Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

legatio 

všetky recenzie používateľa

Nechápu tolik nízkých hodnocení. Bitev sice není mnoho, ale ty námořní stojí rozhodně za to (minové pole, pomoc na pobřeží). Dále je ve filmu dobře vykreslená revoluce na konci první světové války, kdy se pobilo mnoho Rusů navzájem, aniž by drtivá většina z nich vůbec měla ponětí v čem ona revoluce spočívá. Zajímavostí pro nás je také role československých legií. - Určitě se z mého pohledu jedná o nejlepší Ruský film vůbec. Velkolepostí se nešetřilo a to já rád. ()

DavidS. 

všetky recenzie používateľa

Trocha boje na moři i na souši, něco revoluce i historických faktů, ale hlavně červená knihovna plná velkých gest, vyznání a polibků pouze na hřbet ruky...Jako válečný film to pokulhává...Konstantin Chabenskij mdlý až ospalý... Elizaveta Boyarskaya kousek svého půvabu ukradla Michelle Pfeiffer a Charlize Theron... ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Po červenej glorifikácii červeno - bielogvardejských bojov tu máme pohľad z druhej strany. Kolčak je cárskym admirálom a bojuje proti rozmáhajúcemu sa socializmu v Rusku. Všetkým je jasné ako tento nerovný súboj môže dopadnúť, napriek tomu má film dobre postavenú štruktúru, veľkolepé realistické boje a dôraz kladie aj na vznikajúci vzťah hlavných hrdinov. ()

Želik 

všetky recenzie používateľa

Tak na tento najväčší ruský veľkofilm poslednej doby mi boli servírované upútavky celé dva mesiace. Takže nejaké očakávania rozhodne boli ale aj sklamanie. Jednak film bol každú chvíľu prerušovaný reklamou a jednak nefungovala to ako to malo. Bojové scény na mori boli fajn, ale láske medzi Alexandrom a Annou som neverila, nepresvedčili ma. Škoda, že film si budem pamätať najmä ako nekonečnú cestu vlakom. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Nefungujúci milostný trojuholník v podaní znudených hercov na pozadí biedne výpravného historického eposu, ktorý je snáď ešte tendenčnejší než sovietske báchorky - akurát sa z červenej rozprávky stala biela. Monarchisti sú dokonale šľachetní rytieri bez bázne a hany a prehrajú nie kvôli vlastnej nadutosti, neschopnosti a krutosti, ale kvôli tlaku krvilačných boľševikov a podlej zrade československých légií. K tomu nekonzistentné rozprávanie s mizernou dramaturgiou, žiadna dobová atmosféra, chudácke "davové" scény, druhotriedne digitálne efekty (dokonca aj na ruskú produkciu). Jedinou výhodou je, že to má celkom slušné tempo, je to nabité dejom a niektoré scény (hlavne tie drsnejšie) sú celkom pôsobivé. Uf, kde sa ale utopilo tých rekordných 20 miliónov dolárov? 5/10, ale vzhľadom na prehnané tunajšie hodnotenie zaokrúhlim nadol. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Kolčakovi (Konstantin Chabenskij) byl slíben bezpečný odchod s legiemi z Ruska, Čechoslováci ho ale museli vydat levicové vládě v Irkutsku, aby jim povolila průjezd. Proto se nelze divit, že jeho poslední slova před popravou byla: „Děkuji, čeští psi.“ (sator)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama