Reklama

Reklama

Death Note - Zápisník smrti

(seriál)
  • Česko Zápisník smrti (viac)
Trailer
Animovaný / Dráma / Krimi / Mysteriózny / Psychologický / Thriller
Japonsko, (2006–2007), 14 h 11 min (Minutáž: 23 min)

Predloha:

Takeši Obata (komiks), Cugumi Óba (komiks)

Kamera:

Kazuhiro Jamada

Hrajú:

Mamoru Mijano, Aja Hirano, Kazuja Nakai, Šidó Nakamura, Akeno Watanabe, Maaja Sakamoto, Nozomu Sasaki, Hiroši Ótake, Ken'iči Macujama, Keidži Fudžiwara (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(37)

Japonský středoškolák dostane do rukou mystický zápisník, který zabije každého, jehož jméno do něj napíše. (Netflix)

Recenzie používateľa Petra321 k tomuto seriálu (2)

Death Note - Zápisník smrti (2006) 

Vzhľadom na to, že Death note je asi najviac mainstream anime, dostala som sa k nemu až teraz. Priznám sa, začiatok ma nijako zvlášť neoslovil, len čo sa na scéne objavil detektív L, príbeh začal naberať na obrátkach. Príchodom Misy a Rem sa všetko ešte zlepšilo a začalo zamotávať čím ďalej tým viac. Sledovať súboj medzi Lom a Lightom bolo naozaj úžasné. Dvaja géniovia, ktorí sa snažia odhaliť a zabiť jeden druhého, no zároveň si musia dávať pozor, keďže obaja vedia, že ten druhý pozná pravdu. Mnoho ľudí to vzdá po dvadsiatej piatej epizóde. Ja som takmer takisto patrila medzi nich a nie preto, že by to ďalej bolo hrozné, no pre väčšinu z nás sa ukončila dejová linka, ktorá nás zaujímala asi najviac a tou bol súboj medzi Lom a Lightom, ktorý bol naozaj epický a plný emócií. Posledných dvanásť epizód ma až tak nebavilo, no som rada, že som si ich pustila, pretože boli plné skvelých myšlienok a nadobro ukončili tento príbeh, čo je naozaj super. Near mi spočiatku ako postava veľmi nesadol a až príliš mi pripomínal La, no neskôr sa ukázalo, že presne to bolo zámerom, čo sa mi veľmi páčilo. Posledná scéna bola presne taká akú som si predstavovala a som rada, že to skončilo presne takto. ()

Ticho (2007) (E25) 

Páni... Vedela som, že sa to stane, ale nečakala som, že takto. Medzi Lightom a Lom sa mal odohrať veľký final fight, kde by všetko prasklo a L by sa v poslednej chvíli všetko dozvedel... Čo vlastne ani nebolo potrebné, pretože L poznal pravdu už od začiatku, ale aj tak som dúfala v priznanie. Predstavila som si Lightovu vyškerenú tvár a epický moment. Ten napokon prišiel, no v inej podobe, než som očakávala. Dostalo sa ku mne, že toto mala byť pôvodne posledná epizóda, takže si nie som istá, či končím alebo idem ďalej, pretože bez najlepšieho detektíva to už jednoducho nebude ono... ()

Reklama

Reklama