Reklama

Reklama

Špionážny triler z prostredia FBI bol nakrútený podľa skutočných udalostí. Inšpiroval sa skutočným príbehom jedného z najväčších špionážnych prípadov v dejinách USA.
Mladého agenta FBI Erica O'Neilla poveria tajnou úlohou vykonávať "dozor" nad svojím nadriadeným Robertom Hanssenom, agentom amerických tajných služieb a špecialistom na počítačovú bezpečnosť. O'Neill má spočiatku sledovať jeho aktivity pre podozrenie zo sexuálnej úchylky. Keď však zistí, že Hanssen je oddaný veriaci katolík a verný manžel, vzhliada na neho s úctou a začne ho dokonca obdivovať ako ukážkový prototyp vzorného amerického občana. O´Neillova úloha sa komplikuje, keď pomaly odhaľuje krutú pravdu, že Hanssen pracuje pre ruskú stranu. Okrem šokujúceho odhalenia a nepríjemného vytriezvenia z jeho obdivu musí mladík riešiť aj svoju manželskú krízu a riešiť dilemu, ako nesklamať dobrého priateľa a zároveň poctivo plniť pracovné povinnosti. Začína sa krehká hra na dôveru, pri ktorej hlavný hrdina svojim balansovaním na hrane obidvoch strán začne pochybovať o vlastných životných hodnotách...Aj vďaka O´Neillovi v máji 2001 Roberta Hanssena zatkli a usvedčili z 15-ročnej spolupráce s ruskými špiónmi, počas ktorej spôsobil dovtedy najväčší únik utajovaných informácií v dejinách USA. (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnotenie, recenzie)

volovina, ale ten nadřízený agent byl sympatický, i když na něj filmově kydali špínu:-)), a bylo mi ho na konci líto

Stegman

Stegman (hodnotenie, recenzie)

To se tady vážně jako "zajímavosti" uvádějí věci, co říkali na konci filmu?

genetique

genetique (hodnotenie, recenzie)

No myslím, že tomu môžem dôverovať a z Ryana sa stáva celkom príjemný herec, ktorého si začínam celkom obľubovať.

Súvisiace novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (viac)

Reklama

Reklama