Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[9/10] Najlepší slovenský zábavný seriál. Kraus, Sládečková, Marcin, Tlučková, proste skvelí herci a skvelí humor na ktorom je tento sitcom stavaný, hlavne mali herci veľkú výhody, že vedia do čoho idú. Postavy ktoré sem priniesli poznáme z Uragánu a vytvoriť seriál bol fakt vynikajúci nápad, presne viem čo sa dá od tohto seriálu očakávať, podobná zábava ako v predošlých spoluprácach Krausa a Marcina, akurát že v seriálovej podobe. Všetky tri série mám veľmi rád a stále si niektoré scénky občas pustím a rád sa natom pobavím, ale je mi fakt ľúto, že sa táto doba ked´ títo borci kraľovali slovenskému humoru už pominula. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

No. Nie som fanúšikom humoru dua Marcin-Kraus. V reále sú to možno fajn ľudia, ale humor robia príliš prvoplánový a prízemný. Skrátka taký, aby oslovil najširšiu masu a všeobecný vkus príliš nedvíhal. Verím tomu, že majú aj na viac, ale zrejme hrajú na istotu. Vtipy založené na zlom slovenskom prízvuku v podaní Maďarov sú niečo tak neskutočne trápne, že môžu smelo súperiť s tými o homosexuáloch a blondínkach. Videl som pár epizód a pozerať sa to síce dá bez väčšej ujmy, ale baviť sa pri tom neviem. Priatelia, Married with Children, Seinfeld, Frasier - to sú dobré sit-comy. U nás sa robiť nevedia. ()

Reklama

woody 

všetky recenzie používateľa

Myslel jsem, že jde o jednu ze slovenských estrád... A ono jde o nejsledovanější sitcom v dějinách, od kterého se naši východní sousedé neodtrhnou ani kdyby jim maďaři vyhlásili válku... Jinak se podepisuji pod komentář Oskara, který naprosto přesně a snad ještě lépe vystihl mé pocity při sledování a poslouchání slovenského humoru. Když sleduji markízácké Senzi Senzus naprosto to nechápu. Připadám si jak na balkánské veselce, kam jsem se kdysi na dovolené dostal. Jenom s tím rozdílem, že senzusákům bohužel rozumím. Dívám se na to obecenstvo a říkám si, že Gogondík a ostatní nebyli tak špatní. Ale pak jsem se dívával i na Aj múdrý schýbá a to byl při dobře vybraných lidech (cigánech, bezdomovcích, záhorácích, východniarech) jeden z nejftipnějších pořadů. Můj švagr je slovák (taky veterinář ;-)) a jeho vykládání slovenských vtipů je vskutku interesantní zážitek. Obvykle je tam slovo "jebnem" a "kokot" stejně často jako v angličtině "fuck" - téměř až citislovce... To se mi na jednu stranu líbí, ale v Susediach není ani to, takže... Já prostě nevím, jak to brát abych neurazil, tak pěkná jedna hvězdička. ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

marcina som neznasal, ale vcera ma pobavil na udelovani cien slavik 2007 :). styri hviezdy vsak davam dole hlavne za absolutne nesympatickeho krausa, ktoreho mam chut zaskrtit. trapny humor, prehravanie na kazdom centimetri..nuda, shit.. za zmienku stoji asi len vystrih viki rakovej. viac sa bavim pri teleshopingu. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (137)

  • V starých troch sériách seriálu môžeme v pozadí vidieť les, ale bytovka sa nachádza v centre mesta. (Jozef.Payfen)
  • Bytovku, v ktorej predstavitelia seriálu v prvých troch sériách bývajú, a môžeme ju vidieť na exteriérových záberoch, nájdeme v Bratislavskej mestskej časti Dúbravka, konkrétne na adrese Hanulova 2. (Onstefano)

Reklama

Reklama