Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[9/10] Najlepší slovenský zábavný seriál. Kraus, Sládečková, Marcin, Tlučková, proste skvelí herci a skvelí humor na ktorom je tento sitcom stavaný, hlavne mali herci veľkú výhody, že vedia do čoho idú. Postavy ktoré sem priniesli poznáme z Uragánu a vytvoriť seriál bol fakt vynikajúci nápad, presne viem čo sa dá od tohto seriálu očakávať, podobná zábava ako v predošlých spoluprácach Krausa a Marcina, akurát že v seriálovej podobe. Všetky tri série mám veľmi rád a stále si niektoré scénky občas pustím a rád sa natom pobavím, ale je mi fakt ľúto, že sa táto doba ked´ títo borci kraľovali slovenskému humoru už pominula. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Neznat hudební uskupení Krimeš (kam se hrabe Těžkej Pokondr), musel bych hodnotit určitě o jednu hvězdičku hůře. Takhle je to alespoň na bídný průměr, protože dvojice komiků z téhle skupiny je prostě skvělá. Co se týče scénáře, zpracování a dalších postav, je to hrůza, ale na vypnutí hlavy se to čas od času hodí dobře. 50% ()

Reklama

Marys 

všetky recenzie používateľa

Konečne slovenský povodný seriál, ktorý naštartoval vlnu či už dobrých, no skor menej dobrých počinov v seriálovej brandži. Prvá séria seriálu je jednoznačne najlepšia, druhou to tvorcovia trochu pomrvili, no tretia to vcelku zachránila. Škodaže sa dvojica Kraus a Marcin rozišla, takéto počiny Slovensko potrebuje ako soľ. ()

burina 

všetky recenzie používateľa

Je to bieda. Marcina a Krausa som mala rada na zaciatku, este v Uragane.Potom to uz slo dolu vodou a zacali sa viacmenej len opakovat. Sitkom Susedia uz neprinasa nic nove iba stale opakovanie tych istych vtipov. Uz to bohuzial nevyznie ani trosku vtipne. A najsmutnejsie je na tom fakt, ze je to najsledovanejsim programom na Slovensku. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

No na to, že na Slovensku sa skoro nič netočí a tradícia sitcomov prakticky neexistuje, to dopadlo celkom fajn. Marcin a Kraus (hlavné brilantný Andy Kraus) sú skvelým duom a na moje prekvapenie im dosť dobre sekundujú aj ich herecké manželky. Ale Marta Sládečková je strašne otravná a zbytočná. Veľkou slabinou je dejová línia, ktorá je strašne biedna a jednotlivé diely sú len zmesou viac či menej vtipných gagov. Skrátiť jednotlivé diely o 7 minút a o koľko by to bolo lepšie. Po otrasných hurikánoch a uragánoch z posledných 2-3 rokov na Markíze (na STV to ešte šlo) som niečo tak pozerateľné nečakal. Spokojnosť. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (137)

  • Keď chce Ildikó, aby ju František naučil nejakú slovenskú básničku, František vytiahne text, ktorý sám napísal. Povie však, že je od neznámeho autora menom Tomáš Jančo Krásnohorský. Tomáš Jančo je meno režiséra seriálu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama