Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh zhýralého šľachtica Onegina, ktorý príde z Petrohradu na vidiek, kde sa doňho zaľúbi mladé dievča Tatiana. Onegin však urazí jej čistý cit. Po rokoch, keď sa opäť stretnú a Tatiana je už vydatá, ponúkne jej Onegin svoju lásku, no ona ho odmietne.
Filmový prepis opery P. I. Čajkovského podľa rovnomennej poémy A. S. Puškina. Režisér Petr Weigl je aj autorom televíznej úpravy diela. Ide o koprodukčný projekt ČST Bratislava, spoločností Mediascope Mníchov a West Deutsche Rundfunk Kolín. Hudobnú nahrávku pod vedením Sira Georga Soltiho nahral orchester opery Covent Garden v Londýne, hlavné úlohy naspievali poprední vokálni sólisti - B. Weikl, T. Kubiak, S. Burrows, J. Hamari a ďalší. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Darebný a životem znuděný Oněgin se nastěhuje ze světa velmi pestrých lidských povah do světa malé pestrosti lidského ducha. Mluví a mluví, a zabouchne se do něho Tatiana, avšak jaksi nebere na zřetel, že Oněgin má hlavu jinde, než právě ona. Po čase se to ale rozleží Oněginovi v hlavě, řekne si, ale tak jo, jenomže už je pozdě, Tatiana se mezi tím chytla jiného muže a provdala se za něj.***Tenhle příběh milovaly hlavně ženy, které se rády ztotožňovaly s Tatianou, a herci na Slovensku hráli moc rádi dramatizaci Evžena Oněgina, kterou jim na tělo našil jeden známý dramaturg, a pak si ve Slovenské televizi řekli, že co tak udělat z toho i televizní inscenaci, dejme to udělat P. Weiglovi. A stalo se. ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Nádherné filmové spracovanie Čajkovského opery v jedinečnom koprodukčnom počine. Veľké kúzlo tomu dodal režisér Weigl, ktorý túto klasiku natočil ako romantický príbeh v honosných budovách a nádherných exteriéroch. Ako vrcholnú pasáž by som označil Vladimírovo sklamanie v pustom zasneženom lese a následný strhujúci súboj medzi oboma hrdinami. V tej chvíli nejeden divák zistí, že už dávno zabudol, že sleduje náročnú operu a vníma predovšetkým napínavú drámu o láske, zrade a pomste, v hlavných úlohách s poprednými slovenskými hercami. Kúzelné... Magda Vášaryová mala kedysi na tieto náročné úlohy v rôznych historických veľkofilmoch šťastie. Ako odľahčenie František Filipovský v epizodnej postave operetného majstra Sénéchala na plese. ()

Reklama

Anglicankaaa 

všetky recenzie používateľa

Klasický příklad v podstatě tragického příběhu. Výborné zpracování. Konec byl úžasný. I když jsem věděla jak to dopadne, tak jsem byla napnutá jak kšandy, až jsem se lekla, že to končí. Michal Dočolomanský se hodil na úlohu Evžena Oněgina, a u mě i on sám zvyšuje hodnocení o jednu hvězdičku. A ještě musím zmínit nádhernou hudbu Petra Iljiče Čajkovského. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Plany film, len taka normalizacna blbost, umele, nema to cim ani zaujat. Fakt len liznute po povrchu, dalsie zbytocne varenie uz 1000x prevarenej vody. Sivy, sedivy priemer, verzia s Toby Stephensom z roku 1999 /hral tusim Lenskeho/ sa mne podstatne viac videla : 45 % ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama