Reklama

Reklama

Špionážny triler z prostredia FBI bol nakrútený podľa skutočných udalostí. Inšpiroval sa skutočným príbehom jedného z najväčších špionážnych prípadov v dejinách USA.
Mladého agenta FBI Erica O'Neilla poveria tajnou úlohou vykonávať "dozor" nad svojím nadriadeným Robertom Hanssenom, agentom amerických tajných služieb a špecialistom na počítačovú bezpečnosť. O'Neill má spočiatku sledovať jeho aktivity pre podozrenie zo sexuálnej úchylky. Keď však zistí, že Hanssen je oddaný veriaci katolík a verný manžel, vzhliada na neho s úctou a začne ho dokonca obdivovať ako ukážkový prototyp vzorného amerického občana. O´Neillova úloha sa komplikuje, keď pomaly odhaľuje krutú pravdu, že Hanssen pracuje pre ruskú stranu. Okrem šokujúceho odhalenia a nepríjemného vytriezvenia z jeho obdivu musí mladík riešiť aj svoju manželskú krízu a riešiť dilemu, ako nesklamať dobrého priateľa a zároveň poctivo plniť pracovné povinnosti. Začína sa krehká hra na dôveru, pri ktorej hlavný hrdina svojim balansovaním na hrane obidvoch strán začne pochybovať o vlastných životných hodnotách...Aj vďaka O´Neillovi v máji 2001 Roberta Hanssena zatkli a usvedčili z 15-ročnej spolupráce s ruskými špiónmi, počas ktorej spôsobil dovtedy najväčší únik utajovaných informácií v dejinách USA. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

-dRaGoN- 

všetky recenzie používateľa

Thriller z prostředí FBI natočený na motivy skutečných událostí. Osobně bych očekávál filmové zpracování největšího úniku informací z FBI z trošku většího záběru. Děj je situován až dva měsíce před samotné zatčení Roberta Hanssena (Gary Cooper), kdy je do jeho kanceláře nasazen nováček FBI Eric O'Neill (Ryan Phillippe), který doufá že mu tento nejednoduchý úkol pomůže stát se plnohodnotným agentem FBI. Postava zrádce Hanssena je tak bohužel vykreslena jen z části, nedozvíme se příliš informací o tom jakým způsobem v minulosti jednal, jaké byly pohnutky aj. Možná v tomhle není jasno ani v oficiálních spisech, nicméně od filmu bych očekávál trochu víc. Klavírní hudba na pozadí z not Mychaela Danna jen utvrzuje fakt, že jde spíš o komorní drama, atmosféra totiž vcelku zaostává. Tenhle snímek však staví na výborných hereckých výkonech hlavních představitelů a režii. Škoda jen toho slabšího scénáře, tenhle námět měl určitě navíc. 75% ()

Šmoula 

všetky recenzie používateľa

Ani jedno označení žánru typu Krimi, Thriller, či snad Drama, neodpovídá filmu, Na kriminálku moc nudný, na Thriller moc unavný a drama... drama to bylo tak v posledních 10 minutách, kdy se konečně odehrála trochu napínavá scéna. Mělo to i svý klady, ale vypisovat se tu s nima nebudu, moc jich není a bylo by to zbytečné ťukání do klávesnice. Dávám tomu celýmu 2 a půl hvezdy. Víc si nezaslouží. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Inteligentny spionazny thriller podla skutocnosti, ktory ma asi dva problemy a to v mnozstve dialogov a v tempe filmu, ktore bolo prilis pomale, chvilami az nudne. Mna sice dej zaujal, ale nepovazujem ho za nejaky vynikajuci thriller. Avsak musim pochvalit herecke vykony Chrisa Coopera, Ryana Phillippa alebo Lauru Linney. ()

Sofia 

všetky recenzie používateľa

Výborné konverzační špionážní drama přinášející spousty otázek k zamyšlení – jaké pohnutky ho k tomu vedly? Měl přece jenom nějakou tu sexuální úchylku? Kde na to všechno Ryan Phillippe alias Eric vzal nervy? Na DVD doporučuju bonusy – rozhovory s režisérem a scénáristou i se skutečným Ericem / Julianou a Hanssenovými fotkami. V dnešní době je opravdu překvapující, co všechno Hanssen s jeho až primitivními metodami (z dnešního hlediska) „dokázal“. ()

chef 

všetky recenzie používateľa

Asi treba povedať na rovinu, že sa nejedná ani tak o politický thriller typu Scottovho Enemy of the State ako o drámu hodnotiacu morálne pohnútky v realistickom obraze sveta, ktorý nas obklopuje a zdanlivo sa nás netýka. Réžijne je film zvládnutý na obstojnej úrovni a Ray ma držal v napätí, aj na vzdory tomu,že som vedel aký bude Hanssenov koniec. Týmto dôvodom bola postava nového uchádzača o post agenta s už klasickým obrazom pracovníka tajných služieb s rozpadajúcim sa osobným životom. Osobne som si užil Cooperove umenie v úlohe, ktorá mu proste sadla. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • V priebehu svojej 22 ročnej kariéry špióna prezradil Hanssen 50 ľudí. Troch z nich KGB popravila. (Smok)
  • Eric O`Neill odišiel od FBI v máji 2001. S manželkou Juliannou teraz žijú vo Washinghtone, kde Eric praktikuje právo. (Smok)

Súvisiace novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (viac)

Reklama

Reklama