlecie a potesil ma jedine prekvapivy zaver. 5/10. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Priblíženie UK podsvetia a jeho praktik... očividne lepší priemer, "čoš" som vážne nečakal. Mihne sa tu pár známych tvári, taktiež prevedenie nezaostáva a celkový dojem? silných 6/10... respekt ()

LaciLC 

všetky recenzie používateľa

Celkom drsná a zaujímavá gangsterka, ktorej by ale prospela kratšia stopáž. Film sa mi páčil a potešila ma účasť Tommyho z Podfu(c)ku, a hoci je Vitoria bezpochyby talentovaný, Ritchieho "ľahší" štýl mi sedí viac. Dávam ale 4* a prosím si viac podobných filmov. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Zdarilá britská gangsterka, v ktorej nechýbajú prekvapivé vyústenia či nečakané dejové zvraty, čo trochu evokuje štýl Guya Ritchieho, pravda ten to v rámci svojej žánrovej tvorby predostieral s jemu vlastnou nadsázkou a to sa v smrteľne vážnom The Crew nekoná. Jediné výhrady mám snáď iba voči hereckému castingu, nakoľko ústrední protagonisti majú od gangsterskej vizáže na míle ďaleko, čo je najciteľnejšie najmä na predstaviteľovi hlavného hrdinu Scotovi Williamsovi. Našťastie sa tu objavuje v podobných filmoch dávno osvedčený Stephen Graham, ktorý môj prvotný nepresvedčivý dojem z postáv ako-tak napravil. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Syrová, místy až brutální gangsterka z anglického podsvětí, svým stylem navazující na Rise of the footsoldier. Realistické podání, slušné tempo a výborně zvládnuté i po herecké stránce. Snad jen srbský mafián na mě působil poněkud jako karikatura, což ale není poprvé, kdy jsou gangsteři z východu ztvárněni podobným způsobem, což moc nechápu a také se tam na moje gusto trochu moc ječelo. Ale budiž. 85% ()

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Další přírůstek do rodiny britských gangsterek ze zlodějského podsvětí. Obecně by se tyto filmy daly rozdělit na stylové komediální jízdy (např. filmy Guye Ritchieho) a na ty reálnější, drsnější (např. Clubbed). The Crew zůstalo někde na půli cesty - očividně se inspiruje "Ritchieovkami", ale postrádá jejich šmrnc, zábavnost a třeba i dobrou práci s hudbou (ta je zde poměrně nevýrazná vzhledem k žánru). Na druhou stranu ale reálně film také nevyznívá - nemáte pocit, že by se to takhle mohlo stát, ani dílo ničím nešokuje. Takže slabší průměr - slabé 3*. ()

Marsik 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně kvalitní krimi z prostředí britské mafie. Viděl jsem už 2x v průběhu 2-3 let a i teď posledně říkám: "Bravo, Angličani". Nebylo tam sice moc akcí, ale tady šlo o tu drsnou a syrovou atmosféru Liverpoolského podsvětí, která byla všudypřítomná. Hlavní hrdina Scot Williams byl sice sympaťák a trochu hezoun, ale šéfa party zahrál solidně. Tohodle herce jsem viděl i ve filmu Vyhazovači, ale tady byl mnohem lepší. No a Stephen Graham se na gangstera perfektně hodí (viz. seriál Mafie v Atlantic City - Al Capone). 122 minutová stopáž určitě nebyla na škodu. Rád se za čas podívám znovu, dávám spravedlivých 78%. ()

MartinezZ odpad!

všetky recenzie používateľa

V 25% jsem už nemohl, začal jsem posouvat v ději. V 35% mi z toho bylo blbě a přemýšlel jsem, že by nebylo od věci použít staré zásoby nukleárních zbraní na každou jednu postavu, které se tu dosud mihla. Ve 41% filmu stopnuto. Smazáno. Tfujtajxl. Nevidím jediný důvod, proč se na ten póvl dívat. A ještě to má mít dvě hodiny. Tfujtajxl^2. ()

chemopren 

všetky recenzie používateľa

dalsi z povedenych anglických gangster filmov, dobrý pribeh, dobre herecke výkony proste dobry film. Jedine co sa mu da vytknut ze je trosku zdlhavy a na par miestach aj nudny... 4* :) ()

