Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Tímto filmem vzdali Rusové poctu velké osobnosti vlastních dějin, ovšem udělali to na americký způsob. Ale film je to podařený. Měla bych ale i jednu výtku, nějak jsem ve filmu nepostřehla, že slavný admirál byl i velmi krutý. Nechal popravit 110 000 lidí a vesnice, které byly spolčené s Bolševiky na tom nebyly o nic lépe. Byly rovnou vyplěneny a zlikvidovány. Rusové jsou vůbec experti na to sežrat se mezi sebou, jejich prostě mnoho. Myslím si, že ani někteří lidé nevěděli, za co vlastně bojují a jenom se nechavali strhnout davem. Patříš ke staré garnitůře, tak tě odpráskneme. Monarchisti byli zobrazení jako nefalšovaně dokonalí lidé a lůza je šla polikvidovat. Akorát, že nic nění tak černobílé. Nižší třída se právě naučila krutosti od vrchnosti. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Rusi opäť potvrdzujú, že točiť naozaj vedia, čím ďalej tým lepšie. Veľmi zaujímavý príbeh z čias, keď sa cárske Rusko začalo štiepať pod čoraz drzejšími bolševikmi. Film prináša mnoho zaujímavých scén postupného preberania moci, likvidácií a popráv, ale do akej miery sú vykreslené skutočnosti pravdivé, neviem, pretože pár recenzentov vyčíta mnohé historické nepresnosti. Fakt neviem, ale aspoň približne to takto nejako vyzeralo. Príbeh ma zaujal natoľko, že začínam pátrať po informáciach na túto tému. Je mi jasné, že tvorcovia to ukazujú miestami povrchne, chcelo by to ísť viac do hĺbky, viac temných scén, ale cez to všetko som bol spokojný. Výborné bojové scény vás chytia už v úvode, hudba, obsadenie, to všetko je na vysokej úrovni. Záver určite mnohým pripomenie Cameronov Titanic, to už si naozaj mohli odpustiť. Pár temných minút navyše, troška hĺbky, presnejších historických informácií a o trochu menej romantiky, tak neváham s plným hodnotením. Možno by to tak aj bolo, pretože trailery na Youtube obsahujú mnoho záberov, ktoré som vo filme nevidel. Štyri disky si rozhodne zaslúži. 80%. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Je veľká škoda, že pán režisér vykresľuje život admirála Alexandra Vasiljeviča Kolčaka ako romantika na úkor dôležitých životných míľnikov, ktoré nespomína vôbec. A tak divákovi vôbec nemusí dôjsť, že sleduje film o skvelom bojovníkovi, veliteľovi čiernomorskej flotily a zarytom bielogvardejcovi. Zase jeden film, ktorý je poňatý skôr ako "lávstory", než kvalitný historický film. ()

Jezinka 

všetky recenzie používateľa

U tohoto snímku hodnotím jeho jedinou složku, a to romantickou. Ta se velmi povedla a naprosto přebila z mého pohledu další proudy. I záběry na válečné hrůzy se dají vnímat jakoby z povzdálí. Kolčak působí jako kladný čestný hrdina, kterému je čest nade vše. Bez ohledu na plochost postav, idealizovaní Kolčakovy vlády, platonická láska přetrvává věky. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Ideologii Admirála netřeba složitě rozkrývat. Neschovává se záludně za příběhem, ale prezentuje se jako jeho nedělitelná (jakkoli nutkavá a patologická) součást, což je zřejmě "nejférovější" způsob indoktrinace. Viděli (a oplakali) jsme to už mnohokrát a skutečně, přes celé to "military-akčně-politické" pozlátko pro pánský doprovod je ve výsledném pocitu film určený spíše fanynkám vojenského sestřihu.Soudržnosti celku neprospívá typicky rusky "širokodušný" nápad ukázat v jednom filmu "všechny Naše výdobytky" a být tak exportní. Takže vedle variací na známé scény z hollywoodských blockbusterů posledních dekád si prosvištíme i odkazy na ruskou literární a kinematografickou tradici ve vší rozmanitosti, projedeme se Transsibiřskou magistrálou, a v závěru dokonce přetřeseme i natáčení jednoho slavného sovětského filmu - nechte se překvapit. Navzdory primitivní manipulaci s dějinami i city se Admirál v závěrečné scéně blýskne nezvykle důvtipnou a vlastně hlubokou rozvahou. To když v rámci svého světa, vědomě svázaného a idealizovaného žánrem, neodhalí jednu zcela nežánrově zestárlou tvář. Jde o tvář právě naší vypravěčky a Kolčakovy milé Anny Vasiljevny; tvář, do níž se zřejmě hluboce zaryl stalinský lágr; tvář, kterou milosrdně neuvidíme, aby čistota našeho zážitku zůstala zachována. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Iba v samotnom Rusku si diváci kúpili vstupenky za takmer 35 miliónov dolárov a aj preto patrí tento veľkoryso pojatý vojnový epos medzi najdrahšie a divácky najúspešnejšie ruské filmy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama