Reklama

Reklama

Špionážny triler z prostredia FBI bol nakrútený podľa skutočných udalostí. Inšpiroval sa skutočným príbehom jedného z najväčších špionážnych prípadov v dejinách USA.
Mladého agenta FBI Erica O'Neilla poveria tajnou úlohou vykonávať "dozor" nad svojím nadriadeným Robertom Hanssenom, agentom amerických tajných služieb a špecialistom na počítačovú bezpečnosť. O'Neill má spočiatku sledovať jeho aktivity pre podozrenie zo sexuálnej úchylky. Keď však zistí, že Hanssen je oddaný veriaci katolík a verný manžel, vzhliada na neho s úctou a začne ho dokonca obdivovať ako ukážkový prototyp vzorného amerického občana. O´Neillova úloha sa komplikuje, keď pomaly odhaľuje krutú pravdu, že Hanssen pracuje pre ruskú stranu. Okrem šokujúceho odhalenia a nepríjemného vytriezvenia z jeho obdivu musí mladík riešiť aj svoju manželskú krízu a riešiť dilemu, ako nesklamať dobrého priateľa a zároveň poctivo plniť pracovné povinnosti. Začína sa krehká hra na dôveru, pri ktorej hlavný hrdina svojim balansovaním na hrane obidvoch strán začne pochybovať o vlastných životných hodnotách...Aj vďaka O´Neillovi v máji 2001 Roberta Hanssena zatkli a usvedčili z 15-ročnej spolupráce s ruskými špiónmi, počas ktorej spôsobil dovtedy najväčší únik utajovaných informácií v dejinách USA. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

F.man 

všetky recenzie používateľa

Mno tak tohle překvapilo. Od Breach jsem nečekal naprosto nic - thriller z prostředí tajných služeb - to jsme viděli už tolikrát. Billy Ray však ukázal režisérský um a vytvořil komorní, rozhovorovou pátračku se vším všudy. Chris Cooper v hlavní roli předvádí, že je poměrně nedoceněný a měl by dostávat více prostoru. Jeho mimika a řeč obličeje je naprosto parádní. Hůře už je na tom Ryan Phillippe, ovšem v mnoha situacích hraje i on dobře. Jedná se tedy o takový ten pohodový filmeček, s dobrou režií, dějem i hereckými výkony. Nemám proč nedát 4 hvězdy. ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Miestami nezaškodí vložiť do prehrávača aj nejakú komornú krimi drámičku. Zvlášť keď je natočená podľa skutočných udalostí a rozpráva príbeh jedného úplatného amerického agenta, ktorý síce paktuje s rusmi, má "nejaké tie" úchylky, ale doma to hrá na pravoverného kresťana, pre ktorého neni nič krajšie ako nedeľa, keď môže doobeda zbehnúť do kostola a poobedie stráviť s vnúčatami. No neľúbte ho :) ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasický špionážní thriller z prostředí FBI, kde má mladý čekatel na agent odhalit protřelého veterána z vyzvědačství. Jako plus hodnotím ústřední hereckou trojici Philippe-Cooper-Linney, zejména Cooper odvedl vysoký standard. Bohužel převládají mínusy ať už se jedná o napětí, ketré je veskrze žádné nebo, a to zejména, o kolísavé tempo. 60% ()

marvan 

všetky recenzie používateľa

Formálně vytříbené dílko, s kvalitním scénářem, výraznými hereckými výkony, vyvedené v utlumených syrových barvách. Hanssen je bigotní katolík, který na sebe klade přemrštěné morální nároky a pod jejich tlakem se nakonec ocitá přesně na druhé straně, než měl v úmyslu. Komorní záležitost pro fajnšmekry. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

film má solídne tempo a dbá na poctivé budovanie atmosféry a dramaturgické vedenie príbehu, čo však svedčí len o tom, že tvorcovia sú skúsené alebo min. zruční remeselníci/filmári, inak ale po stránke originality, nápaditosti a invenčnosti priemer - ja mám také pravidlo, že ak ma film "nechytí" do pol hodiny, už u mňa nemá veľa šancí (chytiť znamená upútať ma: dialógom, scénou, postavou, nápadom, režijnou fintou, zvratom . . .), tomuto filmu sa to podarilo len taktak, na hrane, na hranici možného limitu ma v poslednej chvíli upútal a i to len tak, aby sa nepovedalo (nič svetoborné: scéna, keď príde mladý phillippe po prvýkrát do kancelárie a jeho prvé stretnutie s cooperom); navyše podobných filmov na podobnú tému tu bolo neúrekom, kinematografia ameriky je zahltená politickými, špionážnými a agentovskými thrillermi a filmami na základe skutočných udalostí nedávnej minulosti, dokonca aj téma "šéf proti zamestnancovi, učiteľ proti žiakovi" tu bolo habadej - napr. nedávny TEST s Al Pacinom a Farrelom (ten bol aspoň dynamickejší, len nebol "based on true story" a nie v FBI ale CIA), každopádne tento decentný a pomerne komorný film si drží svoj štandard, dokáže celkom zapracovať s napätím (miestami), nekolíše (žánrovo, príbehovo ani temporytmicky) a čo je v tomto prípade asi najhlavnejšie, preveruje herecké schopnosti ústrednej dvojice: Chrisa Coopera, ktorý je podľa mňa herecké eso a preverovať nepotrebuje, iba "potvrdzuje" svoju pozícii, a mladého Ryana, ktorý solídnu rolu s možnosťou predviesť herecké nuansy potreboval (podľa mňa) a v tomto filme ju aj dostal (podľa mňa); ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • Robert Hanssen si odpykáva doživotný trest vo väznici s maximálnou ostrahou v Colorade, kde trávi denne 23 hodín na samotke. (Smok)
  • Eric O`Neill odišiel od FBI v máji 2001. S manželkou Juliannou teraz žijú vo Washinghtone, kde Eric praktikuje právo. (Smok)

Súvisiace novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (viac)

Reklama

Reklama