Reklama

Reklama

Admirál

  • Česko Admirál (viac)
Trailer

Admirál Alexander Kolčak (Konstantin Chabenskij) bol hrdinom 1. svetovej vojny, velil námornému vojsku a zohral dôležitú úlohu počas Februárovej revolúcie a občianskej vojne, ktorá sa v Rusku rozpútala po prevzatí moci boľševikmi. Kolčak má na prvý pohľad všetko – manželku, dieťa a skvelú vojenskú kariéru. Nenávidí boľševický režim a je rozhodnutý ho poraziť. V tom čase sa zoznámi s Annou Vasilievnou (Jelizaveta Bojarskaja), manželkou svojho najlepšieho priateľa, a bláznivo sa do nej zaľúbi. Na lásku sa však zdá nesprávny čas – bielogvardejci a dočasná vláda sa musia brániť Červenej armáde na Sibíri... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Jezinka 

všetky recenzie používateľa

U tohoto snímku hodnotím jeho jedinou složku, a to romantickou. Ta se velmi povedla a naprosto přebila z mého pohledu další proudy. I záběry na válečné hrůzy se dají vnímat jakoby z povzdálí. Kolčak působí jako kladný čestný hrdina, kterému je čest nade vše. Bez ohledu na plochost postav, idealizovaní Kolčakovy vlády, platonická láska přetrvává věky. ()

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Po mnohých desaťročiach, kedy boli bielogvardejci v starých sovietskych filmoch (napr. Čapajev) zobrazovaní ako bezcitní a krvilační banditi, prichádza film o jednom z vodcov bielej armády. Postava admirála Kolčaka je tu však až príliš idealizovaná a mnohé fakta sú zamlčané. Pravdou však je, že ho skutočne do rúk bolševikov vydali československí legionári. Najviac sa vo filme podarili scény bitiek, či už je to námorná bitka na začiatku filmu, alebo neskoršie boje s bolševikmi. Zamrzí ale, že bolševická revolúcia je tu akosi preskočená a ani nie je vo filme scéna, kedy by sme sa dozvedeli, že červení prebrali moc. Na škodu je tu aj gýčovitá milostná zápletka, ktorá nie je ani trochu dojemná či pôsobivá. Na jednu stranu som si na filme užíval vydarené bojové scény, na druhej strane mi práve ona milostná zápletka kazila výsledný dojem z filmu. Film ale stojí za pozornosť už len tým, že je snaď jediným, ktorý zobrazuje občiansku vojnu v Rusku z tej druhej strany. ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Určite to má svoje chyby, ako filmové, tak asi aj historické. Ale v danej chvíli som mala chuť presne na takúto výpravnú historickú romancu a fungovala na jednotku. Ocenila som skvelé efekty, dobré akčné scény, bŕŕŕ atmosféru poriadnej ruskej zimy (najlepšie sledovanej spod deky), pekné kostýmy aj sexi uniformy... a Konstantinova papuľka za tie dve hodiny stála :-) ()

mysiak 

všetky recenzie používateľa

Ruský Pearl Harbor...inak sa to pre mňa nedá nazvať...romantická lovestory na pozadí vojny v ktorej sa stretáva ruská herecká elita...film síce stráca tempo, ale v pohode sa môže rovnať s americkými filmami...v tomto ohľade sa teším na každý nový kúsok ruskej kinematografie..pretože Admirál je svetlým prízrakom ruských filmov..a Konstantin Chabenskij je pre mňa herecká jednička Ruska... ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Příjemně vyprávěný příběh o admirálu Kolčakovovi, o jeho boji proti nastupujícímu bolševismu a o jeho lásce k ženě jiného muže. Pokud zůstávala ta rovina válečně politická, tak nemám prakticky co vytknout - bitvy byly vyvedeny solidním způsobem a bez většího patosu (až na jeden případ), což jim dodávalo na věrohodnosti a i přebírání moci komunisty bylo ukázáno celkem na úrovni. Bohužel jakmile se najelo na romantickou vlnu, tak to začalo skřípat. Mezi Chabenským a Bojarskou to absolutně nejiskřilo a byla to taková láska v pozoru, což mi opět dokázalo, že Rusům prostě emoce na filmovém plátně nejdou. A vzhledem k tomu, že se tahle nit táhla prakticky od začátku až do konce, tak mi to celkový dojem trochu kazilo. A ten titanicový konec........ Na druhou stranu pokud Chabenský hrál admirála a ne zrovna milence, tak byl dokonalý a také bych ocenil výpravu, která byla perfektní. No a jako třešničku na dortu tu bylo i pár českých slůvek v podání našich legionářů, kteří tu sice měli minimální, ač významný, prostor a kteří zde nebyli vyvedeni zrovna v růžových barvách, ale čert to vem - Rusáci nám zkrátka nemůžou odpustit, jak jsme je tenkrát obrali a přečůrali. :D 75% ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (8)

  • Ruský bielogvardejský admirál Alexander Vasilievič Kolčak bol jedným z najvýznamnejších organizátorov odboja proti boľševickej revolúcii v Rusku. Narodil sa 16. 11. 1874 a bol popravený (zastrelený) 7. 2. 1920. (MikaelSVK)
  • Ve scéně z roku 1918, kdy admirál Kolčak promlouvá ke svým jednotkám, je v pozadí možné zahlédnout několik vlajek včetně jedné americké, na které je devět řad hvězd. V období 1912 - 1959 však americká vlajka měla pouze 6 řad hvězd. [zdroj: WIKIPEDIE] (Adrai)

Reklama

Reklama