Cedr 

všetky recenzie používateľa

Ve chvíli kdy si říkáte, že se v The Crew nic moc zajímavého neděje přijde scéna, která vás dokonale usadí. The Crew na to sice na první pohled skutečně nevypadá, ale v mnohém jde ještě o kousek dál, než si běžné britské gangster filmy "dovolí". Nejde o kdovíjak zábavný film, protože The Crew se asi ani bavit nesnaží. Snaží se totiž asi spíš podat vcelku reálné a nepříliš veselé svědectví o životě v britském podsvětí. To se mu daří a i přes několik trochu nudnějších momentů jde o docela působivý snímek. ()

neoBlast 

všetky recenzie používateľa

Hóóóódně špinává gangsterka, která na sobě dokazuje, že nás Ritchie nenaučil o britském podsvětí všechno. A hlavně nám neukázal všechnu tu rozkošnou brutalitu na sto způsobů. The Crew je bez servítek temnější a syrovější variantou obdobných ostrovních snímků (Vaughn, Ritchie). Bohužel jednotlivé scény májí hrozný výkyvový koeficient na škále zábavnosti. Radikálnější prostříhání a menší zkrácení (některé zbytečné montáže by mohly pryč) by jinak pomohlo k vzniku rozjeté adrenalinové modly. 60 % ()

BuryGol 

všetky recenzie používateľa

A je tady další gangsterka z Británie. Tentokrát se to odehrává (aspoň myslim) v Manchesteru. Syrová jak jen na Ostrovech může bejt. Gangy si trochu překážej a pak to dopadá jak to dopadá. Dobrej příběh, dobrý herecký výkony, fajn anglina. Akorát mě tam štvali ti za.raní "chavs" a Philip Olivier jako přehnaná buzna. Štval mě jak vzhledem tak svojí hereckou postavou. Jinak to mohlo bejt kratší a nemusela tam bejt scéna jak se právě buzna nechává vykouřit tim feťákem. To se mi vážně zved kýbl. A pochopit kdo tam zastřelil koho a ujasnit si story, to bylo taky těžký. No a mafiánskej boss ze Srbska určitě nevypadá takhle.Ale jako jinak solidní gangsterka, který by neuškodila nějaká ta známější tvář. Aspoň že tam byl Stephen Graham. ()

cab 

všetky recenzie používateľa

Britska novinka se snazi stylove ukazat, ze stare dobre hlaskovani a drsni kluci z ulice v anglickem baleni nevymreli a prinasi svezi vzduch do zanru gangster, kde se vsichni snazi rychle zbohatnout a pak zit stastne na veky veku. 75% ()

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Na základe vcelku priaznivých hodnotení a aj hŕstky komentárov, ktoré - aspoň po väčšine - avizovali solídnu nádielku nefalšovanej britskej gangsterky "se vším všudy", ja ako obrovský fanúšik takýchto záležitostí som sa skutočne potešil. No a potom to prišlo - ľadová sprcha / vytriezvenie, volajte to ako chcete, skrátka hneď odzačiatku sa začali valiť menšie aj väčšie signály, ktoré nič vábne nepredpovedali. Za prvý považujem absolútne katastrofálny slovenský dabing, ktorý mi film znepríjemnil naozaj dosť, keďže tie hlasy boli katastrofálne (naozaj takmer všetky, bez výnimiek) a vďaka nim na mňa film veľakrát pôsobil skôr ako paródia než brutálna gangsterka. Obecne sa síce nepovažujem za nejakého veľkého kritika slovenského dabingu a aby mi vyslovene prekážal, to sa stáva len zriedkakedy, lenže teraz to bolo naozaj citeľné... Ale to už by aj stačilo, keďže na film ako-taký to vplyv nemá a kedykoľvek si ho môžem pozrieť v originálnom znení a aspoň čiastočne si napraviť skazený dojem, čiže poďme ďalej. Tým ďalším, čo mi výrazne prekážalo už od úvodných minút, bolo obsadenie hlavných postáv, a to najmä bossa Geda, a jeho brata Ratsa spoločne s tým teplým nagélovaným kumpánom (ospravedlňujem sa ale mená hercov stvárňujúcich dané postavy nepoznám, a ani poznať nechcem). Neboli prakticky takmer vôbec charizmatickí, hereckým talentom tiež podľa mňa nijak zásadnejšie neoplývajú (alebo ak áno, tak o tom tentokrát rozhodne nedali vedieť), no a tá vizáž, prepáčte ale takto si gangstera naozaj predstaviť neviem a ani nechcem, bolo to nanajvýš komické, obzvlášť pri záverečnej scéne, kde hlavný predstaviteľ pôsobil úplne ako z argentínsko-venezuelskej telenovely (a vlastne tak pôsobil viackrát). Čo sa týka obsadenia vedľajších rolí, tak tam mi neprekážalo v podstate nič, predstaviteľ "labužníka" Mobyho bol fajn, no a Stephen Graham, ten je v takýchto rolách už takpovediac varený-pečený, ostatných na plnej čiare predčil a jeho účasť ma naozaj potešila (kľudne však mohol dostať aj viac priestoru). Dobre, tieto dve veci mi prekážali úplne najviac, no našli by sa aj iné veci. Myslím tým napríklad zbytočne prepísknutú stopáž, z ktorej by sa dalo kľudne osekať dobrých dvadsať minút a bolo by to snáď aj lepšie a hlavne menej rozťahané, alebo napríklad akúsi nevyváženosť scenáru. Miestami mi to totiž pripadalo ako solídne mrazivá a realistická gangsterka, ktorá je podávaná autenticky a dotyční sa (napriek komickej vizáži) s vecami vôbec neserú, kým miestami nám predsúvali pre mňa nepochopiteľné omáčky, aké nemajú obdoby a minimálne v tomto žánri nemajú čo hľadať. Každopádne nie som si stopercentne istý svojim výsledným hodnotením, na jednej strane mám sto chutí ísť nižšie, na druhej si vravím, že to vlastne bolo vcelku fajn. To prvé však výrazne súvisí s tým domrdaným dabingom (ktorý nepochybne zavážil pri mojom výslednom dojme z filmu), a to druhé zas s mojou veľkou záľubou v rámci daného žánru, čiže si to asi budem niekedy v blízkej dobe pozrieť v originálnom znení (s titulkami samozrejme :)) a potom sa uvidí. 3/5 () (menej) (viac)

piotro 

všetky recenzie používateľa

Docela dobré podľa mňa. Filmami tohto žánru sme väčšinou presýtení z americkej produkcie, takže je to trochu iné. Britská gangsterka, v ktorej sa to nehemží stále mŕtvolami (aj keď nejaké sú), ale venuje sa aj postavám a vzťahom medzi nimi. Nečakajte nášup ako v Zbal prachy a vypadni. Dostanete serióznejší, ale aj nudnejší a zdĺhavejší pohľad na britskú kriminálnu scénu. 75% ()

10Domik10 

všetky recenzie používateľa

Celkom vydarený anglický krimi-thriller so základom postaveným na reálnych situáciách v živote ľudí prekračujúcich zákon vo veľkom štýle. Násilie, drogy, sexuálne úchylky a bitky sú faktori, ktoré tento film sprevádzajú. ()

jack_scott 

všetky recenzie používateľa

Krimi které ani neoslní, ani neurazí. Na filmu je zajimavé leda tak jeho severoanglické prostředí, více však prakticky nic. Ale to film nedělá špatným, jen prostě nečím v pozitivním smyslu nevybočuje.V negativním ale také ne, prot dávám solidních 65% a ***. ()

Reklama

Reklama