Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď sa jar prebúdza k životu, americkí študenti strácajú všetky zábrany – ich jarné prázdniny, alebo ak chcete Spring Break, sú totiž jednou veľkou, poriadne odviazanou a nikdy nekončiacou párty! Takže asi neprekvapí, že zvyčajne dosť nudný a mierne prispatý malý zapadákov menom Lake Victoria je dnes plný stoviek, ba tisícov mladých, pripravených zabávať sa na pobreží až do bezvedomia – tancovať, piť a, čo rozhodne nie je dobrý nápad, plávať. Netušia totiž, že nedávne zemetrasenie hlboko pod vodnou hladinou umožnilo voľne uniknúť čomusi, čo bolo zhruba dva milióny rokov bezpečne ukryté! A reč, žiaľ, nie je o nejakom bájnom poklade, ale o húfoch prehistorických piraní, ktoré svoje obete v sekunde roztrhajú na márne kúsky zubami ostrými ako žiletky... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (803)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V malom mestečku neďaleko jazera Victória sa každoročne usporiadáva súťaž miss mokré tričko. Zábava v plnom prúde. Alkohol tečie potokom, drog ako maku a každý baží po sexuálnych hrádkach. Občas sa teda treba schladiť v jazere. Tentokrát však nie je najvhodnejšia doba na plávanie "pŕs". Z hlbočín Victórie sa vynárajú krvilačné beštie. Keď sa tento film neberie príliš vážne, ide o fakt slušný nárez, ktorý zabaví nejedného diváka. Lepší priemer. ()

Tsunami_X 

všetky recenzie používateľa

Záleží na tom, jak to čtete. Na jednu stranu můžete Aju velebit za částečnou nekompromisnost, nepřiposranost, kvanta koz a krvavý finále, na druhou tohle všechno můžete stejně rychle zamést pod koberec. Co na tom, že někdo umí pracovat se stereotypy, nacpe si do svý žánrový omalovánky kvanta chicksen a ještě se navíc všem rozhodne vytřít zrak kulervoucím gore festem. Na vše ostatní, jako je budování napětí, špetka mytologie a zábavná postava, které nepřejte krutou smrt v bolestech, se tady rezignuje pod taktovkou blití do kamery a dalších zbytečných 3D eskapád. Aja musí pod nuceným nánosem technologií trpět ještě více, než jeho filmové oběti. ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Slabota, která se snaží být tak moc nad věcí, až nezapadá vůbec nikam. Hororem není, poněvadž chybí jakýkoliv strach z neznámého či čehokoliv jiného (pravda, mizerné triky spolehlivě zabíjí nadějné pokusy o zprostředkování děsu skrze masožravé kousavky), komedií také ne, protože nedovede ničím rozesmát (humor chybí a chcípání plaváčků prostě vtipné není) a thrillerem rovněž ne... na to je zde až příliš málo napětí. Skoro se zdá, že Piraňa 3D vznikla jenom kvůli deseti minutám krvavého masakru, kolem něhož se postavil jakýs takýs příběh s tím, že to tupé stádo teenagerů zblajzne i s navijákem. Já říkám "kašlete na Aju a jdětě po Danteho originálu." Sice tam nejsou kozy ve třech rozměrech, ale ty má každý rozumný člověk doma. A ještě si na ně může kdykoliv sáhnout. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ani ako fanúšika béčkových hororov a obdivovateľa Ajovho remaku Hory majú oči ma jeho Piraňa príliš nenadchla. Aja má totiž skutočný filmársky talent, ktorým v Piraňe plýtva. Spracováva v nej obsah, ktorý by iba o kúsok horšie zvládol i packal (režisér) Eli Roth. Jeho Piraňa síce JE ako-tak zábavná, nahé čučoriedky v nej potešia a miera krvavej brutality dosahuje úrovne najšťavnatejších splatter masakrov žánru (čo je v dnešnej dobe v kine jav nevídaný), ale film ako celok pôsobí lacne až nesympaticky. Väčšina jeho postáv vám skôr lezie na nervy, než že by ste sa o ne mali báť, pretože sú špatne napísané a občas i zle obsadené. Aspoň že ten potapačský výlet do podzemnej jaskyne disponuje tak príjemným fantasy rozmerom. O českom dabingu pomlčím, o jeho úrovni vypovedá hneď úvodná scéna, kedy Richard Dreyfuss vydáva pod vodou rovnaké zvuky stonania ako nad vodou (WTF?!). ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Parádní zábavnej horor, co se nebere vážně. Bavila mě první půlka s mega plážovou party. Všude samý holky v bikinách, prostě letní pohoda. To natáčení porna, kde se nešuká bylo fakt směšný a prostě jsem se bavil. Samotný piraně a ten plážovej megamasakr byl zvládnutej na jedničku. Přesto se o největší chuťovku postaraly vlasy zaseknutý za lodní šroub a ne piraně. Mno a povinná finální scéna...paráda. Aja prostě zase nezklamal. Jedinou a důraznou výtku mám k 3D. PROČ?!!! Bylo tam úplně ZBYTEČNÝ a hlavně ŠPATNÝ. Dění na plátně jen znepřehlednilo a film by byl bez toho mnohem lepší. Každej není James Cameron a cpát 3D všude, jen abych vydělal víc peněz když to s tim neumim natočit je blbost. ()

Galéria (129)

Zaujímavosti (19)

  • Hned po komerčně úspěšném otevíracím víkendu v USA se začalo mluvit o možném pokračování, které se již po pár týdnech potvrdilo. (pavlikv)
  • S natáčením filmu se mělo dle původních plánů začít již koncem roku 2008. Došlo ale ke zpoždění a práce na filmu odstartovaly až v březnu roku 2009. Důvodem byla podle tvůrců velikost projektu, snaha o co nejlepší provedení a náročné přípravné práce spojené s 3D formátem, ve kterém byl film uveden. (darek kartac)
  • Původně byl film natočen ve 2D. Do formátu 3D byl předělán až v postprodukci. (darek kartac)

Reklama

Reklama