Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (viac)
Trailer
Animovaný / Dráma / Krimi / Mysteriózny / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Predloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrajú:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Recenzie používateľa NorseSword24 k tomuto seriálu (2)

Death Note - Zápisník smrti (2006) 

Konečne som sa prekonal k ďalšiemu anime a teraz aj k jednému z najznámejších. Je to dobré, ale vedel by som si to predstaviť omnoho lepšie. Ale to na záver. Celý seriál by som rozdelil na 3 hlavné časti. Možno 4. Prvá je hneď od začiatku až do momentu kedy hlavná postava stratí spomienky. To je moja najobľúbenejšia pasáž. Je to veľmi zaujímavé ako človek zaobchádza s božskou mocou a k tomu bojuje s vládou a najlepším detektívom na svete. Druhá pasáž je keď teda hlavná postava nemá spomienky a vtedy sa to da do pohľadu vyšetrujúceho a zmení to smer z fantazy psychologickej hry na krimi detektívnu záležitosť. Potom je pasáž kedy hl. postava nadobudne znova spomienky a vtedy sa to znova vráti do tónu ako mali prvé epizódy. No a nakoniec posledná pasáž kedy sa objavia nové postavy, dej sa odohráva po niekoľkých rokoch a pre mňa to už nebolo ono. Boh smrti, ktorý sprevádza celý film je pre mňa zaujímavá a zábavná postava, ktorá sa bohužiaľ potom dostane na okrajové koľaje. A to je škoda. Tiež je škoda že viac nepreskúmame mytológiu bohov smrti. Tá detektívna krimi vec bola možno dobrá ale mňa to zas až tak nebavilo a ani moc nezaujímalo. Chcel by som aby to napísal Neil Gaiman, ktorý proste vie dobre napísať celý fantasy svet a aj ho dobre preskúmať čo sa mi teraz overuje u Good Omens. A tiež by som chcel aby to malo iný nádych a vizuál. Keby to bolo viac temnejšie. Čo moc nepodporuje úvodná znelka na ktorú som v prvej polovici seriálu nadával, že nemá správny tón a keď prišla v druhej polovici zmena na ukričaný metal tak to bolo zas moc. Inak s príbehom, scenárom, postavami atď. nemám žiadny problém a to sú veci, ktoré teda chválim, že nemám čo vytknúť. Je to zaujímavý nápad na príbeh ale toto nebolo to spracovanie, ktoré by som si predstavoval. ()

Poprava (2007) (E17) 

Akože sorry ale toto bol zatiaľ nehorší diel. Prvú polovicu epizódy a jej zvrat som hneď odhadol takže neviem či sa naozaj snažili diváka šokovať a napínať alebo to mal ten divák odhadnúť lebo inak to bola fakt fraška. Ďalej, prečo sa to začína podobať na obyčajné anime so šialeným strihom, ktorý sem moc nepatrí. A ten koniec mi len začína hovoriť, že to bude moc natiahnuté. No, bojím sa kam to odtiaľto pôjde. ()

Reklama

Reklama