Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Televízna šou, z ktorej vzišli známe postavičky ako pani Mária, malý Mirko, skupina Krímeš a najznámejší Slovák František Stromokocúr (Peter Marcin) a príslušník maďarskej menšiny Lászlo Komárom, ktorí sa neskôr stali námetom pre sitcom Susedia. (iWoman)

Recenzie (88)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[10/10] Najlepší zábavný program, ktorý sa na Slovensku natočil. Nedovolím si porovnávať dvojicu Kraus Marcin s dvojicou Noga Skrúcaný, toto sú moji najoblúbenejší humoristi, ktorý medzi sebou nemôžu bojovať. Ale k Uragánu.. Pre mňa je to niečo úžasné, skvelý program, nabitý perfektnými scénkami, postavami, originálne, zábavné, to čo tu vytvorili hlavní protagonisti sa už nikdy nezopakuje a je to to najlepšie, čo mohlo v našich končinách vzniknúť. Niečo, načo sa nedá zabudnúť a čo ma baví aj po dlhých rokoch. Uragán na STV je rovnako kvalitný ako ten Markízackýs polu s radiovým Twisterom kde Kraus s Marcino začínajú a Susedmi je to tá najlepšia Slovenská zábava. Jedine Hurikán v roku 2006 ma až tak nebavil ako všetko ostatné, ale trvalo to krátko a naštastie po nom prišiel najlepší slovenský komediálny seriál. ()

mirec2211 

všetky recenzie používateľa

Toto je šou "mojich mládí". Pamätám sa, ako som na tom fičal a smial sa na tom ako bláznivý. Pre mňa kultové postavičky Malý Mirko, Pani Mária Bystrá, skupina Krímeš, František Stromokocúr a Lászlo Komárom a ďalšie. Ešte teraz keď to ide v TV sa na tom dá dobre pobaviť. Chýba mi táto dvojica na obrazovkách. Mohli by sa odobriť a urobiť veľký comeback. U mňa majú najvyššie možné hodnotenie, ale len to čo sa vysielala STV. Markízu nehodnotím. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Nebudem sa teraz na nič hrať ale nič zábavnejšie ako teda v rámci relácie som na našej národnej Slovenskej televízii nevidel, seriál hodnotím z tej časti keď býval ešte na STV teda Jednotke, nikoli na Markíze tam to už bolo dosť podpriemerne a bez lepšieho vtipu. Kde sú tie časy keď Peter Marcin a Andy Kraus dokázali výborne tvoriť a zabávať postavami ako pani Mária - malí Mirko - poľovník František Stromokocúr či skupina Krímeš. Dokonca aj madar Laszlo Komárom sa tu na môj vkus dal zniesť. Ach jaj, kde sú tie časy! ()

tuberatanka 

všetky recenzie používateľa

jeden veľký problém: tento seriál začínal pôvodne na rádiu Twist pod názvom "Twister", a občas sa im tam zadarili celkom vtipné momenty. Ako Uragán sa to na obrazovky dostalo až v časoch, keď už sa Twister začal čoraz viac opakovať. Odvtedy to ustrnulo zhruba na tom istom mieste, s tými istými postavičkami a vtipmi (áno, v najstarších dieloch neboli dookola tá istá Mária, ten istý malý Mirko a ten istý Stromokocúr, ale každý diel bol úplne iný a človek netušil, čo ho čaká). Rovnako, obrazová zložka je v tomto prípade skôr navyše, pri tomto kabaretnom type programu zvuk úplne postačil. Časom Twister na rádiu Twist skončil s odôvodnením, že už je čas skončiť, kým si to ešte drží nejakú úroveň, a nie skončiť keď už to úroveň úplne stratí. Boli to pekné slová, avšak koniec Uragánu na televíznych obrazovkách to neznamenalo, a úroveň veselo klesala od dielu k dielu. Dve hviezdičky preto, pretože televízna verzia obvykle iba recyklovala staršie nápady z verzie rozhlasovej, často doslovne, zabúdajúc že opakovaný vtip stráca svoj účinok. Pre rozhlasovú verziu tri a pol hviezdy. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Bože, tak ja som fakt v base. To neprežijem.“ – „Ale prežiješ. To ti utečie. Hráš futbal?“ – „Hej, hral som. Na slobode.“ – „No to je výborné. V pondelky hrávame. Takže tie ti ujdú. A na nejaký hudobný nástroj – hráš?“ – „Na ústnu harmoniku a bubny.“ – „No super, každý utorok skúšame, takže aj utorky ti ubehnú v pohode. A filmy máš rád?“ – „Jasné! Filmy milujem.“ – „No vidíš, paráda, v stredu máme kino. Streda ti ujde. Si homosexuál?“ – „ČOŽE!?! Nie!!“ – „Štvrtky sa ti povlečú.“ Malý Mirko, pani Mária, František Stromokocúr, Koktavý pán... nuž, s odstupom času také všelijaké... na páriku Marcin/Kraus som nevyrastal, takže k nemu nemám taký nostalgický vzťah, ako k bande okolo Mira Nogu alebo Lasicovi/Satinskému - ale inak som si k "Uragánu", keď ešte spolu boli páni zadobre, sadal rád a nemyslím, že som sa niekedy vyložene nudil. A i po repríze po rokoch rokúcich som zistil, že to proste primitívna zábava á la "Seznus" vôbec nebola, za čo dole klobúk. Určitú úroveň to malo. Ku koncu program, samozrejme, stagnoval. Predsa len, rovnaké postavy, postavičky, scénky... ale tak to už chodí. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (9)

  • Každý diel bol zároveň hraný pred divákmi v publiku. (PATWIST)
  • Reláciu vysielala spočiatku STV od apríla 2001 do júna 2003, od septembra 2003 ju prebrala TV Markíza, kde sa pravidelne vysielala do konca roku 2004 a posledný diel bol odvysielaný 31.12.2005. (VasylDeBylak)
  • Herci sa museli počas natáčania aj niekoľkokrát prezliekať, keďže hrali viacero úloh. (PATWIST)

Reklama

Reklama