Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (127)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,NEMÔŽEM UVERIŤ, ŽE SI MA POKÚSALA." ,,VARI VYZERÁM AKO NETVOR Z ČIERNEJ LAGÚNY?" __ Snáď už aj kultové béčko, dokonale zosobňujúce svoj žáner. Dokonalé ale určite nie je, no na druhej strane, koľko takých filmov je? Možno to znie paradoxne, ale Dante je aj nie je dobrý režisér. Vie sa vyhrať s rôznymi prkotinkami ako strihy rôznych scén alebo úžasne zakončený úvodný titulok filmu, no akosi sa mu vôbec nechce využiť to, čo scenár ponúka a tak sa jednoducho úplne vykašle napr. na úplne preplnenú výletnú loďku, ohrozovanú stále hladnými pažravými rybičkami. Okrem toho niekoľko momentov je aj napriek podstate filmu neuveriteľne nadnesené hlúpych (zbytočná smrť doktora, nevyjasnený prerod skrachovaného alkoholika na záchrancu regiónu...). Milo ma potešila krátka vsuvka stop-motion, pri ktorej som si hneď spomenul na pána Raya H.. Ako sa pozerám na čísla, je zaujímavé, že aj napriek prepadu filmu, nedokázajúc si zarobiť na svoj smiešny rozpočet sa dočkal aj pokračovania. To som videl ešte pred jednotkou, no o jej kvalitách radšej pomlčím, ako som to už raz urobil. Tento film bol ešte okey-dokey. (1267. hodnotenie) ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemné Béčko o zmutovaných živočíchoch, ktorých sa natočilo mraky. Je to maximálne tradičná hororová zábava, ktorá však plní svoj účel pobaviť a poskytnúť určitú dávku relaxu zainteresovanému publiku. Len pritvrdiť to chcelo. Čo sa týka filmu, tie rybičky boli celkom milé, taktiež atmosféra 70 rokov potešila, ale dosť mi nesedela tá malá dievčinka, dcéra hlavného hrdinu, ktorá sa bála už od začiatku vody. Tú by som vymenil za nejakú prsatú blonďavú dvadsiatku. 50%. ()

Reklama

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Ten neměnný pižlavý zvuk, které piraňky vydávaly, ať už překusovaly lana nebo artérie, byl tak rozkošný! I když na mě samozřejmě efekty a masky působily až směšně zastarale, film stále dokázal vybudovat slušné napětí a atmosféru. Viděla jsem to nedávno v tv (zcela náhodou), zážitek to byl fajn vzhledem k mým nulovým očekáváním./// Jáj, ale teď už nevím, na jakém programu to dávali. Angie nás touto info výjimečně neoblažila:(. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

"Rodia sa ako muchy." "Nebude spôsob ich zastaviť... všetkých nás zabijú!" Výborne béčko od Danteho ktorý režíroval napr. (Howling, Gremlins) sa v snímku nepára, hneď sa ide na vec, piraňe sú agresívnejšie, hladovejšie a túžia po ľudskej krvi. Hudbu skomponoval Pino Donaggio (Howling, Tourist Trap, Carrie, Black Cat) jeho hudba hrá určitú rolu napätia 60 percent. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Piraňa, aneb jak jinak navázat na big-budget Čelisti než spoustou malých low-budget čelističek. První samostatný snímek Joea Danteho má spoustu režijních vychytávek a nápadů, na tak nízkorozpočtový snímek i dostatek akčních scén a nejednu dobře nasnímanou davovou histerii. Scénář by se dal trochu vypilovat a to zvlášť v aspektu, aby hlavní postavy nebyly vnímány jako strůjci děje (něco takového se dalo obejít), nicméně stále mi ten snímek v kontextu doby připadá zcela funkční. A Dick Miller je zde totální dick, to se jen tak nevidí. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (21)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)
  • Heather Menzies-Urich se ve filmu odmítla svléknout. Záběr na odhalené poprsí patří ochotné servírce z restaurace „Holiday Inn“, kde režisér a štáb navštívili. (Fenk)
  • Pirane boli v skutočnosti gumové rybičky na paličke. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (viac)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (viac)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (viac)

Reklama

Reklama