Reklama

Reklama

VOD (1)

Akt teroru, pri ktorom Gordy stratil celú rodinu, nebol osobný - jeho pomsta však osobná bude... Losangeleský hasič Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) sa po náročnej záchrane niekoľkých ľudí z horiaceho domu vydá na schôdzku s milovanou manželkou Anne (Lindsay Frost) a synom Mattom (Ethan Dampf), ktorí naňho čakajú v kaviarni pred kolumbijským konzulátom. Tú však zmetie mohutná explózia... Zúfalý Gordy, ktorému priamo pred očami zahynú obaja jeho najbližší, si uvedomí, že krátko pred odpálením nálože s atentátnikom, prezlečeným za amerického policajta, hovoril... Agent FBI Peter Brandt (Elias Koteas) dáva Gordymu sľub, že kolumbijského teroristu Claudia Perriniho, prezývaného Vlk (Cliff Curtis), určite chytia. Ibaže vinou politických tlakov je vyšetrovanie prípadu odložené a jednotky CIA sa z kolumbijského územia stiahnu. Gordy, ktorý nemá čo stratiť, sa rozhodne nájsť vraha a pomstiť smrť svojich blízkych na vlastnú päsť. Vyhľadá si potrebné informácie na internete, skontaktuje sa s bývalým vojenským poradcom pre Kolumbiu Edom Coontsom (J. Kenneth Campbell) a po krátkej inštruktáži sa napriek všetkým varovaniam vydá do Kolumbie. Netuší, že po prvom stretnutí s miestnymi partizánmi sa mu dostáva na stopu nielen agent Brandt, ktorý ho sleduje pomocou satelitu, ale aj Vlk. Ten naňho pošle svojich mužov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (268)

sepp 

všetky recenzie používateľa

No nebylo to nakonec zas tak udesne. Kusy prehnaneho americkeho patriotismu zde opravdu nenajdeme a i kdyz se vlastne nic moc behem prvnich tri ctvrtin nedeje, konec je docela dobre vygradovany. A uhlavni padousi ani nevstavaji tolikrat z mrtvych, jako v jinych slataninach. Presto podruhe se na Protiuder rozhodne nepodivate... ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tych slabsich filmov s Arnoldom, ale stale ma to este bavilo, kedze tema terorizmu je zaujimavou temou, aj ked reziser Andrew Davis velmi tazko dobehne uspech svojho UPRCHLIKA (1993) s Harrisonom Fordom alebo suboj Stevena Seagala s teroristami na cele s Tommym Lee Jonesom PREPADNUTIE V PACIFIKU (1992). Jednoducho toto nie je film, ktorym by sa Arnold zapisal do historie ako jednym z jeho najlepsich filmov, ale na jedno pozretie stacilo. ________ Arnold Schwarzenegger - (Gordy Brewer) +++ Francesca Neri - (Selena Perrini) +++ Elias Koteas - (Peter Brandt) +++ Cliff Curtis - (Claudio Perrini) +++ John Leguizamo - (Felix Ramirez) +++ John Turturro - (Sean Armstrong) +++ Jsu Garcia - (Roman) +++ Tyler Posey - (Mauro) +++ ()

Dr.film 

všetky recenzie používateľa

Scénáristické duo David Griffiths a Peter Griffiths mají na svědomí také o nic lepší film The Hunted a zdá se, že je zjevně stejně pitomoučký. Protiúder v prvé řadě nepřináší na poli akčního žánru vůbec nic nového a je doslova tuctově zpracován bez jakého koliv osvěžujícího nápadu. Akce hodně průměrná a nezáživná. Dialogy sunoucí děj kupředu jsou jedním slovem katastrofální. Očko ale musím mírně přimhouřit pro docela překvapivý závěr. Tedy ne, že bych z něho spadl údivem na zadek, ale mírně překvapivé to rozhodně bylo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Arnold príde o rodinu a o pár záberov na to hrá ako keby ani o tom nevedel. Možno točil viac filmov naraz a zrovna sa nevedel rozpamätať v ktorom akurát je. Curtisovi naopak jeho obsesiu veríme, zrejme je tento Novozélanďan lepší herec. Téma motivácie teroru má potenciál, ale mala byť využitá v tejto podobe v ambicióznejšom filme. V tomto akčňáku aj ten záverečný zvrat je iba z dramaturgických príčin, pričom mohlo ísť o pekne psychologicky zmotivovaný moment. Čo ale film skutočne potápa, je absencia akejkoľvek atmosféry. Davis je proste v podstate one hit wonder a je mu súdené im aj zostať. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (8)

  • Ve filmu měla hrát Sofia Vergara. Měla hrát únoskyni letadla, ale po útocích v New Yorku v roce 2001 byly tyto scény vymazány. (DEXTER099)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama