Reklama

Reklama

VOD (1)

Akt teroru, pri ktorom Gordy stratil celú rodinu, nebol osobný - jeho pomsta však osobná bude... Losangeleský hasič Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) sa po náročnej záchrane niekoľkých ľudí z horiaceho domu vydá na schôdzku s milovanou manželkou Anne (Lindsay Frost) a synom Mattom (Ethan Dampf), ktorí naňho čakajú v kaviarni pred kolumbijským konzulátom. Tú však zmetie mohutná explózia... Zúfalý Gordy, ktorému priamo pred očami zahynú obaja jeho najbližší, si uvedomí, že krátko pred odpálením nálože s atentátnikom, prezlečeným za amerického policajta, hovoril... Agent FBI Peter Brandt (Elias Koteas) dáva Gordymu sľub, že kolumbijského teroristu Claudia Perriniho, prezývaného Vlk (Cliff Curtis), určite chytia. Ibaže vinou politických tlakov je vyšetrovanie prípadu odložené a jednotky CIA sa z kolumbijského územia stiahnu. Gordy, ktorý nemá čo stratiť, sa rozhodne nájsť vraha a pomstiť smrť svojich blízkych na vlastnú päsť. Vyhľadá si potrebné informácie na internete, skontaktuje sa s bývalým vojenským poradcom pre Kolumbiu Edom Coontsom (J. Kenneth Campbell) a po krátkej inštruktáži sa napriek všetkým varovaniam vydá do Kolumbie. Netuší, že po prvom stretnutí s miestnymi partizánmi sa mu dostáva na stopu nielen agent Brandt, ktorý ho sleduje pomocou satelitu, ale aj Vlk. Ten naňho pošle svojich mužov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (268)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Arnold sedí, tváří se zatrpkle a do omrzení opakuje věty typu "Já tě tam viděl, byl jsi tam, tys to udělal" nebo skáče po džungli a podobné vylomeniny. Jenže zatímco dřív tohle vcelku fungovalo, tady jsem jenom ztrápeně seděl před obrazovkou a zoufal si nad zničením akční ikony. Rozlučkový trapas, který naštěstí o rok později napravil Mostow třetím Terminátorem. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Ničím z řady nevybočující Arnieho akčňák, který tentokrát zas tak akční není a oplývá na schwarzeneggerovská béčka vcelku dobrým scénářem s jedním solidním dějovým twistem. Dost mě překvapilo, jak je tady Arnold "z formy". Collateral Damage je snad jedinej film, kde Arnieho ruce vypadají ještě poměrně "lidsky". ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film plný akcie a kvalitných trikov, síce hrá trochu na city, ale inak veľmi vydarený snímok s Arnoldom Schwarzeneggerom v hlavnej úlohe. Arnie síce v inej úlohe ako ho poznáme, ale stále akčnej, skvelé sú efekty aj práca kamery stojí za zmienku. Špeciálne efekty sú na celkom slušnej úrovni. Neviem čo by som k tomuto filmu dodal viac, asi len to, že je to veľmi dobrý film a na Arnolda Schwarzenegra sa fakt tento žáner veľmi hodí. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prva polka Collateral Damage bola slusne naslapnutym filmom s nadupanym scenarom. Druha polka filmu stratila tempo, reziser Andrew Davis /Under Siege, Nico: above the law/ akokeby ani nevedel, co z robustneho Arnolda vytrieskat, tak aspon ze tam dal par zaujimavych akcnych scen. Celkovo prva polka filmu je nadupana, druha slaba, tak to zas vyzera len na dalsi priemerny film : 65 % ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Rok pred tým ako bol Arnold Schwarzenegger zvolený do funkcie guvernéra štátu Kalifornia stvárnil hlavnú úlohu v snímku "Chladná pomsta". V tých časoch bola jeho herecká kariera v silnej kríze. Filmy v ktorých sa objavoval za moc nestáli. Boli to samé prepadáky: "Junior", "Likvidator", "Batman a Robin", "Koniec dní", "Všade samé zvončeky", "Šiesty deň". Akčný thriller "Chladná pomsta" tiež nie je bohviečo. Schwarzeneggerova misia pomsty do Kolumbie ma veru nenadchla. Bola to nuda. ** ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (8)

  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama