Reklama

Reklama

Špionážny triler z prostredia FBI bol nakrútený podľa skutočných udalostí. Inšpiroval sa skutočným príbehom jedného z najväčších špionážnych prípadov v dejinách USA.
Mladého agenta FBI Erica O'Neilla poveria tajnou úlohou vykonávať "dozor" nad svojím nadriadeným Robertom Hanssenom, agentom amerických tajných služieb a špecialistom na počítačovú bezpečnosť. O'Neill má spočiatku sledovať jeho aktivity pre podozrenie zo sexuálnej úchylky. Keď však zistí, že Hanssen je oddaný veriaci katolík a verný manžel, vzhliada na neho s úctou a začne ho dokonca obdivovať ako ukážkový prototyp vzorného amerického občana. O´Neillova úloha sa komplikuje, keď pomaly odhaľuje krutú pravdu, že Hanssen pracuje pre ruskú stranu. Okrem šokujúceho odhalenia a nepríjemného vytriezvenia z jeho obdivu musí mladík riešiť aj svoju manželskú krízu a riešiť dilemu, ako nesklamať dobrého priateľa a zároveň poctivo plniť pracovné povinnosti. Začína sa krehká hra na dôveru, pri ktorej hlavný hrdina svojim balansovaním na hrane obidvoch strán začne pochybovať o vlastných životných hodnotách...Aj vďaka O´Neillovi v máji 2001 Roberta Hanssena zatkli a usvedčili z 15-ročnej spolupráce s ruskými špiónmi, počas ktorej spôsobil dovtedy najväčší únik utajovaných informácií v dejinách USA. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (105)

Rami 

všetky recenzie používateľa

Strašlivá nuda, která graduje absurdním chováním hlavních protagonistů. To, že jsou agenty FBI, chladnokrevní špioni, či zapálení věřící, by jim neuvěřilo ani malé děcko. Pozor Spoiler: Ty spousty výmluv (proč se agent FBI hrabe ve věcech svého nadřízeného, proč jede jednoznačně pomalejší "zkratkou", proč se zničeho nic chová roztržitě a přehrává), které mu zkušený špión baští jak přemaštěné italské špagety, jsou opravdu na ránu a výsměchem zdravému rozumu (potažmo inteligenci samotné). A proto dávám lepší jednu hvězdičku. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vďaka komornému prístupu spočiatku veľmi atmosférické, ale asi po hodine začne byť jasné, že žiadne prekvapenie, dynamický zvrat ani výraznejšie napätie očakávať nemožno a tak film postupne vyšumí do ničoty. Väčšinou ľudia chvália Chrisa Coopera, ale jeho výkonu chýba niečo komplexnejšie - niečo, čo by diváka prinútilo uveriť, že tento rodinu milujúci, pravidelne sa modliaci katolík je vlastne mocou posadnutý deviant. Jeho záverečný monológ to čiastočne zachraňuje, ale predsa len by som chcel niečo výraznejšie. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Filmy o špiónoch a tajných službách si dnešný divák predstavuje nabité akciou a nebezpečnými kaskadérskymi kúskami. V dobe, keď nám túto víziu do hláv vsugerúvajú príbehy o agentoch ako James Bond, či Ethan Hunt, sa potom takéto filmy strácajú v dave. Pritom sú práve podobné príbehy tie, ktoré by nám mali priblížiť skutočný život týchto tajomných postáv medzinárodných špionážnych sietí. O deji vo filme, podporenom skutočnými udalosťami, preto nemožno hovoriť ako o nejakom veľkom klišé. Príbeh samotný mal čo ponúknuť, akurát spracovanie si pýtalo viac zručností, ako bol režisér schopný predložiť. Herci sa však predviedli v pomerne jasnom svetle a film ako celok mal veľmi slušnú úroveň. 75%. ()

Joppo88 

všetky recenzie používateľa

Ťažká a pochmúrna atmosféra už od prvých minút. Psychický tlak skvele udržuje R. Phillippe - ktorý sa mi javil ako geniálna voľba pre túto rolu. Menej presvedčivo na mňa zapôsobil Ch. Cooper, ktorý sa mi viac hodí na iné postavy... Celý príbeh ma divák akoby závoj pred tým, čo sa vlastne stalo, čo sa deje, kto čo spáchal - resp. či to spáchal alebo nie... Celý čas režisér drží diváka akoby v zákulisí a až na úplne finále ho vpustí na scénu... Neviem, či zrovna toto bol najlepší ťah... ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Náhodou objevený thriler a velice příjemné překvapení. V komorní rovině se odehrá psychologický příběh dvou lidi - starého zkušeného dvojitého agenta, který pracuje v FBI, je silně věřící, rodinně zaměřený a přesto už 22 let donáší druhé straně. Proti němu stojí mladý nováček, který se snaží nezničit si křehké manželství, dostat se na vysněné místo agenta a hlavně přežít proti mazanému protivníkovi. Vše se odehrává v rámci dialogů, psychologie a oba dva herci jsou strhující. Ostatní dotváří přirozené křoví, které nevystupuje do popředí, ale je důležité. Zkrátka pro mě skvěle natočený thriler, který je tak akorát - není přehnaně efektní ani nudný. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (9)

  • Robert Hanssen si odpykáva doživotný trest vo väznici s maximálnou ostrahou v Colorade, kde trávi denne 23 hodín na samotke. (Smok)
  • Robert Hanssen, kterým je příběh inspirován, byl členem katolické organizace Opus Dei. (krubi)
  • Auto, na ktorom jazdí Robert Hanssen (Chris Cooper) a ktoré mu kvôli prehliadke rozoberú agenti, je Ford Taurus GL. (Laslo)

Súvisiace novinky

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

The Rock a Hemsworth: Pro ranec dolarů

06.01.2012

Akční hrdina minulého a podle traileru na G.I. Joe: Retaliation i tohoto roku Dwayne Johnson pokračuje v linii filmů, ve kterých spíš někdo dostane nakládačku, než objetí od šťastné rodiny.… (viac)

Reklama

Reklama