Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

ethos 

všetky recenzie používateľa

Tento druh humoru nechápem a dúfam, že ani nikdy nebudem príde mi to ako trapný humor pre dôchodcov, ktorý si vždy raz do týždňa večer pustia susedov a potom sa na nich zvyšok týždňa tešia. Tak tak fakt nechcem skončiť. A jak tak pozerám na tie kometáre pod tak mám pocit, že český priatelia nás majú tak trochu za debilov a ja sa im ani nečudujem, po vzhlidnutí tejto sračky. Odkazujem im však, že ja mám tiež o veľa radšej čeké humoristické programy a že väčšina Slovákov považuje susedov za sračku. Teda aspoň dúfam. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som bol prekvapený, že po dlhej dobe sa niekto odvážil natočiť niečo pôvodné a domáce s pár prvkami a inšpiráciou zo sveta. Pripadalo mi to celkom milé a občas vtipné. Nanešťastie ten humor bol skôr taký primitívny a ľudový, proste veľmi jednoduchý a miestami trápny a naivný. Postupom času sa z toho stala komerčná otravná zábavka riešiaca stupňujúce napätie medzi Maďarmi a Slovákmi, ale veľmi primitívne. Ja som to sledoval najmä kvôli novej postave a herečke, ktorá mi už vtedy prišla veľmi sexy a ňou bola a ešte aj je Viki Ráková, sestra výborného futbalistu, známeho najmä z Nitry, Róberta Ráka. Nemám však rád, ak sa niečo natočí najmä pre peniaze alebo z nutnosti, či snahy vyťažiť z minulosti a udržať sa za každú cenu, tu to nadväzovalo na Uragán a neskorší Hurikán, bola to veľká promaďarská záležitosť v dobe rozbrojov s miernou snahou upokojiť situáciu. Sledovať to však pravidelne to chce guráž. ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nemožné sa stalo skutočnosťou - na Slovensku sa podarilo natočiť sitcom, ktorý je naozaj vtipný. Po trápnych pokusoch a la "Zborovňa" sa dokázalo, že aj Slováci majú zmysel pre humor. Marcin a Kraus sú skvelá humoristická dvojica plná nápadov, ktoré dúfam tak skoro nevyčerpajú (ako sa to stalo pri Uragáne). Niektoré hlášky sú veľmi podarené a originálne a už teraz zľudoveli podobne ako tie z "Marečka". Doplnenie: Po skončení 1. série s príchodom detí na scénu išla kvalita rapídne dole. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Nepatrím k fanúšikom dvojice MARCIN - KRAUS, ale pozorne sledujem pôvodnú slovenskú filmovú (ha - ha) a televíznu (ha) tvorbu. No a tento sitkom vysoko prevyšuje všetky podobné nesmelé predchádzajúce pokusy (ZBOROVŇA, DUCHOVIA, SILVÁNOVCI, ...) vytvoriť slovenskú obdobu v USA tak nesmierne populárneho žánru. Duo hlavných predstaviteľov a scenáristov zároveň (sic!) sa na nič nehrá a opäť recykluje už overené a vyskúšané postupy z ich superúspešných relácií URAGÁN a HURIKÁN. No a napodiv výsledok nie je trápny ale vtipný a divákom sa (aspoň podľa peoplemetrov) páči. Kam sa hrabú HORÁKOVCI ... (9.11.2006) ()

Skuby47 

všetky recenzie používateľa

Nebýt malé vnučky, která si seriál velmi oblíbila, byl by mě tento slovenský sitkom minul. Neviděla jsem všechny díly, ale působil na mne sympaticky a díky měkké slovenštině se dobře poslouchal. Vtipné hlášky a příběhy z každodenního manželského a sousedského soužití mě občas rozesmály. Jedná se o lidovou zábavu v rodinném duchu a proto nelze tento počin slovenské televize porovnávat s americkou či britskou produkcí, které mají v tomto žánru dlouholetou tradici a zcela jiný druh humoru. Nenucenost herců a jejich plné nasazení, vzájemné popichování a přehrávání dává tušit, že i oni se při natáčení dobře bavili. Slušný průměr a na přání vnučky musím ještě hvězdičku přidat. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (137)

  • Pravdepodobne práve sledovanosť Susedov, ktorá v prvej sérii dosiahla priemerne 22,3 %, zaujala aj zahraničné televízne spoločnosti. Ako potvrdilo PR oddelenie televízie Markíza, práve prebiehajú rokovania s televíznymi spoločnosťami z Bosny a Hercegoviny, Srbska a Slovinska. (R4D0)

Reklama

Reklama